Dave Stewart (1972)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
For Dave Stewart fra Eurythmics se David A. Stewart
Dave Stewart
Født27. jan. 1972Rediger på Wikidata (49 år)
Beskjeftigelse TrommeslagerRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerProgressiv rock
InstrumentTrommer
Ensemble(r)
John Young Band
Tidligere band
Fish
Deacon Blue
Donnie Munro
Camel

Dave Stewart (født 27. januar 1972 i Edinburgh, Skottland) var trommeslager for Fish, Deacon Blue, John Young Band, Donnie Munro og Camel.

Han begynte sin musikalske karriere med mange lokale band ved siden av sin jobb i en trommebutikk som han fikk da han var 16 år. Da han ble ferdig med skolegangen spilte han mye med jazzinfluerte grupper og storband, siden han også kan lese musikk. I 1994 ble han plukket opp av Fish og spilte med flere kjente navn som Mickey Simmonds og David Paton. I 1997 ble Stewart med på turné med Camel som også resulterte i albumet Rajaz som ble spilt inn i USA i 1998 og utgitt i 1999. Det samme året var han med på innspillingen av Colin Bass sitt soloalbum "An Outcast of the Islands" som ble innspilt i Polen sammen med kjente polske progrockband som Quidam og Abraxas. Deretter fulgte en turné i Europa og et påfølgende livealbum.

Stewart har også bemerket seg som musiker i cabaretlignende teaterforestillinger på turné rundt omkring i Storbritannia. I dag bor Dave Stewart i West Lothian, Skottland, hvor han er daglig leder for en trommebutikk i Glasgow ved siden av å bidra på turné for John Young Band.