Hopp til innhold

Kit Watkins

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
USAs flagg Kit Watkins
Født20. nov. 1953Rediger på Wikidata (70 år)
Virginia
BeskjeftigelseMusiker Rediger på Wikidata
NasjonalitetUSA
Storbritannia
Musikalsk karriere
SjangerProgressiv rock
InstrumentKeyboards
Tidligere band
Camel, Happy the Man

Kit Watkins (født 20. november 1953 i Virginia) er en amerikansk musiker kjent som tidligere keyboardist og låtskriver i det amerikanske progrockbandet Happy the Man samt som tidligere keyboardist i det britiske bandet Camel.

Watkins begynte å lære seg piano hjemme fra han var fem år og gjennom tenårene ble han drevet mot rockemusikk. Han var med på å starte en rekke lokale band hvor han spilte alle slags tangentinstrumenter og fløyte samt at han sang. Da Watkins var 18 år i 1971, ble han oppdaget for hans låtskriverevner og tatt med i Happy the Man som ble grunnlagt på det lokale universitetet. Og det var med dette bandet han utviklet seg som musiker og hvor han skrev, fremførte, arrangerte og produserte. I løpet av seks år hadde bandet gitt ut fem album.

I 1979 ble Kit Watkins med the britiske progrock-bandet Camel for å delta på innspilling av albumet I Can See Your House from Here og flere turnéer i England, Europa og Japan fra 1980 til slutten av 1982.

Kits solokarriere begynte i 1980 med et selvprodusert album som het Labyrinth, og var utgitt på hans eget plateselskap Azimuth Records. Han ga ut flere soloalbum i løpet av 1980-tallet, noen på sitt eget selskap og andre på større internasjonale plateselskaper. Kit Watkins' musikkstil har skiftet fokus fra album til album og han har omfattet varierte sjangere som progrock, elektronika, ambient, jazz og fusion. Noen av de musikalske forbildene er Brian Eno og Joni Mitchell. Kit Watkins har en variert musikkstil som gjør at han kan flytte fokus mellom albumene.

I 2001 fremførte Kit en konsert i Philadelphia for første gang etter 20 år. Han har nevnt på sin hjemmeside at han vil fortsette å fremføre spesielle konserter. Den siste utgivelsen hans kom i 2007 under navnet The Works og inneholder alle tidligere utgivelser på et medium. Watkins avslørte i et intervju i Aftenposten i juli 1982 at Terje Rypdal var en av hans store inspirasjonskilder.[1]

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ Aftenposten – Amerikansk artist på norsk selskap. s. 22. (Av Tor Marcussen, publisert 3. juli 1982)

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]