Ton Scherpenzeel

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Nederlands flagg Ton Scherpenzeel
Født6. aug. 1952Rediger på Wikidata (71 år)
Hilversum i Nederland
Beskjeftigelse
NasjonalitetKongeriket Nederlandene
Musikalsk karriere
SjangerProgressiv rock
InstrumentKeyboards
Aktive år1969
IMDbIMDb
Ensemble(r)
Kayak
Tidligere band
Camel, Earth & Fire

Ton Scherpenzeel (født 6. august 1952 i Hilversum) er en nederlandsk musiker. Han er mest kjent som keyboardisten i progrockbandet Kayak. Ton er bror av Peter Scherpenzeel, som også forbindes med Kayak.

Scherpenzeel var med å grunnla det nederlandske progrockbandet Kayak i 1972 sammen med Pim Koopman, Johan Slager og Michel Marion. Bandet var tidlig influert av Yes. Han var også medlem av det nederlandske progrockbandet Earth & Fire under deres comeback i 1987. I 1983 dro Scherpenzeel til London etter å ha blitt kontaktet av Andrew Latimer, gitaristen til Camel. Der spilte inn og ga ut albumet Stationary Traveller, som kom ut i april 1984.

Ton er ikke komfortabel med å fly, så han deltok ikke på turnéene med Camel. Han deltok forøvrig på albumene Pressure Points (1984), Dust and Dreams (1991) og Rajaz (1999). Det sistnevnte albumet ble til gjennom CD-ROM som Latimer sendte til studioet til Scherpenzeel i Nederland. Der spilte han inn keyboarddelene og sendte det tilbake. I 2003 deltok han på Europaturnéen til Camel som erstatning for canadiske Guy Le Blanc.

Han har utgitt tre soloalbum, det første Le Carnaval Des Animaux kom i 1978, Heart of the Universe i 1984 (med bidrag fra Chris Rainbow og Andrew Latimer) samt Virgin Grounds i 1991. I dag bor Ton Scherpenzeel i Hilversum, Nederland, hvor han arbeider med prosjekter for Kayak, samt driver egne soloprosjekter innen teater og ballet.

Solodiskografi[rediger | rediger kilde]

  • 1978 – Ton Scherpenzeel – Le Carnaval des Animaux
  • 1984 – Ton Scherpenzeel – Heart of the Universe
  • 1991 – Ton Scherpenzeel – Virgin Grounds

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]