Matthijs Holter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Matthijs Holter
Født16. mai 1972Rediger på Wikidata (50 år)
Beskjeftigelse Skribent, rollespillutviklerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Utmerkelser Johannes H. Bergs minnepris (2012)Rediger på Wikidata

Matthijs Holter (født 16. mai 1972) er en norsk spillskaper og forfatter. Han ble født i Bærum, og vokste opp i Oslo og Stavanger.

Arbeid innen rollespill[rediger | rediger kilde]

Holter har i mange år vært svært aktiv i det norske rollespillmiljøet, og har blant annet vært redaktør i fanzinene Imagonem og Replicant. Han deltok i oppstarten av nettstedet rollespill.net, og deltok jevnlig i RISK-konkurransen der. Foreningen Spillskaperlaget ble opprettet på hans initiativ i 2004 og han var leder av foreningen fram til årsmøtet i 2007. I 2005 arrangerte han spillfestivalen HolmCon, som har blitt en årlig tradisjon for nyskapende rollespill. Han mottok i 2006 Statens Kunstnerstipend for yngre kunstnere for å arbeide på prosjektet We All Had Names. Høsten 2007 ble han ansatt i aPlay Motivation for å videreutvikle Lærelyst-metoden, og ble slik den første profesjonelle rollespillforfatter i Norge. I 2007 opprettet han bloggen «Nørwegian Style», hvor norske rollespill presenteres i engelsk oversettelse. Bloggen har også resultert i en antologi. Han var initiativtaker og redaktør for de første 4 numrene av rollespillmagasinet Playground, som kom med sitt første nummer i februar 2011. Etter nummer 4 overtok en ny dansk redaksjon prosjektet. I 2012 mottok han Johannes H. Bergs minnepris som "en sentral foregangsperson for rollespill i Norge og Norden". I 2013 tok han og Ole Peder Giæver initiativ til å starte en norsk friformbevegelse, med månedlige treff for spillutvikling og testing samt den årlige samlingen PlenCon. Samme år tildelte foreningen Hyperion ham ordensgraden Kommandør av det Gylne Horn "for sin innsats for rollespill som kulturuttrykk og læringsverktøy".

Bibliografi og ludografi[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

David face.pngDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)