Mørkeboka

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Mørkeboka er en barne-/ungdomssbok skrevet av Sigbjørn Mostue, med et ARG utarbeidet i samarbeid med Matthijs Holter. Boka er den fjerde boka i serien Alvetegnet. Mørkeboka er utgitt av Cappelen Damm i 2009.

Handling[rediger | rediger kilde]

Denne boka er basert på dokumenter som forfatteren "har fått tak i" og bekrefter at det faktisk finnes nisser, troll, huldre, skrømt og liknende vesener på "den andre siden", som han forteller om i de første bøkene.

Boka inneholder blant annet avskrifter av terapi-samtaler mellom Gunnar ****** og Rahjid ****** der Gunnar forteller om sine mystiske hendelser i skog og mark der han plutselig har funnet et mystisk pergament som advarer om at menneskene er snittet i øynene. Det viser seg senere at flere personer har mottatt samme dokument rundt omkring i landet.

Gunnar forbinder snitting i øynene med en del av Henrik Ibsens 'Peer Gynt'.

Boka inneholder også dagboksider fra Wilmas dagbok der hun forteller som sitt kjærlighetsliv og blant annet om en skolestil om Peter Christen Asbjørnsen. På jakt etter mer fakta om eventyr-samleren får hun kontakt med bibliotekaren Berte Tufserud, som har funnet en "forsvunnet" bok som P.C. Asbjørnsen skrev i sin tid – Mørkeboka. Den omhandler at Asbjørnsen faktisk tror og har vært i kontakt med "Den andre siden".

Dokumentene inneholder også utskrifter fra en blogg og en chatte-samtale mellom A og F, som begge har del i historien om gåten til Den andre siden.

Bøkene i serien: