RISK-konkurransen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

R. I. S. K. (Rollespill.nets Intensive Spillskaper-Konkurranse) er en årlig konkurranse på rollespill.net for skapere av rollespill. Pådriver for konkurransen var Michael Stensen Sollien, han har også vært arrangør av konkurransen siden første runde i 2004. Reglene har blitt endret noe fra år til år, men en gjengående regel er at deltagerne skal skrive et helt nytt spill på kun en uke. Deltagerne skal ikke ha planlagt eller skrevet noe på spillet før konkurranseuken starter.

Rundene[rediger | rediger kilde]

Første runde[rediger | rediger kilde]

Den første R.I.S.K.-konkurransen ble avholdt i november 2004 og 10 bidrag ble innlevert før fristen. Mystikk og mørke gjerninger av Håken Lid ble 24. november kåret til vinner.

Andre runde[rediger | rediger kilde]

Andre runde ble avholdt i februar 2006 og fikk inn 12 bidrag. Runde 2 ble i motsetning til den første konkurransen avholdt med anonyme deltagere. 6. februar 2007 ble Inntil vi synker av Magnus Jakobsson kåret til vinner. I etterkant av runde 2 ble det 31. mars arrangert en finalefest i Hyperion sine lokaler i Oslo.[1] Det ble også trykt opp et R.I.S.K.-hefte som inneholdt bidragene som kom på første-, andre- og tredjeplass.[2]

Inntil vi Synker ble som første norske spill nominert til The Indie RPG Awards 2006, og ble der omtalt som «Allerede en klassiker innen nordisk spilldesign».[3]

Tredje runde[rediger | rediger kilde]

Tredje runde ble avholdt i februar 2007 og fikk inn 16 bidrag. Ved runde 3 ble reglene reversert til som i 2004, og deltagerne var ikke lengre anonyme. 6. februar ble vinnerne kåret. Scener fra en arbeidsplass av Martin Bull Gudmundsen og Arkana, Bortenfor, Bakenfor av Skjalg Kreutzer fikk en delt førsteplass.

Fjerde runde[rediger | rediger kilde]

Fjerde runde ble avholdt i februar 2008 med 12 konkurrerende spill fra 10 ulike skribenter da hver deltagere kunne levere flere spill denne runden. I fjerde runde var skribentene igjen anonyme slik som i andre runde. 19. februar ble Mårramøte av Håken Lid kåret til vinner.

Femte runde[rediger | rediger kilde]

Den femte konkurransen i rekken ble avholdt i januar 2009 og fikk inn 11 bidrag. Også denne gang var skribentene anonyme. 2. februar ble Harde menn av Kaare Berg kåret til vinner.

Sjette runde[rediger | rediger kilde]

Den sjette konkurransen i rekken ble avholdt i februar 2010 og fikk inn 14 bidrag. Skribentene var anonyme slik som de foregående årene. 26. februar ble Sjelefanger av Christopher Engers kåret til vinner.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Håken Lid (26. mai 2006). «Alt på spill i R.I.S.K.». Besøkt 6. desember 2007. [død lenke]
  2. ^ R.I.S.K: rollespillkompendium, 2006, ISSN 18901948
  3. ^ «The Indie RPG awards: Free game of the year, 2006». Besøkt 6. desember 2007. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]