Rollespill.net

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Rollespill.net var en dedikert norsk nettside og diskusjonsforum for rollespill. Nettsiden ble lansert i desember 2003, og hadde stor aktivitet før den gikk ned i 2007.

Historie[rediger | rediger kilde]

Nettsiden vokste ut fra miljøet på diskusjonsgruppen no.fritid.spill.rollespill (NFSR). Flere brukere der ønsket å opprette en ny nettside for rollespill etter at informasjonssiden rollespill.org ble tatt ned. Det var et ønske om en mindre statisk side som samlet rollespillmiljøet, samt tok i bruk mer moderne forum-teknologi fremfor det aldrende brukergrensesnittet til diskusjonsgruppene på Usenet.

Jørgen Kjøge Næss opprettet våren 2003 en prosjektgruppe og fikk ordnet lån av serverplass fra Hyperion. Da prosjektgruppen sitt arbeide stoppet opp tok Ørjan Langbakk initiativ til å opprette en nettside basert på en html-løsning.

Ikke lenge etterpå ble et forum basert på phpbb opprettet og koblet til nettsiden. I løpet av kort tid vokste rollespill.net med forumet til et viktig møtested for norske rollespillere. Til forumet kom de fleste brukerne av NFSR, men et stort antall nye brukere tok også forumet i bruk.

Effekt[rediger | rediger kilde]

Rollespill.net og særlig forumet har, sammen med stiftelsen av Hyperion, bidratt til en rekke positive effekter for norsk rollespillmiljø. Diskusjoner på forumet førte til RISK-konkurransen med en rekke nye norske rollespill. Kontakten over forumet og det yrende miljøet førte direkte til stiftelse av Spillskaperlaget og avleggelse av Spill NÅ!-løftet for flere spillskapere. Nettstedet har også bidratt til oppstart av spillfestivalen HolmCon og Imagonems gjenoppstandelse som nettfanzine.

Deltagelse[rediger | rediger kilde]

Flere publiserte norske spillforfattere var aktive på rollespill.net og bidro til at nettsiden utviklet seg. Profilerte personligheter i miljøet som Tomas H.V. Mørkrid (Fabula, Cappelen 1999), Matthijs Holter (Draug, Spartacus 2004) og Bjørn T. Bøe (en rekke White Wolf-utgivelser), Johannes H. Berg (oversatte Dungeons & Dragons til norsk i 1989) og realitykjendis Martin Bull Gudmundsen (Heia Tufte!) har alle vært aktive på rollespill.net.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]