Hopp til innhold

Imagonem

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Imagonem er en norsk fanzine om spill, med hovedvekt på rollespill. Fanzinen ble startet av Matthijs Holter i 1993, som medlemsblad for foreningen Sylvan Pines, og har kommet ut med 41 nummer på papir til nå, det siste hittil i juli 2018. Våren 2006 gikk Imagonem over til å primært være enn nettutgivelse og begynte å legge ut flere gamle og nye artikler på sine nettsider.

Imagonem har vakt oppsikt i det skandinaviske rollespillmiljøet for sin uærbødige, kaotiske og selvironiske tone. Bladets utgivelsesperioder kan deles opp i flere generasjoner. Blant bidragsyterne finnes flere norske rollespillforfattere, blant andre Tomas H.V. Mørkrid, Matthijs Holter og Torbjørn Lien. Andre faste bidragsytere har senere markert seg som litteraturskribenter, som Simen Hagerup og Audun Lindholm. Intervjuer med utenlandske rollespillforfattere som Gary Gygax, Ron Edwards, Jonathan Tweet og Greg Porter har også vært på trykk.

Imagonem avfødte i 1997 sideprosjektet Replicant, en Amateur Press Association om rollespill, som vokste fra å være en kommentarspalte i Imagonem til å løsrive seg og bli en egen, aktiv fanzine. Mange i den første generasjonen av Imagonem-bidragsytere startet også sine egne fanziner, som Nittennittisyv, Appelziner, Gudenes inngripen, Journal Ka, Sol og Grønn kylling (arb. tittel).

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]