Little Brickhill

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Little Brickhill
Little Brickhill
Stockgrove Country Park
LandStorbritannia Storbritannia
Konst. landEngland England
Distrikt:Milton Keynes
Admin. grevskap:Enhetlig myndighet
Seremon. grevskap:Buckinghamshire
StatusLandsby (village)
Befolkning407 (2011)

Little Brickhill
51°58′59″N 0°40′37″V

Little Brickhill er en landsby og verdslig sogn i distriktet (borough) Milton Keynes i det seremonielle grevskapet Buckinghamshire, England.[1] Den ligger rett utenfor og med utsyn til selve byen Milton Keynes, omkring 3 km sørøst for Fenny Stratford og 4 km vest for Woburn. Ved folketellingen i 2011 hadde landsbyen og sognet en befolkning på 407 innbyggere.[2]

Stedsnavnet[rediger | rediger kilde]

Hovedgaten i Little Brickhill

Navnet Brickhill, som den deler med Bow Brickhill og Great Brickhill, består av det brytoniske breg og det angelsaksiske hyll, som begge betyr «ås». I Domesday Book (1086) er den stavet som Brichelle.

Den romerske veien Watling Street går gjennom landsbyen, og i 1228 ble det opprettet et marked på grunn av trafikken denne veien førte med seg. I middelalderen ble grevskapets rettssaker ført i Little Brickhill, og Little Brickhill vokste seg større enn Great Brickhill. Siste gang det ble holdt en rettssak der var i 1638. I kirkebøkene for årene 1561 til 1620 finner man navnene på rekke henrettede forbrytere i registeret over gravlagte personer.

Landsbyen har i dag kun et vertshus, The George, som ligger noe høyere oppe i landsbyen på motsatt side av kirken. Den er også kjent som La Collina ved den også er en ristorante og pizzaria med «smak av Italia».[3] Det andre vertshuset, The Green Man, stengte i 2012 og er nå omgjort til boliger. Postkontoret som lå i landsbyens butikk stengte i 2008, noe som førte til at også butikken ble stengt.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

(en) Kategori:Little Brickhill – bilder, video eller lyd på Wikimedia Commons