Bow Brickhill

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Bow Brickhill
Land Storbritannia Storbritannia
Konst. land England England
Distrikt: Milton Keynes
Admin. grevskap: Enhetlig myndighet
Seremon. grevskap: Buckinghamshire
Status Landsby (village)
Befolkning 550 (2001)

Bow Brickhill er en landsby i Buckinghamshire, England. Administrativt er den en del av distriktet Milton Keynes, og den ligger rett sørøst for byen Milton Keynes.

Navnet er en blanding av brytonisk breg og gammelengelsk hyll, som begge betyr ås. Dette er et av flere eksempler i Storbritannia på stedsnavn som gjentar det samme på flere språk. Det første leddet kommer fra det angelsaksiske mannsnavnet Bolla. Navnet er passende, ettersom mye av bebyggelsen ligger i en bratt åsside.

Landsbykirken i Bow Brickhill

Landsbykirken står utenfor selve landsbyen. Den er skjult i landskapet, og kan ikke sees før man står inne på kirkegården. Denne beliggenheten er typisk for steder hvor det har vært en sterk keltisk innflytelse, noe også stedsnavnet understreker at området har hatt. Kirken sto ubrukt siden lenge før borgerkrigen, og i 1757 ble den gamle kirken revet og en ny bygget på samme sted. Den er viet til alle helgener (All Saints).

Hymnemelodien «Bow Brickhill» av Sydney Nicholson ble skrevet som en hyllest til kirken etter at Nicholson besøkte den sammen med koret fra Westminster Abbey i 1923.


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]