Simpson (Milton Keynes)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Simpson
Simpson
Simpson Road, Simpson
LandStorbritannia Storbritannia
Konst. landEngland England
Distrikt:Milton Keynes
Admin. grevskap:Enhetlig myndighet
Seremon. grevskap:Buckinghamshire
StatusLandsby (village)
Befolkning? (-)

Simpson
52°01′02″N 0°42′51″V

Simpson er en landsby som ble innlemmet i nybyen Milton Keynes i 1967. Den er lokalisert i den sørlige delen av byen, rett nord for Fenny Stratford, beliggende det seremonielle grevskapet Buckinghamshire, England.

Historie[rediger | rediger kilde]

Navnet er av angelsaksisk opprinnelse, og betyr «Sigewines gård». I Domesday Book (1086) er den nevnt som Siwiniestone.[1] Det hevdes at etternavnet Simpson har sitt opphav i denne landsbyen ved at det er sogn med dette navnet i hele Storbritannia, bortsett fra en grend (hamlet) kalt Simpson sognet Nolton and Roche i Wales.

På midten av 1800-tallet ble stedet av forfatteren James Joseph Sheahan beskrevet som «en av de mest stakkarslige av de mange miserable landsbyene i grevskapet» (History and Topography of Buckinghamshire, 1862).[1] På vinteren, da Sheahan kom dit, var veien til Simpson sperret av en 200 meter bred og en meter dyp oversvømt elv. Dette ble tatt hånd om i 1860-årene, da veien mellom Northampton og London ble hevet over en meter på stedet slik at den ikke lenger ble oversvømt hver vinter.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b : Simpson», Victoria History of the Counties of England, A History of the County of Buckingham, 4 (1927), s. 458-462.