Chicheley

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Chicheley
Chicheley
Sognekirken St Laurence Church
LandStorbritannia Storbritannia
Konst. landEngland England
Distrikt:Milton Keynes
Admin. grevskap:Enhetlig myndighet
Seremon. grevskap:Buckinghamshire
StatusLandsby (village)
Befolkning134 (2014)

Chicheley
52°06′09″N 0°41′01″V

Chicheley er en landsby og verdslig sogn i Buckinghamshire i England, omkring 4 km nordøst for Newport Pagnell.[1] Den administreres som en del av den enhetlige myndigheten og distriktet (borough) Milton Keynes. I henhold til folketellingen av 2010 bor det 134 innbyggere i landsbyen.[2]

Navnet er av angelsaksisk opphav, og betyr «Ciccas rydning». I Domesday Book av 1086 er landsbyens navn stavet Cicelai.

Herregården i Chicheley ble opprinnelig eid av Pagnellfamilien fra Newport Pagnell, men de gav den i middelalderen til kirken. En periode var det kardinal Thomas Wolsey som eide landsbyen, men da han ble tvunget til å søke avskjed inndro Henrik VIII alle hans eiendeler. Bygningen ble sterkt skadet i den engelske borgerkrigen, ettersom den da hadde samme eier som garnisonen i Newport Pagnell. Den ble revet etter borgerkrigen, og Chicheley Hall ble bygget i stedet. Det eneste som er bevart av den gamle bygningen er deler av panelet og overliggeren på en dørkarm.

Sognekirken i Chicheley er viet til den hellige Laurentius (på engelsk kalt for Lawrence). Den ble bygget i 1300-tallet, og ble kraftig restaurert og ombygget omkring 1708. Et av monumentene i kirken er Anthony Caves sarkofag, som er en kadavergrav.

Se også[rediger | rediger kilde]

Bilder[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Parishes in Milton Keynes» Arkivert 8. juni 2009 hos Wayback Machine., Milton Keynes Council.
  2. ^ «Civil Parish population estimates in England and Wales, mid-2010»[død lenke] (XLS), Office for National Statistics.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

(en) Kategori:Chicheley – bilder, video eller lyd på Wikimedia Commons