Chicheley

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Chicheley
Sognekirken St Laurence Church
LandStorbritannias flagg Storbritannia
Konst. landEnglands flagg England
DistriktMilton Keynes
Admin. grevskapEnhetlig myndighet
Seremon. grevskapBuckinghamshire
StatusLandsby (village)
PostnummerMK16
Retningsnummer01908
Befolkning134 (2014)
Kart
Chicheley
52°06′09″N 0°41′01″V

Chicheley er en landsby og verdslig sogn i Buckinghamshire i England, omkring 4 km nordøst for Newport Pagnell.[1] Den administreres som en del av den enhetlige myndigheten og distriktet (borough) Milton Keynes. I henhold til folketellingen av 2010 bor det 134 innbyggere i landsbyen.[2]

Navnet er av angelsaksisk opphav, og betyr «Ciccas rydning». I Domesday Book av 1086 er landsbyens navn stavet Cicelai.

Herregården i Chicheley ble opprinnelig eid av Pagnellfamilien fra Newport Pagnell, men de gav den i middelalderen til kirken. En periode var det kardinal Thomas Wolsey som eide landsbyen, men da han ble tvunget til å søke avskjed inndro Henrik VIII alle hans eiendeler. Bygningen ble sterkt skadet i den engelske borgerkrigen, ettersom den da hadde samme eier som garnisonen i Newport Pagnell. Den ble revet etter borgerkrigen, og Chicheley Hall ble bygget i stedet. Det eneste som er bevart av den gamle bygningen er deler av panelet og overliggeren på en dørkarm.

Sognekirken i Chicheley er viet til den hellige Laurentius (på engelsk kalt for Lawrence). Den ble bygget i 1300-tallet, og ble kraftig restaurert og ombygget omkring 1708. Et av monumentene i kirken er Anthony Caves sarkofag, som er en kadavergrav.

Se også[rediger | rediger kilde]

Bilder[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Parishes in Milton Keynes» Arkivert 8. juni 2009 hos Wayback Machine., Milton Keynes Council.
  2. ^ «Civil Parish population estimates in England and Wales, mid-2010» Arkivert 26. desember 2018 hos Wayback Machine. (XLS), Office for National Statistics.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

(en) Chicheley – kategori av bilder, video eller lyd på Commons