Great Linford

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Great Linford
Land Storbritannia Storbritannia
Konst. land England England
Distrikt: Milton Keynes
Admin. grevskap: Enhetlig myndighet
Seremon. grevskap: Buckinghamshire
Status Landsby (village)
Befolkning ? (-)

Great Linford er en historisk landsby som nå ligger innenfor byen Milton Keynes i England. Den ligger i ytterkanten av byen, mot Newport Pagnell. Frem til 1967 var den en selvstendig landsby i Buckinghamshire, men den er nå et verdslig sogn innenfor byen.

Stedet heter Great Linford for å skille det fra den lille landsbyen Little Linford, som ligger i samme distrikt men utenfor bygrensen. Navnet Linford ble antagelig til fordi det lå et krysningssted (eng. ford) i elven Great Ouse der, hvor det vokste lind. I Domesday Book opptrer stedet under navnet Linforde.

En herregård fra det 17. århundre har i dag et kunstsenter i sidebygningene og et platestudio i hovedbygningen. Det er også bevart flere fattighus fra det 17. århundre, som ble grunnlagt av sir William Pritchard. Sir William bodde der en periode, og er mest kjent for at han var president for St Bartholomew's Hospital i London. En annen kjent innbygger var dr. Richard Napier, som var sognets rektor og en kjent lege, astrolog og sjelesørger.

Sognekirken er viet til Apostelen Andreas, og ble bygget i 1215.