Walton (Milton Keynes)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Walton
Walton
Innsjøen Caldecotte
Land Storbritannia Storbritannia
Konst. land England England
Distrikt: Milton Keynes
Admin. grevskap: Enhetlig myndighet
Seremon. grevskap: Buckinghamshire
Status Landsby (village)
Befolkning 11 923 (2011)
Walton (Milton Keynes) ligger i England
Walton (Milton Keynes)
Walton
Walton (Milton Keynes) (England)
52°01′N 0°42′VKoordinater: 52°01′N 0°42′V

Walton var historisk en grend, men er nå et distrikt og verdslig sogn i nybyen Milton Keynes i det seremonielle grevskapet Buckinghamshire, England.[1] Den ligger omkring halvannen km vest for Woburn Sands, like ved Simpson. Av administrative hensikt er det en del av valgdistriktene Danesborough and Walton. Den historiske grend eller landsby er lokalisert rundt 6 km sør for sentrum av Milton Keynes og rett øst for Simpson, hovedsakelig langs veien Walton Road i det moderne distriktet Walnut Tree.

I henhold til folketellingen i 2011 bor det 11 923 innbyggere her.[2]

Historie[rediger | rediger kilde]

Stedsnavnet er vanlig i England. Det er av angelsaksisk opprinnelse, og betyr enten «britenes landsby» – wale var et navn på folkeslaget briter, den opprinnelige, keltiske befolkningen i landet – eller «innhegnet landsby». I Domesday Book (1086) kalles den Waletone.

Walton Hall[rediger | rediger kilde]

Herregården Walton Hall er i dag hovedbygningen til Open University. Den lille sognekirken, som nå er dekonsekrert ligger på Walton Halls eiendom.

Bygningen ligger ved bredden av Ouzel, en bielv til Great Ouse. En av de mange kunstige innsjøene i Milton Keynes ble anlagt der, men den er tatt ut av bruk og har blitt et viktig naturområde med rik flora og fauna.

Bilder[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]