Woburn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Se også Woburn, Massachusetts.
Woburn
Hovedgaten Bedford Street
LandStorbritannias flagg Storbritannia
Konst. landEnglands flagg England
DistriktMid Bedfordshire
Admin. grevskapBedfordshire
Seremon. grevskapBedfordshire
StatusBy (town)
PostnummerMK17
Retningsnummer01525
Befolkning933 (2011)
Kart
Woburn
51°59′18″N 0°37′10″V

Woburn er en liten by i Bedfordshire, England. Den er best kjent som stedet hvor Woburn Abbey og Woburn Safari Park ligger.

Navnet er av angelsaksisk opprinnelse, og viser til en svingete elv. Det samme navnet går igjen i Woburn Sands i Buckinghamshire, som ligger kort vei unna. Ved folketellingen i 2011 hadde den en befolkning på 933 innbyggere.[1]

Historie[rediger | rediger kilde]

Første gang Woburn nevnes er i et dokument fra 969, da kong Edgar gav Aspley til en mann ved navn Alfwold. I dokumentet fortelles det at området grenser mot «Woburnmennenes land». I Domesday Book (1086) fortelles det at Woburn var underlagt en Alric, som hadde seks husmenn under seg. Etter erobringen hadde Walter Giffard tatt over, og han leide ut området til Hugh de Bolebec.

I 1145 grunnla Hughs sønnesønn, Hugh de Bolebec den yngre, cistercienserklosteret St. Maria ved Woburn, kjent som Woburn Abbey. Klosteret ble plassert rett utenfor landsbyen, og abbeden ble i praksis også den lokale godseier.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Census 2011: Parish Headcounts: Mid Bedfordshire» Arkivert 26. mai 2013 hos Wayback Machine.. Neighbourhood Statistics. Office for National Statistics

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]