Liste over olympiske medaljevinnere i sykling (menn)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over olympiske medaljevinnere i sykling inneholder samtlige mannlige utøvere som har tatt en olympisk medalje i sykling.

Nåværende program[rediger | rediger kilde]

Landeveissykling[rediger | rediger kilde]

Fellesstart[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1896 Athen
detaljer
Flag of Greece.svg Aristidis Konstantinidis (GRE) Flag of Germany.svg August von Gödrich (GER) Flag of the United Kingdom.svg Edward Battell (GBR)
1900–1932 ikke på OL-programmet
1936 Berlin
detaljer
Flag of France.svg Robert Charpentier (FRA) Flag of France.svg Guy Lapébie (FRA) Flag of Switzerland.svg Ernst Nievergelt (SUI)
1948 London
detaljer
Flag of France.svg José Beyaert (FRA) Flag of the Netherlands.svg Gerrit Voorting (NED) Flag of Belgium.svg Lode Wouters (BEL)
1952 Helsinki
detaljer
Flag of Belgium.svg André Noyelle (BEL) Flag of Belgium.svg Robert Grondelaers (BEL) Flag of Germany.svg Edi Ziegler (GER)
1956 Melbourne
detaljer
Flag of Italy.svg Ercole Baldini (ITA) Flag of France.svg Arnaud Geyre (FRA) Flag of the United Kingdom.svg Alan Jackson (GBR)
1960 Roma
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Viktor Kapitonov (URS) Flag of Italy.svg Livio Trapè (ITA) Flag of Belgium.svg Willy van den Berghen (BEL)
1964 Tokyo
detaljer
Flag of Italy.svg Mario Zanin (ITA) Flag of Denmark.svg Kjell Rodian (DEN) Flag of Belgium.svg Walter Godefroot (BEL)
1968 Mexico City
detaljer
Flag of Italy.svg Pierfranco Vianelli (ITA) Flag of Denmark.svg Leif Mortensen (DEN) Flag of Sweden.svg Gösta Pettersson (SWE)
1972 München
detaljer
Flag of the Netherlands.svg Hennie Kuiper (NED) Flag of Australia.svg Clyde Sefton (AUS) Ikke utdelt
1976 Montreal
detaljer
Flag of Sweden.svg Bernt Johansson (SWE) Flag of Italy.svg Giuseppe Martinelli (ITA) Flag of Poland.svg Mieczysław Nowicki (POL)
1980 Moskva
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Sergei Sukhoruchenkov (URS) Flag of Poland.svg Czesław Lang (POL) Flag of the Soviet Union.svg Yuri Barinov (URS)
1984 Los Angeles
detaljer
Flag of the United States.svg Alexi Grewal (USA) Flag of Canada.svg Steve Bauer (CAN) Flag of Norway.svg Dag Otto Lauritzen (NOR)
1988 Seoul
detaljer
Flag of East Germany.svg Olaf Ludwig (GDR) Flag of Germany.svg Bernd Gröne (FRG) Flag of Germany.svg Christian Henn (FRG)
1992 Barcelona
detaljer
Flag of Italy.svg Fabio Casartelli (ITA) Flag of the Netherlands.svg Erik Dekker (NED) Flag of Latvia.svg Dainis Ozols (LAT)
1996 Atlanta
detaljer
Flag of Switzerland.svg Pascal Richard (SUI) Flag of Denmark.svg Rolf Sørensen (DEN) Flag of the United Kingdom.svg Max Sciandri (GBR)
2000 Sydney
detaljer
Flag of Germany.svg Jan Ullrich (GER) Flag of Kazakhstan.svg Alexander Vinokourov (KAZ) Flag of Germany.svg Andreas Klöden (GER)
2004 Athen
detaljer
Flag of Italy.svg Paolo Bettini (ITA) Flag of Portugal.svg Sérgio Paulinho (POR) Flag of Belgium.svg Axel Merckx (BEL)
2008 Beijing
detaljer
Flag of Spain.svg Samuel Sánchez (ESP) Flag of Switzerland.svg Fabian Cancellara (SUI) Flag of Russia.svg Alexandr Kolobnev (RUS)
2012 London
detaljer
Flag of Kazakhstan.svg Alexander Vinokourov (KAZ) Flag of Colombia.svg Rigoberto Urán (COL) Flag of Norway.svg Alexander Kristoff (NOR)
2016 Rio de Janeiro
detaljer
Flag of Belgium.svg Greg Van Avermaet (BEL) Flag of Denmark.svg Jakob Fuglsang (DEN) Flag of Poland.svg Rafał Majka (POL)

Temporitt[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1912 Stockholm
detaljer
Flag of South Africa.svg Rudolph Lewis (RSA) Flag of the United Kingdom.svg Frederick Grubb (GBR) Flag of the United States.svg Carl Schutte (USA)
1920 Antwerpen
detaljer
Flag of Sweden.svg Harry Stenqvist (SWE) Flag of South Africa.svg Henry Kaltenbrunn (RSA) Flag of France.svg Fernand Canteloube (FRA)
1924 Paris
detaljer
Flag of France.svg Armand Blanchonnet (FRA) Flag of Belgium.svg Henri Hoevenaers (BEL) Flag of France.svg René Hamel (FRA)
1928 Amsterdam
detaljer
Flag of Denmark.svg Henry Hansen (DEN) Flag of the United Kingdom.svg Frank Southall (GBR) Flag of Sweden.svg Gösta Carlsson (SWE)
1932 Los Angeles
detaljer
Flag of Italy.svg Attilio Pavesi (ITA) Flag of Italy.svg Guglielmo Segato (ITA) Flag of Sweden.svg Bernhard Britz (SWE)
1936–1992 ikke på OL-programmet
1996 Atlanta
detaljer
Flag of Spain.svg Miguel Indurain (ESP) Flag of Spain.svg Abraham Olano (ESP) Flag of the United Kingdom.svg Chris Boardman (GBR)
2000 Sydney
detaljer
Flag of Russia.svg Viatcheslav Ekimov (RUS) Flag of Germany.svg Jan Ullrich (GER) Ikke utdelt[1]
2004 Athen
detaljer
Flag of Russia.svg Viatcheslav Ekimov (RUS) Flag of the United States.svg Bobby Julich (USA) Flag of Australia.svg Michael Rogers (AUS)
2008 Beijing
detaljer
Flag of Switzerland.svg Fabian Cancellara (SUI) Flag of Sweden.svg Gustav Larsson (SWE) Flag of the United States.svg Levi Leipheimer (USA)
2012 London
detaljer
Flag of the United Kingdom.svg Bradley Wiggins (GBR) Flag of Germany.svg Tony Martin (GER) Flag of the United Kingdom.svg Chris Froome (GBR)
2016 Rio de Janeiro
detaljer
Flag of Switzerland.svg Fabian Cancellara (SUI) Flag of the Netherlands.svg Tom Dumoulin (NED) Flag of the United Kingdom.svg Chris Froome (GBR)

Banesykling[rediger | rediger kilde]

Keirin[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
2000 Sydney
detaljer
Flag of France.svg Florian Rousseau (FRA) Flag of Australia.svg Gary Neiwand (AUS) Flag of Germany.svg Jens Fiedler (GER)
2004 Athen
detaljer
Flag of Australia.svg Ryan Bayley (AUS) Flag of Spain.svg José Antonio Escuredo (ESP) Flag of Australia.svg Shane Kelly (AUS)
2008 Beijing
detaljer
Flag of the United Kingdom.svg Chris Hoy (GBR) Flag of the United Kingdom.svg Ross Edgar (GBR) Flag of Japan.svg Kiyofumi Nagai (JPN)
2012 London
detaljer
Flag of the United Kingdom.svg Chris Hoy (GBR) Flag of Germany.svg Maximilian Levy (GER) Flag of New Zealand.svg Simon van Velthooven (NZL)
Flag of the Netherlands.svg Teun Mulder (NED)
2016 Rio de Janeiro
detaljer
Flag of the United Kingdom.svg Jason Kenny (GBR) Flag of the Netherlands.svg Matthijs Büchli (NED) Flag of Malaysia.svg Azizulhasni Awang (MAS)

Omnium[rediger | rediger kilde]

Games Gull Sølv Bronse
2012 London
detaljer
Flag of Denmark.svg Lasse Norman Hansen (DEN) Flag of France.svg Bryan Coquard (FRA) Flag of the United Kingdom.svg Ed Clancy (GBR)
2016 Rio de Janeiro
detaljer
Flag of Italy.svg Elia Viviani (ITA) Flag of the United Kingdom.svg Mark Cavendish (GBR) Flag of Denmark.svg Lasse Norman Hansen (DEN)

Lagforfølgelse[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1908 London
detaljer
Flag of the United Kingdom.svg Storbritannia (GBR)
Benjamin Jones
Clarence Kingsbury
Leonard Meredith
Ernest Payne
Flag of Germany.svg Tyskland (GER)
Max Götze
Rudolf Katzer
Hermann Martens
Karl Neumer
Flag of Canada.svg Canada (CAN)
William Anderson
Walter Andrews
Frederick McCarthy
William Morton
1912 Stockholm ikke på OL-programmet
1920 Antwerpen
detaljer
Flag of Italy.svg Italia (ITA)
Arnaldo Carli
Ruggero Ferrario
Franco Giorgetti
Primo Magnani
Flag of the United Kingdom.svg Storbritannia (GBR)
Cyril Alden
Horace Johnson
William Stewart
Albert White
Flag of South Africa.svg Sør-Afrika (RSA)
Harry Goosen
Henry Kaltenbrun
William Smith
James Walker
1924 Paris
detaljer
Flag of Italy.svg Italia (ITA)
Angelo de Martino
Alfredo Dinale
Aurelio Menegazzi
Francesco Zucchetti
Flag of Poland.svg Polen (POL)
Józef Lange
Jan Lazarski
Tomasz Stankiewicz
Franciszek Szymczyk
Flag of Belgium.svg Belgia (BEL)
Jean van den Bosch
Léonard Daghelinckx
Henri Hoevenaers
Ferdinand Saive
1928 Amsterdam
detaljer
Flag of Italy.svg Italia (ITA)
Giacomo Gaioni
Cesare Facciani
Mario Lusiani
Luigi Tasselli
Flag of the Netherlands.svg Nederland (NED)
Janus Braspennincx
Piet van der Horst
Johannes Maas
Jan Pijnenburg
Flag of the United Kingdom.svg Storbritannia (GBR)
George Southall
Harry Wyld
Leonard Wyld
Percy Wyld
1932 Los Angeles
detaljer
Flag of Italy.svg Italia (ITA)
Nino Borsari
Marco Cimatti
Alberto Ghilardi
Paolo Pedretti
Flag of France.svg Frankrike (FRA)
Paul Chocque
Amédée Fournier
René Legrèves
Henri Mouillefarine
Flag of the United Kingdom.svg Storbritannia (GBR)
William Harvell
Charles Holland
Ernest Johnson
Frank Southall
1936 Berlin
detaljer
Flag of France.svg Frankrike (FRA)
Robert Charpentier
Jean Goujon
Guy Lapébie
Roger-Jean Le Nizerhy
Flag of Italy.svg Italia (ITA)
Bianco Bianchi
Mario Gentili
Armando Latini
Severino Rigoni
Flag of the United Kingdom.svg Storbritannia (GBR)
Harry Hill
Ernest Johnson
Charles King
Ernest Mills
1948 London
detaljer
Flag of France.svg Frankrike (FRA)
Pierre Adam
Serge Blusson
Charles Coste
Fernand Decanali
Flag of Italy.svg Italia (ITA)
Arnaldo Benfenati
Guido Bernardi
Anselmo Citterio
Rino Pucci
Flag of the United Kingdom.svg Storbritannia (GBR)
Robert Geldard
Tommy Godwin
David Ricketts
Wilfred Waters
1952 Helsinki
detaljer
Flag of Italy.svg Italia (ITA)
Loris Campana
Mino de Rossi
Guido Messina
Marino Morettini
Flag of South Africa.svg Sør-Afrika (RSA)
George Estman
Robert Fowler
Thomas Shardelow
Alfred Swift
Flag of the United Kingdom.svg Storbritannia (GBR)
Donald Burgess
George Newberry
Alan Newton
Ronald Stretton
1956 Melbourne
detaljer
Flag of Italy.svg Italia (ITA)
Antonio Domenicali
Leandro Faggin
Franco Gandini
Valentino Gasparella
Virginio Pizzali
Flag of France.svg Frankrike (FRA)
René Bianchi
Jean Graczyk
Jean-Claude Lecante
Michel Vermeulin
Flag of the United Kingdom.svg Storbritannia (GBR)
Donald Burgess
Michael Gambrill
John Geddes
Tom Simpson
1960 Roma
detaljer
Flag of Italy.svg Italia (ITA)
Luigi Arienti
Franco Testa
Mario Vallotto
Marino Vigna
German Olympic flag (1959-1968).svg Det forente Tyskland (EUA)
Bernd Barleben
Peter Gröning
Manfred Klieme
Siegfried Köhler
Flag of the Soviet Union.svg Sovjetunionen (URS)
Arnold Belgardt
Leonid Kolumbet
Stanislav Moskvin
Viktor Romanov
1964 Tokyo
detaljer
German Olympic flag (1959-1968).svg Det forente Tyskland (EUA)
Lothar Claesges
Karlheinz Henrichs
Karl Link
Ernst Streng
Flag of Italy.svg Italia (ITA)
Vincenzo Mantovani
Carlo Rancati
Luigi Roncaglia
Franco Testa
Flag of the Netherlands.svg Nederland (NED)
Henk Cornelisse
Gerard Koel
Jaap Oudkerk
Cor Schuuring
1968 Mexico City
detaljer
Flag of Denmark.svg Danmark (DEN)
Gunnar Asmussen
Mogens Frey Jensen
Per Lyngemark
Reno Olsen
Flag of Germany.svg Vest-Tyskland (FRG)
Udo Hempel
Karlheinz Henrichs
Jürgen Kissner
Karl Link
Flag of Italy.svg Italia (ITA)
Lorenzo Bosisio
Cipriano Chemello
Giorgio Morbiato
Luigi Roncaglia
1972 München
detaljer
Flag of Germany.svg Vest-Tyskland (FRG)
Günther Schumacher
Jürgen Colombo
Günter Haritz
Udo Hempel
Flag of East Germany.svg Øst-Tyskland (GDR)
Uwe Unterwalder
Thomas Huschke
Heinz Richter
Herbert Richter
Flag of the United Kingdom.svg Storbritannia (GBR)
William Moore
Michael Bennett
Ian Hallam
Ronald Keeble
1976 Montreal
detaljer
Flag of Germany.svg Vest-Tyskland (FRG)
Peter Vonhof
Gregor Braun
Hans Lutz
Günther Schumacher
Flag of the Soviet Union.svg Sovjetunionen (URS)
Viktor Sokolov
Vladimir Osokin
Aleksandr Perov
Vitaly Petrakov
Flag of the United Kingdom.svg Storbritannia (GBR)
Ian Hallam
Ian Banbury
Michael Bennett
Robin Croker
1980 Moskva
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Sovjetunionen (URS)
Viktor Manakov
Valery Movchan
Vladimir Osokin
Vitaly Petrakov
Aleksandr Krasnov
Flag of East Germany.svg Øst-Tyskland (GDR)
Gerald Mortag
Uwe Unterwalder
Matthias Wiegand
Volker Winkler
Flag of the Czech Republic.svg Tsjekkoslovakia (TCH)
Teodor Černý
Martin Penc
Jiří Pokorný
lgor Sláma
1984 Los Angeles
detaljer
Flag of Australia.svg Australia (AUS)
Michael Grenda
Kevin Nichols
Michael Turtur
Dean Woods
Flag of the United States.svg USA (USA)
David Grylls
Steve Hegg
Patrick McDonough
Leonard Nitz
Flag of Germany.svg Vest-Tyskland (FRG)
Reinhard Alber
Rolf Gölz
Roland Günther
Michael Marx
1988 Seoul
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Sovjetunionen (URS)
Viatcheslav Ekimov
Artūras Kasputis
Dmitry Nelyubin
Gintautas Umaras
 
Flag of East Germany.svg Øst-Tyskland (GDR)
Carsten Wolf
Steffen Blochwitz
Roland Hennig
Dirk Meier
 
Flag of Australia.svg Australia (AUS)
Scott McGrory
Dean Woods
Brett Dutton
Wayne McCarny
Stephen McGlede
1992 Barcelona
detaljer
Flag of Germany.svg Tyskland (GER)
Stefan Steinweg
Andreas Walzer
Guido Fulst
Michael Glöckner
Jens Lehmann
Flag of Australia.svg Australia (AUS)
Stuart O'Grady
Brett Aitken
Stephen McGlede
Shaun O'Brien
 
Flag of Denmark.svg Danmark (DEN)
Jan Petersen
Michael Sandstød
Ken Frost
Jimmi Madsen
Klaus Nielsen
1996 Atlanta
detaljer
Flag of France.svg Frankrike (FRA)
Christophe Capelle
Philippe Ermenault
Jean-Michel Monin
Francis Moreau
Flag of Russia.svg Russland (RUS)
Eduard Gritsun
Nikolaj Kuznetsov
Alexei Markov
Anton Shantyr
Flag of Australia.svg Australia (AUS)
Brett Aitken
Stuart O'Grady
Timothy O'Shannessey
Dean Woods
2000 Sydney
detaljer
Flag of Germany.svg Tyskland (GER)
Guido Fulst
Robert Bartko
Daniel Becke
Jens Lehmann
Flag of Ukraine.svg Ukraina (UKR)
Sergiy Chernyavsky
Sergiy Matveyev
Alexander Symonenko
Oleksandr Fedenko
Flag of the United Kingdom.svg Storbritannia (GBR)
Paul Manning
Chris Newton
Bryan Steel
Bradley Wiggins
2004 Athen
detaljer
Flag of Australia.svg Australia (AUS)
Graeme Brown
Brett Lancaster
Brad McGee
Luke Roberts
Flag of the United Kingdom.svg Storbritannia (GBR)
Steve Cummings
Rob Hayles
Paul Manning
Bradley Wiggins
Flag of Spain.svg Spania (ESP)
Carlos Castaño
Sergi Escobar
Asier Maeztu
Carlos Torrent
2008 Beijing
detaljer
Flag of the United Kingdom.svg Storbritannia (GBR)
Ed Clancy
Paul Manning
Geraint Thomas
Bradley Wiggins
 
Flag of Denmark.svg Danmark (DEN)
Casper Jørgensen
Jens-Erik Madsen
Michael Mørkøv
Alex Nicki Rasmussen
Michael Færk Christensen
Flag of New Zealand.svg New Zealand (NZL)
Sam Bewley
Hayden Roulston
Marc Ryan
Jesse Sergent
Westley Gough
2012 London
detaljer
Flag of the United Kingdom.svg Storbritannia (GBR)
Ed Clancy
Geraint Thomas
Steven Burke
Peter Kennaugh
 
Flag of Australia.svg Australia (AUS)
Jack Bobridge
Glenn O'Shea
Rohan Dennis
Michael Hepburn
 
Flag of New Zealand.svg New Zealand (NZL)
Sam Bewley
Aaron Gate
Marc Ryan
Jesse Sergent
Westley Gough
2016 Rio de Janeiro
detaljer
Flag of the United Kingdom.svg Storbritannia
Ed Clancy
Steven Burke
Owain Doull
Bradley Wiggins
 
Flag of Australia.svg Australia
Alexander Edmondson
Jack Bobridge
Michael Hepburn
Sam Welsford
Callum Scotson
Flag of Denmark.svg Danmark
Lasse Norman Hansen
Niklas Larsen
Frederik Madsen
Casper von Folsach
Rasmus Quaade

Sprint[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1896 Athen
detaljer
Flag of France.svg Paul Masson (FRA) Flag of Greece.svg Stamatios Nikolopoulos (GRE) Flag of France.svg Léon Flameng (FRA)
1900 Paris
detaljer
Flag of France.svg Georges Taillandier (FRA) Flag of France.svg Fernand Sanz (FRA) Flag of the United States.svg John Henry Lake (USA)
1904 St. Louis ikke på OL-programmet
1908 London
detaljer
No medalists - race declared void as time limit was exceeded in final
1912 Stockholm ikke på OL-programmet
1920 Antwerpen
detaljer
Flag of the Netherlands.svg Maurice Peeters (NED) Flag of the United Kingdom.svg Horace Johnson (GBR) Flag of the United Kingdom.svg Harry Ryan (GBR)
1924 Paris
detaljer
Flag of France.svg Lucien Michard (FRA) Flag of the Netherlands.svg Jacob Meijer (NED) Flag of France.svg Jean Cugnot (FRA)
1928 Amsterdam
detaljer
Flag of France.svg Roger Beaufrand (FRA) Flag of the Netherlands.svg Antoine Mazairac (NED) Flag of Denmark.svg Willy Hansen (DEN)
1932 Los Angeles
detaljer
Flag of the Netherlands.svg Jacobus van Egmond (NED) Flag of France.svg Louis Chaillot (FRA) Flag of Italy.svg Bruno Pellizzari (ITA)
1936 Berlin
detaljer
Flag of Germany.svg Toni Merkens (GER) Flag of the Netherlands.svg Arie van Vliet (NED) Flag of France.svg Louis Chaillot (FRA)
1948 London
detaljer
Flag of Italy.svg Mario Ghella (ITA) Flag of the United Kingdom.svg Reg Harris (GBR) Flag of Denmark.svg Axel Schandorff (DEN)
1952 Helsinki
detaljer
Flag of Italy.svg Enzo Sacchi (ITA) Flag of Australia.svg Lionel Cox (AUS) Flag of Germany.svg Werner Potzernheim (GER)
1956 Melbourne
detaljer
Flag of France.svg Michel Rousseau (FRA) Flag of Italy.svg Guglielmo Presenti (ITA) Flag of Australia.svg Dick Ploog (AUS)
1960 Roma
detaljer
Flag of Italy.svg Sante Gaiardoni (ITA) Flag of Belgium.svg Leo Sterckx (BEL) Flag of Italy.svg Valentino Gasarella (ITA)
1964 Tokyo
detaljer
Flag of Italy.svg Giovanni Pettenella (ITA) Flag of Italy.svg Sergio Bianchetto (ITA) Flag of France.svg Daniel Morelon (FRA)
1968 Mexico City
detaljer
Flag of France.svg Daniel Morelon (FRA) Flag of Italy.svg Giordano Turrini (ITA) Flag of France.svg Pierre Trentin (FRA)
1972 München
detaljer
Flag of France.svg Daniel Morelon (FRA) Flag of Australia.svg John Nicholson (AUS) Flag of the Soviet Union.svg Omar Pkhakadze (URS)
1976 Montreal
detaljer
Flag of the Czech Republic.svg Anton Tkat (TCH) Flag of France.svg Daniel Morelon (FRA) Flag of East Germany.svg Hens-Jurgen Geschke (GDR)
1980 Moskva
detaljer
Flag of East Germany.svg Lutz Heßlich (GDR) Flag of France.svg Yave Cahard (FRA) Flag of the Soviet Union.svg Sergei Kopylov (URS)
1984 Los Angeles
detaljer
Flag of the United States.svg Mark Gorski (USA) Flag of the United States.svg Nelson Vails (USA) Flag of Japan.svg Tsutomu Sakamoto (JPN)
1988 Seoul
detaljer
Flag of East Germany.svg Lutz Heßlich (GDR) Flag of the Soviet Union.svg Nikolai Kovsh (URS) Flag of Australia.svg Gary Neiwand (AUS)
1992 Barcelona
detaljer
Flag of Germany.svg Jens Fiedler (GER) Flag of Australia.svg Gary Neiwand (AUS) Flag of Canada.svg Curt Harnett (CAN)
1996 Atlanta
detaljer
Flag of Germany.svg Jens Fiedler (GER) Flag of the United States.svg Marty Nothstein (USA) Flag of Canada.svg Curt Harnett (CAN)
2000 Sydney
detaljer
Flag of the United States.svg Marty Nothstein (USA) Flag of France.svg Florian Rousseau (FRA) Flag of Germany.svg Jens Fiedler (GER)
2004 Athen
detaljer
Flag of Australia.svg Ryan Bayley (AUS) Flag of the Netherlands.svg Theo Bos (NED) Flag of Germany.svg René Wolff (GER)
2008 Beijing
detaljer
Flag of the United Kingdom.svg Chris Hoy (GBR) Flag of the United Kingdom.svg Jason Kenny (GBR) Flag of France.svg Mickaël Bourgain (FRA)
2012 London
detaljer
Flag of the United Kingdom.svg Jason Kenny (GBR) Flag of France.svg Grégory Baugé (FRA) Flag of Australia.svg Shane Perkins (AUS)
2016 Rio de Janeiro
detaljer
Flag of the United Kingdom.svg Jason Kenny (GBR) Flag of the United Kingdom.svg Callum Skinner (GBR) Flag of Russia.svg Denis Dmitrijev (RUS)

Lagsprint[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
2000 Sydney
detaljer
Flag of France.svg Frankrike (FRA)
Florian Rousseau
Arnaud Tournant
Laurent Gané
Flag of the United Kingdom.svg Storbritannia (GBR)
Chris Hoy
Craig MacLean
Jason Queally
Flag of Australia.svg Australia (AUS)
Gary Neiwand
Sean Eadie
Darryn Hill
2004 Athen
detaljer
Flag of Germany.svg Tyskland (GER)
Jens Fiedler
Stefan Nimke
René Wolff
Flag of Japan.svg Japan (JPN)
Toshiaki Fushimi
Masaki Inoue
Tomohiro Nagatsuka
Flag of France.svg Frankrike (FRA)
Mickaël Bourgain
Laurent Gané
Arnaud Tournant
2008 Beijing
detaljer
Flag of the United Kingdom.svg Storbritannia (GBR)
Chris Hoy
Jason Kenny
Jamie Staff
Flag of France.svg Frankrike (FRA)
Grégory Baugé
Kévin Sireau
Arnaud Tournant
Flag of Germany.svg Tyskland (GER)
René Enders
Maximilian Levy
Stefan Nimke
2012 London
detaljer
Flag of the United Kingdom.svg Storbritannia (GBR)
Chris Hoy
Jason Kenny
Philip Hindes
Flag of France.svg Frankrike (FRA)
Grégory Baugé
Kévin Sireau
Michaël D'Almeida
Flag of Germany.svg Tyskland (GER)
René Enders
Maximilian Levy
Robert Förstemann
2016 Rio de Janeiro
detaljer
Flag of the United Kingdom.svg Storbritannia
Philip Hindes
Jason Kenny
Callum Skinner
Flag of New Zealand.svg New Zealand
Ethan Mitchell
Sam Webster
Edward Dawkins
Flag of France.svg Frankrike
Grégory Baugé
François Pervis
Michaël D'Almeida

Terrengsykling[rediger | rediger kilde]

Rundbane[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1996 Atlanta
detaljer
Flag of the Netherlands.svg Bart Brentjens (NED) Flag of Switzerland.svg Thomas Frischknecht (SUI) Flag of France.svg Miguel Martinez (FRA)
2000 Sydney
detaljer
Flag of France.svg Miguel Martinez (FRA) Flag of Belgium.svg Filip Meirhaeghe (BEL) Flag of Switzerland.svg Christoph Sauser (SUI)
2004 Athen
detaljer
Flag of France.svg Julien Absalon (FRA) Flag of Spain.svg José Antonio Hermida (ESP) Flag of the Netherlands.svg Bart Brentjens (NED)
2008 Beijing
detaljer
Flag of France.svg Julien Absalon (FRA) Flag of France.svg Jean-Christophe Péraud (FRA) Flag of Switzerland.svg Nino Schurter (SUI)
2012 London
detaljer
Flag of the Czech Republic.svg Jaroslav Kulhavý (CZE) Flag of Switzerland.svg Nino Schurter (SUI) Flag of Italy.svg Marco Aurelio Fontana (ITA)
2016 Rio de Janeiro
detaljer
Flag of Switzerland.svg Nino Schurter (SUI) Flag of the Czech Republic.svg Jaroslav Kulhavý (CZE) Flag of Spain.svg Carlos Coloma (ESP)

BMX[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
2008 Beijing
detaljer
Flag of Latvia.svg Māris Štrombergs (LAT) Flag of the United States.svg Mike Day (USA) Flag of the United States.svg Donny Robinson (USA)
2012 London
detaljer
Flag of Latvia.svg Māris Štrombergs (LAT) Flag of Australia.svg Sam Willoughby (AUS) Flag of Colombia.svg Carlos Oquendo (COL)
2016 Rio de Janeiro
detaljer
Flag of the United States.svg Connor Fields (USA) Flag of the Netherlands.svg Jelle van Gorkom (NED) Flag of Colombia.svg Carlos Ramirez (COL)

Tidligere øvelser[rediger | rediger kilde]

Landeveissykling[rediger | rediger kilde]

Landeveissykling lag[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1912 Stockholm
detaljer
Flag of Sweden.svg Sverige (SWE)
Erik Friborg
Ragnar Malm
Axel Persson
Algot Lönn
Flag of the United Kingdom.svg Storbritannia (GBR)
Frederick Grubb
Leonard Meredith
Charles Moss
William Hammond
Flag of the United States.svg USA (USA)
Carl Schutte
Alvin Loftes
Albert Krushel
Walter Martin
1920 Antwerpen
detaljer
Flag of France.svg Frankrike (FRA)
Achille Souchard
Fernand Canteloube
Georges Detreille
Marcel Gobillot
Flag of Sweden.svg Sverige (SWE)
Harry Stenqvist
Sigfrid Lundberg
Ragnar Malm
Axel Persson
Flag of Belgium.svg Belgia (BEL)
Albert Wyckmans
Albert De Bunné
Jean Janssens
André Vercruysse
1924 Paris
detaljer
Flag of France.svg Frankrike (FRA)
Armand Blanchonnet
René Hamel
André Leducq
Georges Wambst
Flag of Belgium.svg Belgia (BEL)
Henri Hoevenaers
Alphonse Parfondry
Jean van den Bosch
Fernand Saivé
Flag of Sweden.svg Sverige (SWE)
Gunnar Sköld
Erik Bohlin
Ragnar Malm
Erik Bjurberg
1928 Amsterdam
detaljer
Flag of Denmark.svg Danmark (DEN)
Henry Hansen
Orla Jørgensen
Leo Nielsen
Flag of the United Kingdom.svg Storbritannia (GBR)
Jack Lauterwasser
John Middleton
Frank Southall
Flag of Sweden.svg Sverige (SWE)
Gösta Carlsson
Erik Jansson
Georg Johnsson
1932 Los Angeles
detaljer
Flag of Italy.svg Italia (ITA)
Giuseppe Olmo
Attilio Pavesi
Guglielmo Segato
Flag of Denmark.svg Danmark (DEN)
Henry Hansen
Leo Nielsen
Frode Sørensen
Flag of Sweden.svg Sverige (SWE)
Arne Berg
Bernhard Britz
Sven Höglund
1936 Berlin
detaljer
Flag of France.svg Frankrike (FRA)
Robert Charpentier
Robert Dorgebray
Guy Lapébie
Flag of Switzerland.svg Sveits (SUI)
Edgar Buchwalder
Ernst Nievergelt
Kurt Ott
Flag of Belgium.svg Belgia (BEL)
Auguste Garrebeek
Armand Putzeys
François Vandermotte
1948 London
detaljer
Flag of Belgium.svg Belgia (BEL)
Léon Delathouwer
Eugène van Roosbroeck
Lode Wouters
Flag of the United Kingdom.svg Storbritannia (GBR)
Robert John Maitland
Ian Scott
Gordon Thomas
Flag of France.svg Frankrike (FRA)
José Beyaert
Jacques Dupont
Alain Moineau
1952 Helsinki
detaljer
Flag of Belgium.svg Belgia (BEL)
Robert Grondelaers
André Noyelle
Lucien Victor
Rik van Looy
Flag of Italy.svg Italia (ITA)
Dino Bruni
Gianni Ghidini
Vincenzo Zucconelli
Bruno Monti
Flag of France.svg Frankrike (FRA)
Jacques Anquetil
Claude Rouer
Alfred Tonello
Roland Bezamat
1956 Melbourne
detaljer
Flag of France.svg Frankrike (FRA)
Arnaud Geyre
Maurice Moucheraud
Michel Vermeulin
Flag of the United Kingdom.svg Storbritannia (GBR)
Arthur Brittain
William Holmes
Alan Jackson
German Olympic flag (1959-1968).svg Det forente Tyskland (EUA)
Reinhold Pommer
Gustav-Adolf Schur
Horst Tüller

Temporitt lag[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1960 Roma
detaljer
Flag of Italy.svg Italia (ITA)
Livio Trapè
Antonio Bailetti
Ottavio Cogliati
Giacomo Fornoni
German Olympic flag (1959-1968).svg Det forente Tyskland (EUA)
Gustav-Adolf Schur
Egon Adler
Erich Hagen
Günter Lörke
Flag of the Soviet Union.svg Sovjetunionen (URS)
Aleksei Petrov
Viktor Kapitonov
Yevgeny Klevtsov
Yury Melikhov
1964 Tokyo
detaljer
Flag of the Netherlands.svg Nederland (NED)
Bart Zoet
Evert Dolman
Gerben Karstens
Jan Pieterse
Flag of Italy.svg Italia (ITA)
Ferruccio Manza
Severino Andreoli
Luciano Dalla Bona
Pietro Guerra
Flag of Sweden.svg Sverige (SWE)
Sture Pettersson
Sven Hamrin
Erik Pettersson
Gösta Pettersson
1968 Mexico City
detaljer
Flag of the Netherlands.svg Nederland (NED)
Joop Zoetemelk
Fedor den Hertog
Jan Krekels
René Pijnen
Flag of Sweden.svg Sverige (SWE)
Sture Pettersson
Tomas Pettersson
Erik Pettersson
Gösta Pettersson
Flag of Italy.svg Italia (ITA)
Pierfranco Vianelli
Giovanni Bramucci
Vittorio Marcelli
Mauro Simonetti
1972 München
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Sovjetunionen (URS)
Valery Yardy
Gennady Komnatov
Valery Likhachov
Boris Shukov
Flag of Poland.svg Polen (POL)
Ryszard Szurkowski
Edward Barcik
Lucjan Lis
Stanisław Szozda
Ikke utdelt
1976 Montreal
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Sovjetunionen (URS)
Aavo Pikkuus
Valery Chaplygin
Anatoly Chukanov
Vladimir Kaminsky
Flag of Poland.svg Polen (POL)
Ryszard Szurkowski
Tadeusz Mytnik
Mieczysław Nowicki
Stanisław Szozda
Flag of Denmark.svg Danmark (DEN)
Jørn Lund
Verner Blaudzun
Gert Frank
Jørgen Hansen
1980 Moskva
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Sovjetunionen (URS)
Yury Kashirin
Oleg Logvin
Sergei Shelpakov
Anatoly Yarkin
Flag of East Germany.svg Øst-Tyskland (GDR)
Falk Boden
Bernd Drogan
Olaf Ludwig
Hans-Joachim Hartnick
Flag of the Czech Republic.svg Tsjekkoslovakia (TCH)
Michal Klasa
Vlastibor Konečný
Alipi Kostadinov
Jiří Škoda
1984 Los Angeles
detaljer
Flag of Italy.svg Italia (ITA)
Marcello Bartalini
Marco Giovannetti
Eros Poli
Claudio Vandelli
Flag of Switzerland.svg Sveits (SUI)
Alfred Achermann
Richard Trinkler
Laurent Vial
Benno Wiss
Flag of the United States.svg USA (USA)
Ron Kiefel
Clarence Knickman
Davis Phinney
Andrew Weaver
1988 Seoul
detaljer
Flag of East Germany.svg Øst-Tyskland (GDR)
Jan Schur
Uwe Ampler
Mario Kummer
Maik Landsmann
Flag of Poland.svg Polen (POL)
Andrzej Sypytkowski
Joachim Halupczok
Zenon Jaskuła
Marek Lesniewski
Flag of Sweden.svg Sverige (SWE)
Michel Lafis
Anders Jarl
Björn Johansson
Jan Karlsson
1992 Barcelona
detaljer
Flag of Germany.svg Tyskland (GER)
Michael Rich
Bernd Dittert
Christian Meyer syklist)
Uwe Peschel
Flag of Italy.svg Italia (ITA)
Andrea Peron
Flavio Anastasia
Luca Colombo
Gianfranco Contri
Flag of France.svg Frankrike (FRA)
Jean-Louis Harel
Hervé Boussard
Didier Faivre-Pierret
Philippe Gaumont

Banesykling[rediger | rediger kilde]

1896-1908[rediger | rediger kilde]

I de fire første lekene ble banesyklingen avholdt over forskjellige avstander, men kun for en konkurranse om gangen.

Øvelse 96 00 04 08 Gull Sølv Bronse
⅓ km tempo Flag of France.svg Paul Masson (FRA) Flag of Greece.svg Stamatios Nikolopoulos (GRE) Flag of Austria.svg Adolf Schmal (AUT)
¼ mile Flag of the United States.svg Marcus Hurley (USA) Flag of the United States.svg Burton Downing (USA) Flag of the United States.svg Teddy Billington (USA)
⅓ mile Flag of the United States.svg Marcus Hurley (USA) Flag of the United States.svg Burton Downing (USA) Flag of the United States.svg Teddy Billington (USA)
660 yards Flag of the United Kingdom.svg Victor Johnson (GBR) Flag of France.svg Émile Demangel (FRA) Flag of Germany.svg Karl Neumer (GER)
½ mile Flag of the United States.svg Marcus Hurley (USA) Flag of the United States.svg Teddy Billington (USA) Flag of the United States.svg Burton Downing (USA)
1 mile Flag of the United States.svg Marcus Hurley (USA) Flag of the United States.svg Burton Downing (USA) Flag of the United States.svg Teddy Billington (USA)
2 miles Flag of the United States.svg Burton Downing (USA) Flag of the United States.svg Oscar Goerke (USA) Flag of the United States.svg Marcus Hurley (USA)
5 km Flag of the United Kingdom.svg Benjamin Jones (GBR) Flag of France.svg Maurice Schilles (FRA) Flag of France.svg André Auffray (FRA)
5 miles Flag of the United States.svg Charles Schlee (USA) Flag of the United States.svg George E. Wiley (USA) Flag of the United States.svg Arthur F. Andrews (USA)
10 km Flag of France.svg Paul Masson (FRA) Flag of France.svg Léon Flameng (FRA) Flag of Austria.svg Adolf Schmal (AUT)
20 km Flag of the United Kingdom.svg Clarence Kingsbury (GBR) Flag of the United Kingdom.svg Benjamin Jones (GBR) Flag of Belgium.svg Joseph Werbrouck (BEL)
25 km Flag of France.svg Louis Bastien (FRA) Flag of France.svg Louis Hildebrand (FRA) Flag of France.svg Auguste Daumain (FRA)
25 miles Flag of the United States.svg Burton Downing (USA) Flag of the United States.svg Arthur F. Andrews (USA) Flag of the United States.svg George E. Wiley (USA)
100 km Flag of France.svg Léon Flameng (FRA) Flag of Greece.svg Georgios Kolettis (GRE) Ikke utdelt
Flag of the United Kingdom.svg Charles Bartlett (GBR) Flag of the United Kingdom.svg Charles Denny (GBR) Flag of France.svg Octave Lapize (FRA)
12 timer Flag of Austria.svg Adolf Schmal (AUT) Flag of the United Kingdom.svg Frederick Keeping (GBR) Ikke utdelt

50 km[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1920 Antwerpen
detaljer
Flag of Belgium.svg Henry George (BEL) Flag of the United Kingdom.svg Cyril Alden (GBR) Flag of the Netherlands.svg Piet Ikelaar (NED)
1924 Paris
detaljer
Flag of the Netherlands.svg Ko Willems (NED) Flag of the United Kingdom.svg Cyril Alden (GBR) Flag of the United Kingdom.svg Harry Wyld (GBR)

Madison[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
2000 Sydney
detaljer
Flag of Australia.svg Brett Aitken
og Scott McGrory (AUS)
Flag of Belgium.svg Etienne De Wilde
og Matthew Gilmore (BEL)
Flag of Italy.svg Silvio Martinello
og Marco Villa (ITA)
2004 Athen
detaljer
Flag of Australia.svg Graeme Brown
og Stuart O'Grady (AUS)
Flag of Switzerland.svg Franco Marvulli
og Bruno Risi (SUI)
Flag of the United Kingdom.svg Rob Hayles
og Bradley Wiggins (GBR)
2008 Beijing
detaljer
Flag of Argentina.svg Juan Curuchet
og Walter Pérez (ARG)
Flag of Spain.svg Joan Llaneras
og Antonio Tauler (ESP)
Flag of Russia.svg Mikhail Ignatiev
og Alexei Markov (RUS)

Poengløp[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1984 Los Angeles
detaljer
Flag of Belgium.svg Roger Ilegems (BEL) Flag of Germany.svg Uwe Messerschmidt (FRG) Flag of Mexico.svg José Youshimatz (MEX)
1988 Seoul
detaljer
Flag of Denmark.svg Dan Frost (DEN) Flag of the Netherlands.svg Leo Peelen (NED) Flag of the Soviet Union.svg Marat Ganeyev (URS)
1992 Barcelona
detaljer
Flag of Italy.svg Giovanni Lombardi (ITA) Flag of the Netherlands.svg Léon van Bon (NED) Flag of Belgium.svg Cédric Mathy (BEL)
1996 Atlanta
detaljer
Flag of Italy.svg Silvio Martinello (ITA) Flag of Canada.svg Brian Walton (CAN) Flag of Australia.svg Stuart O'Grady (AUS)
2000 Sydney
detaljer
Flag of Spain.svg Joan Llaneras (ESP) Flag of Uruguay.svg Milton Wynants (URU) Flag of Russia.svg Alexei Markov (RUS)
2004 Athen
detaljer
Flag of Russia.svg Mikhail Ignatiev (RUS) Flag of Spain.svg Joan Llaneras (ESP) Flag of Germany.svg Guido Fulst (GER)
2008 Beijing
detaljer
Flag of Spain.svg Joan Llaneras (ESP) Flag of Germany.svg Roger Kluge (GER) Flag of the United Kingdom.svg Chris Newton (GBR)

Individuell forfølgelse[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1964 Tokyo
detaljer
Flag of the Czech Republic.svg Jiří Daler (TCH) Flag of Italy.svg Giorgio Ursi (ITA) Flag of Denmark.svg Preben Esaksson (DEN)
1968 Mexico City
detaljer
Flag of France.svg Daniel Rebillard (FRA) Flag of Denmark.svg Mogens Frey Jensen (DEN) Flag of Switzerland.svg Xaver Kurmann (SUI)
1972 München
detaljer
Flag of Norway.svg Knut Knudsen (NOR) Flag of Switzerland.svg Xaver Kurmann (SUI) Flag of Germany.svg Hans Lutz (FRG)
1976 Montreal
detaljer
Flag of Germany.svg Gregor Braun (FRG) Flag of the Netherlands.svg Herman Ponsteen (NED) Flag of East Germany.svg Thomas Huschke (GDR)
1980 Moskva
detaljer
Flag of Switzerland.svg Robert Dill-Bundi (SUI) Flag of France.svg Alain Bondue (FRA) Flag of Denmark.svg Hans-Henrik Ørsted (DEN)
1984 Los Angeles
detaljer
Flag of the United States.svg Steve Hegg (USA) Flag of Germany.svg Rolf Gölz (FRG) Flag of the United States.svg Leonard Nitz (USA)
1988 Seoul
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Gintautas Umaras (URS) Flag of Australia.svg Dean Woods (AUS) Flag of East Germany.svg Bernd Dittert (GDR)
1992 Barcelona
detaljer
Flag of the United Kingdom.svg Chris Boardman (GBR) Flag of Germany.svg Jens Lehmann (GER) Flag of New Zealand.svg Gary Anderson (NZL)
1996 Atlanta
detaljer
Flag of Italy.svg Andrea Collinelli (ITA) Flag of France.svg Philippe Ermenault (FRA) Flag of Australia.svg Bradley McGee (AUS)
2000 Sydney
detaljer
Flag of Germany.svg Robert Bartko (GER) Flag of Germany.svg Jens Lehmann (GER) Flag of Australia.svg Bradley McGee (AUS)
2004 Athen
detaljer
Flag of the United Kingdom.svg Bradley Wiggins (GBR) Flag of Australia.svg Brad McGee (AUS) Flag of Spain.svg Sergi Escobar (ESP)
2008 Beijing
detaljer
Flag of the United Kingdom.svg Bradley Wiggins (GBR) Flag of New Zealand.svg Hayden Roulston (NZL) Flag of the United Kingdom.svg Steven Burke (GBR)

Tandem[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1908 London
detaljer
Flag of France.svg André Auffray
og Maurice Schilles (FRA)
Flag of the United Kingdom.svg Frederick Hamlin
og Horace Johnson (GBR)
Flag of the United Kingdom.svg Colin Brooks
og Walter Isaacs (GBR)
1912 Stockholm ikke på OL-programmet
1920 Antwerpen
detaljer
Flag of the United Kingdom.svg Thomas Lance
og Harry Ryan (GBR)
Flag of South Africa.svg William Smith
og James Walker (RSA)
Flag of the Netherlands.svg Frans de Vreng
og Piet Ikelaar (NED)
1924 Paris
detaljer
Flag of France.svg Lucien Choury
og Jean Cugnot (FRA)
Flag of Denmark.svg Edmund Hansen
og Willy Hansen (DEN)
Flag of the Netherlands.svg Gerard Bosch van Drakestein
og Maurice Peeters (NED)
1928 Amsterdam
detaljer
Flag of the Netherlands.svg Bernhard Leene
og Daan van Dijk (NED)
Flag of the United Kingdom.svg Ernest Chambers
og John Sibbit (GBR)
Flag of Germany.svg Hans Bernhardt
og Karl Köther (GER)
1932 Los Angeles
detaljer
Flag of France.svg Louis Chaillot
og Maurice Perrin (FRA)
Flag of the United Kingdom.svg Ernest Chambers
og Stanley Chambers (GBR)
Flag of Denmark.svg Harald Christensen
og Willy Gervin (DEN)
1936 Berlin
detaljer
Flag of Germany.svg Ernst Ihbe
og Carl Lorenz (GER)
Flag of the Netherlands.svg Bernhard Leene
og Hendrik Ooms (NED)
Flag of France.svg Pierre Georget
og Georges Maton (FRA)
1948 London
detaljer
Flag of Italy.svg Renato Perona
og Ferdinando Teruzzi (ITA)
Flag of the United Kingdom.svg Alan Bannister
og Reg Harris (GBR)
Flag of France.svg Gaston Dron
og René Faye (FRA)
1952 Helsinki
detaljer
Flag of Australia.svg Lionel Cox
og Russell Mockridge (AUS)
Flag of South Africa.svg Raymond Robinson
og Thomas Shardelow (RSA)
Flag of Italy.svg Antonio Maspes
og Cesare Pinarello (ITA)
1956 Melbourne
detaljer
Flag of Australia.svg Joey Browne
og Tony Marchant (AUS)
Flag of the Czech Republic.svg Ladislav Fouček
og Václav Machek (TCH)
Flag of Italy.svg Giuseppe Ogna
og Cesare Pinarello (ITA)
1960 Roma
detaljer
Flag of Italy.svg Giuseppe Beghetto
og Sergio Bianchetto (ITA)
German Olympic flag (1959-1968).svg Jürgen Simon
og Lothar Stäber (EUA)
Flag of the Soviet Union.svg Vladimir Leonov
og Boris Vasilyev (URS)
1964 Tokyo
detaljer
Flag of Italy.svg Angelo Damiano
og Sergio Bianchetto (ITA)
Flag of the Soviet Union.svg Imants Bodnieks
og Viktor Logunov (URS)
German Olympic flag (1959-1968).svg Willi Fuggerer
og Klaus Kobusch (EUA)
1968 Mexico City
detaljer
Flag of France.svg Daniel Morelon
og Pierre Trentin (FRA)
Flag of the Netherlands.svg Leijn Loevesijn
og Jan Janssen (NED)
Flag of Belgium.svg Daniel Goens
og Robert van Lancker (BEL)
1972 München
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Vladimir Semenets
og Igor Tselovalnykov (URS)
Flag of East Germany.svg Jürgen Geschke
og Werner Otto (GDR)
Flag of Poland.svg Andrzej Bek
og Benedykt Kocot (POL)

Tempo[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1928 Amsterdam
detaljer
Flag of Denmark.svg Willy Hansen (DEN) Flag of the Netherlands.svg Gerard Bosch van Drakestein (NED) Flag of Australia.svg Dunc Gray (AUS)
1932 Los Angeles
detaljer
Flag of Australia.svg Dunc Gray (AUS) Flag of the Netherlands.svg Jacobus van Egmond (NED) Flag of France.svg Charles Rampelberg (FRA)
1936 Berlin
detaljer
Flag of the Netherlands.svg Arie van Vliet (NED) Flag of France.svg Pierre Georget (FRA) Flag of Germany.svg Rudolf Karsch (GER)
1948 London
detaljer
Flag of France.svg Jacques Dupont (FRA) Flag of Belgium.svg Pierre Nihant (BEL) Flag of the United Kingdom.svg Tommy Godwin (GBR)
1952 Helsinki
detaljer
Flag of Australia.svg Russell Mockridge (AUS) Flag of Italy.svg Marino Morettini (ITA) Flag of South Africa.svg Raymond Robinson (RSA)
1956 Melbourne
detaljer
Flag of Italy.svg Leandro Faggin (ITA) Flag of the Czech Republic.svg Ladislav Fouček (TCH) Flag of South Africa.svg Alfred Swift (RSA)
1960 Roma
detaljer
Flag of Italy.svg Sante Gaiardoni (ITA) German Olympic flag (1959-1968).svg Dieter Gieseler (EUA) Flag of the Soviet Union.svg Rostislav Vargashkin (URS)
1964 Tokyo
detaljer
Flag of Belgium.svg Patrick Sercu (BEL) Flag of Italy.svg Giovanni Pettenella (ITA) Flag of France.svg Pierre Trentin (FRA)
1968 Mexico City
detaljer
Flag of France.svg Pierre Trentin (FRA) Flag of Denmark.svg Niels Fredborg (DEN) Flag of Poland.svg Janusz Kierzkowski (POL)
1972 München
detaljer
Flag of Denmark.svg Niels Fredborg (DEN) Flag of Australia.svg Danny Clark (AUS) Flag of East Germany.svg Jürgen Schütze (GDR)
1976 Montreal
detaljer
Flag of East Germany.svg Klaus-Jürgen Grünke (GDR) Flag of Belgium.svg Michel Vaarten (BEL) Flag of Denmark.svg Niels Fredborg (DEN)
1980 Moskva
detaljer
Flag of East Germany.svg Lothar Thoms (GDR) Flag of the Soviet Union.svg Aleksandr Panfilov (URS) Flag of Jamaica.svg David Weller (JAM)
1984 Los Angeles
detaljer
Flag of Germany.svg Fredy Schmidtke (FRG) Flag of Canada.svg Curtis Harnett (CAN) Flag of France.svg Fabrice Colas (FRA)
1988 Seoul
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Aleksandr Kirichenko (URS) Flag of Australia.svg Martin Vinnicombe (AUS) Flag of Germany.svg Robert Lechner (FRG)
1992 Barcelona
detaljer
Flag of Spain.svg José Manuel Moreno (ESP) Flag of Australia.svg Shane Kelly (AUS) Flag of the United States.svg Erin Hartwell (USA)
1996 Atlanta
detaljer
Flag of France.svg Florian Rousseau (FRA) Flag of the United States.svg Erin Hartwell (USA) Flag of Japan.svg Takanobu Jumonji (JPN)
2000 Sydney
detaljer
Flag of the United Kingdom.svg Jason Queally (GBR) Flag of Germany.svg Stefan Nimke (GER) Flag of Australia.svg Shane Kelly (AUS)
2004 Athen
detaljer
Flag of the United Kingdom.svg Chris Hoy (GBR) Flag of France.svg Arnaud Tournant (FRA) Flag of Germany.svg Stefan Nimke (GER)

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]