Liste over olympiske medaljevinnere i sykling (kvinner)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over olympiske medaljevinnere i sykling inneholder samtlige kvinnelige utøvere som har tatt en olympisk medalje i sykling.

Nåværende program[rediger | rediger kilde]

Landevei[rediger | rediger kilde]

Fellesstart[rediger | rediger kilde]

Games Gull Sølv Bronse
1984 Los Angeles
detaljer
Flag of the United States.svg Connie Carpenter (USA) Flag of the United States.svg Rebecca Twigg (USA) Flag of Germany.svg Sandra Schumacher (FRG)
1988 Seoul
detaljer
Flag of the Netherlands.svg Monique Knol (NED) Flag of Germany.svg Jutta Niehaus (FRG) Flag of the Soviet Union.svg Laima Zilporytė (URS)
1992 Barcelona
detaljer
Flag of Australia.svg Kathy Watt (AUS) Flag of France.svg Jeannie Longo-Ciprelli (FRA) Flag of the Netherlands.svg Monique Knol (NED)
1996 Atlanta
detaljer
Flag of France.svg Jeannie Longo-Ciprelli (FRA) Flag of Italy.svg Imelda Chiappa (ITA) Flag of Canada.svg Clara Hughes (CAN)
2000 Sydney
detaljer
Flag of the Netherlands.svg Leontien Zijlaard (NED) Flag of Germany.svg Hanka Kupfernagel (GER) Flag of Lithuania.svg Diana Žiliūtė (LTU)
2004 Athen
detaljer
Flag of Australia.svg Sara Carrigan (AUS) Flag of Germany.svg Judith Arndt (GER) Flag of Russia.svg Olga Slyusareva (RUS)
2008 Beijing[1]
detaljer
Flag of the United Kingdom.svg Nicole Cooke (GBR) Flag of Sweden.svg Emma Johansson (SWE) Flag of Italy.svg Tatiana Guderzo (ITA)
2012 London
detaljer
Flag of the Netherlands.svg Marianne Vos (NED) Flag of the United Kingdom.svg Lizzie Armitstead (GBR) Flag of Russia.svg Olga Zabelinskaja (RUS)
2016 Rio de Janeiro
detaljer
Flag of the Netherlands.svg Anna van der Breggen (NED) Flag of Sweden.svg Emma Johansson (SWE) Flag of Italy.svg Elisa Longo Borghini (ITA)

Temporitt[rediger | rediger kilde]

Games Gull Sølv Bronse
1996 Atlanta
detaljer
Flag of Russia.svg Zulfiya Zabirova (RUS) Flag of France.svg Jeannie Longo-Ciprelli (FRA) Flag of Canada.svg Clara Hughes (CAN)
2000 Sydney
detaljer
Flag of the Netherlands.svg Leontien Zijlaard (NED) Flag of the United States.svg Mari Holden (USA) Flag of France.svg Jeannie Longo-Ciprelli (FRA)
2004 Athen
detaljer
Flag of the Netherlands.svg Leontien van Moorsel (NED) Flag of the United States.svg Dede Barry (USA) Flag of Switzerland.svg Karin Thürig (SUI)
2008 Beijing[2]
detaljer
Flag of the United States.svg Kristin Armstrong (USA) Flag of the United Kingdom.svg Emma Pooley (GBR) Flag of Switzerland.svg Karin Thürig (SUI)
2012 London
detaljer
Flag of the United States.svg Kristin Armstrong (USA) Flag of Germany.svg Judith Arndt (GER) Flag of Russia.svg Olga Zabelinskaja (RUS)
2016 Rio de Janeiro
detaljer
Flag of the United States.svg Kristin Armstrong (USA) Flag of Russia.svg Olga Zabelinskaja (RUS) Flag of the Netherlands.svg Anna van der Breggen (NED)

Banesykling[rediger | rediger kilde]

Keirin[rediger | rediger kilde]

Games Gull Sølv Bronse
2012 London
detaljer
Flag of the United Kingdom.svg Victoria Pendleton (GBR) Flag of the People's Republic of China.svg Guo Shuang (CHN) Flag of Hong Kong.svg Lee Wai Sze (HKG)
2016 Rio de Janeiro
detaljer
Flag of the Netherlands.svg Elis Ligtlee (NED) Flag of the United Kingdom.svg Rebecca James (GBR) Flag of Australia.svg Anna Meares (AUS)

Omnium[rediger | rediger kilde]

Games Gull Sølv Bronse
2012 London
detaljer
Flag of the United Kingdom.svg Laura Trott (GBR) Flag of the United States.svg Sarah Hammer (USA) Flag of Australia.svg Annette Edmondson (AUS)
2016 Rio de Janeiro
detaljer
Flag of the United Kingdom.svg Laura Trott (GBR) Flag of the United States.svg Sarah Hammer (USA) Flag of Belgium.svg Jolien D'Hoore (BEL)

Lagforfølgelse[rediger | rediger kilde]

Games Gull Sølv Bronse
2012 London
detaljer
Flag of the United Kingdom.svg Storbritannia (GBR)
Danielle King
Laura Trott
Joanna Rowsell
Flag of the United States.svg USA (USA)
Sarah Hammer
Dotsie Bausch
Jennie Reed
Lauren Tamayo
Flag of Canada.svg Canada (CAN)
Tara Whitten
Gillian Carleton
Jasmin Glaesser
2016 Rio de Janeiro
detaljer
Flag of the United Kingdom.svg Storbritannia
Katie Archibald
Laura Trott
Elinor Barker
Joanna Rowsell
 
Flag of the United States.svg USA
Sarah Hammer
Kelly Catlin
Chloe Dygert
Jennifer Valente
 
Flag of Canada.svg Canada
Allison Beveridge
Jasmin Glaesser
Kirsti Lay
Georgia Simmerling
Laura Brown

Sprint[rediger | rediger kilde]

Games Gull Sølv Bronse
1988 Seoul
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Erika Salumäe (URS) Flag of East Germany.svg Christa Luding-Rothenburger (GDR) Flag of the United States.svg Connie Young (USA)
1992 Barcelona
detaljer
Flag of Estonia.svg Erika Salumäe (EST) Flag of Germany.svg Annett Neumann (GER) Flag of the Netherlands.svg Ingrid Haringa (NED)
1996 Atlanta
detaljer
Flag of France.svg Félicia Ballanger (FRA) Flag of Australia.svg Michelle Ferris (AUS) Flag of the Netherlands.svg Ingrid Haringa (NED)
2000 Sydney
detaljer
Flag of France.svg Félicia Ballanger (FRA) Flag of Russia.svg Oksana Grishina (RUS) Flag of Ukraine.svg Iryna Yanovych (UKR)
2004 Athen
detaljer
Flag of Canada.svg Lori-Ann Muenzer (CAN) Flag of Russia.svg Tamilla Abassova (RUS) Flag of Australia.svg Anna Meares (AUS)
2008 Beijing
detaljer
Flag of the United Kingdom.svg Victoria Pendleton (GBR) Flag of Australia.svg Anna Meares (AUS) Flag of the People's Republic of China.svg Guo Shuang (CHN)
2012 London
detaljer
Flag of Australia.svg Anna Meares (AUS) Flag of the United Kingdom.svg Victoria Pendleton (GBR) Flag of the People's Republic of China.svg Guo Shuang (CHN)
2016 Rio de Janeiro
detaljer
Flag of Germany.svg Kristina Vogel (GER) Flag of the United Kingdom.svg Rebecca James (GBR) Flag of the United Kingdom.svg Katy Marchant (GBR)

Lagsprint[rediger | rediger kilde]

Games Gull Sølv Bronse
2012 London
detaljer
Flag of Germany.svg Tyskland (GER)
Kristina Vogel
Miriam Welte
Flag of the People's Republic of China.svg Kina (CHN)
Gong Jinjie
Guo Shuang
Flag of Australia.svg Australia (AUS)
Kaarle McCulloch
Anna Meares
2016 Rio de Janeiro
detaljer
Flag of the People's Republic of China.svg Kina
Gong Jinjie
Zhong Tianshi
Flag of Russia.svg Russland
Daria Shmeleva
Anastasija Vojnova
Flag of Germany.svg Tyskland
Kristina Vogel
Miriam Welte

Terrengsykling[rediger | rediger kilde]

Rundbane[rediger | rediger kilde]

Games Gull Sølv Bronse
1996 Atlanta
detaljer
Flag of Italy.svg Paola Pezzo (ITA) Flag of Canada.svg Alison Sydor (CAN) Flag of the United States.svg Susan DeMattei (USA)
2000 Sydney
detaljer
Flag of Italy.svg Paola Pezzo (ITA) Flag of Switzerland.svg Barbara Blatter (SUI) Flag of Spain.svg Margarita Fullana (ESP)
2004 Athen
detaljer
Flag of Norway.svg Gunn-Rita Dahle (NOR) Flag of Canada.svg Marie-Hélène Prémont (CAN) Flag of Germany.svg Sabine Spitz (GER)
2008 Beijing
detaljer
Flag of Germany.svg Sabine Spitz (GER) Flag of Poland.svg Maja Włoszczowska (POL) Flag of Russia.svg Irina Kalentieva (RUS)
2012 London
detaljer
Flag of France.svg Julie Bresset (FRA) Flag of Germany.svg Sabine Spitz (GER) Flag of the United States.svg Georgia Gould (USA)
2016 Rio de Janeiro
detaljer
Flag of Sweden.svg Jenny Rissveds (SWE) Flag of Poland.svg Maja Włoszczowska (POL) Flag of Canada.svg Catharine Pendrel (CAN)

BMX[rediger | rediger kilde]

Games Gull Sølv Bronse
2008 Beijing
detaljer
Flag of France.svg Anne-Caroline Chausson (FRA) Flag of France.svg Laëtitia Le Corguillé (FRA) Flag of the United States.svg Jill Kintner (USA)
2012 London
detaljer
Flag of Colombia.svg Mariana Pajón (COL) Flag of New Zealand.svg Sarah Walker (NZL) Flag of the Netherlands.svg Laura Smulders (NED)
2016 Rio de Janeiro
detaljer
Flag of Colombia.svg Mariana Pajón (COL) Flag of the United States.svg Alise Post (USA) Flag of Venezuela.svg Stefany Hernandez (VEN)

Tidligere øvelser[rediger | rediger kilde]

Banesykling[rediger | rediger kilde]

Poengløp[rediger | rediger kilde]

Games Gull Sølv Bronse
1996 Atlanta
detaljer
Flag of France.svg Nathalie Lancien (FRA) Flag of the Netherlands.svg Ingrid Haringa (NED) Flag of Australia.svg Lucy Tyler-Sharman (AUS)
2000 Sydney
detaljer
Flag of Italy.svg Antonella Bellutti (ITA) Flag of the Netherlands.svg Leontien Zijlaard (NED) Flag of Russia.svg Olga Slyusareva (RUS)
2004 Athen
detaljer
Flag of Russia.svg Olga Slyusareva (RUS) Flag of Mexico.svg Belem Guerrero (MEX) Flag of Colombia.svg María Luisa Calle (COL)
2008 Beijing
detaljer
Flag of the Netherlands.svg Marianne Vos (NED) Flag of Cuba.svg Yoanka González (CUB) Flag of Spain.svg Leire Olaberria (ESP)

Individuell forfølgelse[rediger | rediger kilde]

Games Gull Sølv Bronse
1992 Barcelona
detaljer
Flag of Germany.svg Petra Rossner (GER) Flag of Australia.svg Kathy Watt (AUS) Flag of the United States.svg Rebecca Twigg (USA)
1996 Atlanta
detaljer
Flag of Italy.svg Antonella Bellutti (ITA) Flag of France.svg Marion Clignet (FRA) Flag of Germany.svg Judith Arndt (GER)
2000 Sydney
detaljer
Flag of the Netherlands.svg Leontien Zijlaard (NED) Flag of France.svg Marion Clignet (FRA) Flag of the United Kingdom.svg Yvonne McGregor (GBR)
2004 Athen
detaljer
Flag of New Zealand.svg Sarah Ulmer (NZL) Flag of Australia.svg Katie Mactier (AUS) Flag of the Netherlands.svg Leontien van Moorsel (NED)
2008 Beijing
detaljer
Flag of the United Kingdom.svg Rebecca Romero (GBR) Flag of the United Kingdom.svg Wendy Houvenaghel (GBR) Flag of Ukraine.svg Lesya Kalytovska (UKR)

Tempo[rediger | rediger kilde]

Games Gull Sølv Bronse
2000 Sydney
detaljer
Flag of France.svg Félicia Ballanger (FRA) Flag of Australia.svg Michelle Ferris (AUS) Flag of the People's Republic of China.svg Jiang Cuihua (CHN)
2004 Athen
detaljer
Flag of Australia.svg Anna Meares (AUS) Flag of the People's Republic of China.svg Jiang Yonghua (CHN) Flag of Belarus.svg Natallia Tsylinskaya (BLR)

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Fellesstart kvinner results». Beijing Olympics official website. Arkivert fra originalen 7. februar 2009. 
  2. ^ «Temporitt kvinner results». Beijing Olympics official website. Arkivert fra originalen 16. august 2008. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]