Liste over olympiske medaljevinnere i svømming (kvinner)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Soccerball current event.svg
Trenger oppdatering: Denne sportsartikkelen er ikke oppdatert med ny informasjon. Du kan hjelpe Wikipedia med å oppdatere den.
 Må oppdateres til 2012

Dette er en komplett liste over olympiske medaljevinnere i svømming for herrer, fra 1912 til 2008

Se også: Liste over olympiske medaljevinnere i svømming (herrer), Svømming under sommer-OL og Olympiske gullvinnere.

Nåværende øvelser[rediger | rediger kilde]

50 meter fri[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1988 Seoul Øst-Tyskland Kristin Otto Kina Yang Wenyi Øst-Tyskland Katrin Meißner
USA Jill Sterkel
1992 Barcelona Kina Yang Wenyi Kina Zhuang Yong USA Angel Martino
1996 Atlanta USA Amy Van Dyken Kina Le Jingyi Tyskland Sandra Völker
2000 Sydney Nederland Inge de Bruijn Sverige Therese Alshammar USA Dara Torres
2004 Athen Nederland Inge de Bruijn Frankrike Malia Metella Australia Libby Lenton
2008 Beijing Tyskland Britta Steffen USA Dara Torres Australia Cate Campbell

100 meter fri[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1912 Stockholm Australasia Fanny Durack Australasia Wilhelmina Wylie Storbritannia Jennie Fletcher
1920 Antwerpen USA Ethelda Bleibtrey USA Irene Guest USA Frances Schroth
1924 Paris USA Ethel Lackie USA Mariechen Wehselau USA Gertrude Ederle
1928 Amsterdam USA Albina Osipowich USA Eleanor Garatti Storbritannia Joyce Cooper
1932 Los Angeles USA Helene Madison Nederland Willy den Ouden USA Eleanor Saville
1936 Berlin Nederland Rie Mastenbroek Argentina Jeanette Campbell Tyskland Gisela Arendt
1948 London Danmark Greta Andersen USA Ann Curtis Nederland Marie-Louise Linssen-Vaessen
1952 Helsingfors Ungarn Katalin Szőke Nederland Hannie Termeulen Ungarn Judit Temes
1956 Melbourne Australia Dawn Fraser Australia Lorraine Crapp Australia Faith Leech
1960 Roma Australia Dawn Fraser USA Chris von Saltza Storbritannia Natalie Steward
1964 Tokyo Australia Dawn Fraser USA Sharon Stouder USA Kathleen Ellis
1968 Mexico by USA Jan Henne USA Susan Pedersen USA Linda Gustavson
1972 München USA Sandra Neilson USA Shirley Babashoff Australia Shane Gould
1976 Montreal Øst-Tyskland Kornelia Ender Øst-Tyskland Petra Priemer Nederland Enith Brigitha
1980 Moskva Øst-Tyskland Barbara Krause Øst-Tyskland Caren Metschuck Øst-Tyskland Ines Diers
1984 Los Angeles USA Nancy Hogshead
USA Carrie Steinseifer
ikke utdelt Nederland Annemarie Verstappen
1988 Seoul Øst-Tyskland Kristin Otto Kina Zhuang Yong Frankrike Catherine Plewinski
1992 Barcelona Kina Zhuang Yong USA Jenny Thompson Tyskland Franziska van Almsick
1996 Atlanta Kina Le Jingyi Tyskland Sandra Völker USA Angel Martino
2000 Sydney Nederland Inge de Bruijn Sverige Therese Alshammar USA Jenny Thompson
USA Dara Torres
2004 Athen Australia Jodie Henry Nederland Inge de Bruijn USA Natalie Coughlin
2008 Beijing Tyskland Britta Steffen Australia Lisbeth Trickett USA Natalie Coughlin

200 meter fri[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1968 Mexico by USA Debbie Meyer USA Jan Henne USA Jane Barkman
1972 München Australia Shane Gould USA Shirley Babashoff USA Keena Rothhammer
1976 Montreal Øst-Tyskland Kornelia Ender USA Shirley Babashoff Nederland Enith Brigitha
1980 Moskva Øst-Tyskland Barbara Krause Øst-Tyskland Ines Diers Øst-Tyskland Carmela Schmidt
1984 Los Angeles USA Mary Wayte USA Cynthia Woodhead Nederland Annemarie Verstappen
1988 Seoul Øst-Tyskland Heike Friedrich Costa Rica Silvia Poll Øst-Tyskland Manuela Stellmach
1992 Barcelona USA Nicole Haislett Tyskland Franziska van Almsick Tyskland Kerstin Kielgass
1996 Atlanta Costa Rica Claudia Poll Tyskland Franziska van Almsick Tyskland Dagmar Hase
2000 Sydney Australia Susie O'Neill Slovakia Martina Moravcová Costa Rica Claudia Poll
2004 Athen Romania Camelia Potec Italia Federica Pellegrini Frankrike Solenne Figuès
2008 Beijing Italia Federica Pellegrini Slovenia Sara Isakovič Kina Pang Jiaying

400 meter fri[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1924 Paris USA Martha Norelius USA Helen Wainwright USA Gertrude Ederle
1928 Amsterdam USA Martha Norelius Nederland Maria Johanna Braun USA Josephine McKim
1932 Los Angeles USA Helene Madison USA Lenore Kight Sør-Afrika Jenny Maakal
1936 Berlin Nederland Rie Mastenbroek Danmark Ragnhild Hveger USA Lenore Kight
1948 London USA Ann Curtis Danmark Karen Harup Storbritannia Catherine Gibson
1952 Helsingfors Ungarn Valéria Gyenge Ungarn Éva Novák USA Evelyn Kawamoto
1956 Melbourne Australia Lorraine Crapp Australia Dawn Fraser USA Sylvia Ruuska
1960 Roma USA Chris von Saltza Sverige Jane Cederqvist Nederland Tineke Lagerberg
1964 Tokyo USA Virginia Duenkel USA Marilyn Ramenofsky USA Terri Stickles
1968 Mexico by USA Debbie Meyer USA Linda Gustavson Australia Karen Moras
1972 München Australia Shane Gould Italia Novella Calligaris Øst-Tyskland Gudrun Wegner
1976 Montreal Øst-Tyskland Petra Thümer USA Shirley Babashoff Canada Shannon Smith
1980 Moskva Øst-Tyskland Ines Diers Øst-Tyskland Petra Schneider Øst-Tyskland Carmela Schmidt
1984 Los Angeles USA Tiffany Cohen Storbritannia Sarah Hardcastle Storbritannia June Croft
1988 Seoul USA Janet Evans Øst-Tyskland Heike Friedrich Øst-Tyskland Anke Möhring
1992 Barcelona Tyskland Dagmar Hase USA Janet Evans Australia Hayley Lewis
1996 Atlanta Irland Michelle Smith Tyskland Dagmar Hase Nederland Kirsten Vlieghuis
2000 Sydney USA Brooke Bennett USA Diana Munz Costa Rica Claudia Poll
2004 Athen Frankrike Laure Manaudou Polen Otylia Jędrzejczak USA Kaitlin Sandeno
2008 Beijing Storbritannia Rebecca Adlington USA Katie Hoff Storbritannia Joanne Jackson

800 meter fri[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1968 Mexico by USA Debbie Meyer USA Pam Kruse Mexico María Teresa Ramírez
1972 München USA Keena Rothhammer Australia Shane Gould Italia Novella Calligaris
1976 Montreal Øst-Tyskland Petra Thümer USA Shirley Babashoff USA Wendy Weinberg
1980 Moskva Australia Michelle Ford Øst-Tyskland Ines Diers Øst-Tyskland Heike Dähne
1984 Los Angeles USA Tiffany Cohen USA Michele Richardson Storbritannia Sarah Hardcastle
1988 Seoul USA Janet Evans Øst-Tyskland Astrid Strauß Australia Julie McDonald
1992 Barcelona USA Janet Evans Australia Hayley Lewis Tyskland Jana Henke
1996 Atlanta USA Brooke Bennett Tyskland Dagmar Hase Nederland Kirsten Vlieghuis
2000 Sydney USA Brooke Bennett Ukraina Jana Klotsjkova USA Kaitlin Sandeno
2004 Athen Japan Ai Shibata Frankrike Laure Manaudou USA Diana Munz
2008 Beijing Storbritannia Rebecca Adlington Italia Alessia Filippi Danmark Lotte Friis

100 meter rygg[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1924 Paris USA Sybil Bauer Storbritannia Phyllis Harding USA Aileen Riggin
1928 Amsterdam Nederland Maria Johanna Braun Storbritannia Ellen King Storbritannia Joyce Cooper
1932 Los Angeles USA Eleanor Holm Australia Bonnie Mealing Storbritannia Valerie Davies
1936 Berlin Nederland Nida Senff Nederland Rie Mastenbroek USA Alice Bridges
1948 London Danmark Karen Harup USA Suzanne Zimmerman Australia Judy-Joy Davies
1952 Helsingfors Sør-Afrika Joan Harrison Nederland Geertje Wielema New Zealand Jean Stewart
1956 Melbourne Storbritannia Judy Grinham USA Carin Cone Storbritannia Margaret Edwards
1960 Roma USA Lynn Burke Storbritannia Natalie Steward Japan Satoko Tanaka
1964 Tokyo USA Cathy Ferguson Frankrike Christine Caron USA Virginia Duenkel
1968 Mexico by USA Kaye Hall Canada Elaine Tanner USA Jane Swagerty
1972 München USA Melissa Belote Ungarn Andrea Gyarmati USA Susie Atwood
1976 Montreal Øst-Tyskland Ulrike Richter Øst-Tyskland Birgit Treiber Canada Nancy Garapick
1980 Moskva Øst-Tyskland Rica Reinisch Øst-Tyskland Ina Kleber Øst-Tyskland Petra Riedel
1984 Los Angeles USA Theresa Andrews USA Betsy Mitchell Nederland Jolanda de Rover
1988 Seoul Øst-Tyskland Kristin Otto Ungarn Krisztina Egerszegi Øst-Tyskland Cornelia Sirch
1992 Barcelona Ungarn Krisztina Egerszegi Ungarn Tünde Szabó USA Lea Loveless
1996 Atlanta USA Beth Botsford USA Whitney Hedgepeth Sør-Afrika Marianne Kriel
2000 Sydney Romania Diana Mocanu Japan Mai Nakamura Spania Nina Zhivanevskaya
2004 Athen USA Natalie Coughlin Zimbabwe Kirsty Coventry Frankrike Laure Manaudou
2008 Beijing USA Natalie Coughlin Zimbabwe Kirsty Coventry USA Margaret Hoelzer

200 meter rygg[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1968 Mexico by USA Lillian Watson Canada Elaine Tanner USA Kaye Hall
1972 München USA Melissa Belote USA Susie Atwood Canada Donna Gurr
1976 Montreal Øst-Tyskland Ulrike Richter Øst-Tyskland Birgit Treiber Canada Nancy Garapick
1980 Moskva Øst-Tyskland Rica Reinisch Øst-Tyskland Cornelia Polit Øst-Tyskland Birgit Treiber
1984 Los Angeles Nederland Jolanda de Rover USA Amy White Romania Aneta Patrascoiu
1988 Seoul Ungarn Krisztina Egerszegi Øst-Tyskland Katrin Zimmermann Øst-Tyskland Cornelia Sirch
1992 Barcelona Ungarn Krisztina Egerszegi Tyskland Dagmar Hase Australia Nicole Stevenson
1996 Atlanta Ungarn Krisztina Egerszegi USA Whitney Hedgepeth Tyskland Cathleen Rund
2000 Sydney Romania Diana Mocanu Frankrike Roxana Maracineanu Japan Miki Nakao
2004 Athen Zimbabwe Kirsty Coventry Russland Stanislava Komarova Tyskland Antje Buschschulte
Japan Reiko Nakamura
2008 Beijing Zimbabwe Kirsty Coventry USA Margaret Hoelzer Japan Reiko Nakamura

100 meter bryst[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1968 Mexico by Jugoslavia Đurđica Bjedov Sovjetunionen Galina Prozumensjtsjikova USA Sharon Wichman
1972 München USA Catherine Carr Sovjetunionen Galina Prozumensjtsjikova Australia Beverley Whitfield
1976 Montreal Øst-Tyskland Hannelore Anke Sovjetunionen Lyubov Rusanova Sovjetunionen Marina Kosheveya
1980 Moskva Øst-Tyskland Ute Geweniger Sovjetunionen Elvira Vasilkova Danmark Susanne Nielsson
1984 Los Angeles Nederland Petra van Staveren Canada Anne Ottenbrite Frankrike Catherine Poirot
1988 Seoul Bulgaria Tania Dangalakova Bulgaria Antoaneta Frenkeva Øst-Tyskland Silke Hörner
1992 Barcelona OL Jelena Rudkovskaja USA Anita Nall Australia Samantha Riley
1996 Atlanta Sør-Afrika Penelope Heyns USA Amanda Beard Australia Samantha Riley
2000 Sydney USA Megan Quann Australia Leisel Jones Sør-Afrika Penelope Heyns
2004 Athen Kina Luo Xuejuan Australia Brooke Hanson Australia Leisel Jones
2008 Beijing Australia Leisel Jones USA Rebecca Soni Østerrike Mirna Jukic

200 meter bryst[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1924 Paris Storbritannia Lucy Morton USA Agnes Geraghty Storbritannia Gladys Carson
1928 Amsterdam Tyskland Hilde Schrader Nederland Mietje Baron Tyskland Charlotte Mühe
1932 Los Angeles Australia Clare Dennis Japan Hideko Maehata Danmark Else Jacobsen
1936 Berlin Japan Hideko Maehata Tyskland Martha Genenger Danmark Inge Sørensen
1948 London Nederland Petronella van Vliet Australia Nancy Lyons Ungarn Éva Novák
1952 Helsingfors Ungarn Éva Székely Ungarn Éva Novák Storbritannia Elenor Gordon
1956 Melbourne Tyskland Ursula Happe Ungarn Éva Székely Tyskland Eva-Maria Elsen
1960 Roma Storbritannia Anita Lonsbrough Tyskland Wiltrud Urselmann Tyskland Barbara Göbel
1964 Tokyo Sovjetunionen Galina Prozumensjtsjikova USA Claudia Kolb Sovjetunionen Svetlana Babanina
1968 Mexico by USA Sharon Wichman Jugoslavia Đurđica Bjedov Sovjetunionen Galina Prozumensjtsjikova
1972 München Australia Beverley Whitfield USA Dana Schoenfield Sovjetunionen Galina Stepanova
1976 Montreal Sovjetunionen Marina Kosheveya Sovjetunionen Marina Yurchenya Sovjetunionen Lyubov Rusanova
1980 Moskva Sovjetunionen Lina Kačiušytė Sovjetunionen Svetlana Varganova Sovjetunionen Yuliya Bogdanova
1984 Los Angeles Canada Anne Ottenbrite USA Susan Rapp Belgia Ingrid Lempereur
1988 Seoul Øst-Tyskland Silke Hörner Kina Huang Xiaomin Bulgaria Antoaneta Frenkeva
1992 Barcelona Japan Kyoko Iwasaki Kina Lin Li USA Anita Nall
1996 Atlanta Sør-Afrika Penelope Heyns USA Amanda Beard Ungarn Ágnes Kovács
2000 Sydney Ungarn Ágnes Kovács USA Kristy Kowal USA Amanda Beard
2004 Athen USA Amanda Beard Australia Leisel Jones Tyskland Anne Poleska
2008 Beijing USA Rebecca Soni Australia Leisel Jones Norge Sara Nordenstam

100 meter butterfly[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1956 Melbourne USA Shelley Mann USA Nancy Ramey USA Mary Jane Sears
1960 Roma USA Carolyn Schuler Nederland Marianne Heemskerk Australia Janice Andrew
1964 Tokyo USA Sharon Stouder Nederland Ada Kok USA Kathleen Ellis
1968 Mexico by Australia Lyn McClements USA Ellie Daniel USA Susan Shields
1972 München Japan Mayumi Aoki Øst-Tyskland Roswitha Beier Ungarn Andrea Gyarmati
1976 Montreal Øst-Tyskland Kornelia Ender Øst-Tyskland Andrea Pollack USA Wendy Boglioli
1980 Moskva Øst-Tyskland Caren Metschuck Øst-Tyskland Andrea Pollack Øst-Tyskland Christiane Knacke
1984 Los Angeles USA Mary Meagher USA Jenna Johnson Vest-Tyskland Karin Seick
1988 Seoul Øst-Tyskland Kristin Otto Øst-Tyskland Birte Weigang Kina Hong Qian
1992 Barcelona Kina Hong Qian USA Crissy Ahmann-Leighton Frankrike Catherine Plewinski
1996 Atlanta USA Amy Van Dyken Kina Liu Limin USA Angel Martino
2000 Sydney Nederland Inge de Bruijn Slovakia Martina Moravcová USA Dara Torres
2004 Athen Australia Petria Thomas Polen Otylia Jędrzejczak Nederland Inge de Bruijn
2008 Beijing Australia Lisbeth Trickett USA Christine Magnuson Australia Jessicah Schipper

200 meter butterfly[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1968 Mexico by Nederland Ada Kok Øst-Tyskland Helga Lindner USA Ellie Daniel
1972 München USA Karen Moe USA Lynn Colella USA Ellie Daniel
1976 Montreal Øst-Tyskland Andrea Pollack Øst-Tyskland Ulrike Tauber Øst-Tyskland Rosemarie Gabriel
1980 Moskva Øst-Tyskland Ines Geißler Øst-Tyskland Sybille Schönrock Australia Michelle Ford
1984 Los Angeles USA Mary Meagher Australia Karen Phillips Vest-Tyskland Ina Beyermann
1988 Seoul Øst-Tyskland Kathleen Nord Øst-Tyskland Birte Weigang USA Mary Meagher
1992 Barcelona USA Summer Sanders Kina Wang Xiaohong Australia Susie O'Neill
1996 Atlanta Australia Susie O'Neill Australia Petria Thomas Irland Michelle Smith
2000 Sydney USA Misty Hyman Australia Susie O'Neill Australia Petria Thomas
2004 Athen Polen Otylia Jędrzejczak Australia Petria Thomas Japan Yuko Nakanishi
2008 Beijing Kina Liu Zige Kina Jiao Liuyang Australia Jessicah Schipper

200 meter individuell medley[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1968 Mexico by USA Claudia Kolb USA Susan Pedersen USA Jan Henne
1972 München Australia Shane Gould Øst-Tyskland Kornelia Ender USA Lynn Vidali
1976-1980 ikke inkludert i det olympiske programmet
1984 Los Angeles USA Tracy Caulkins USA Nancy Hogshead Australia Michele Pearson
1988 Seoul Øst-Tyskland Daniela Hunger Sovjetunionen Yelena Dendeberova Romania Noemi Lung
1992 Barcelona Kina Lin Li USA Summer Sanders Tyskland Daniela Hunger
1996 Atlanta Irland Michelle Smith Canada Marianne Limpert Kina Lin Li
2000 Sydney Ukraina Jana Klotsjkova Romania Beatrice Câşlaru USA Cristina Teuscher
2004 Athen Ukraina Jana Klotsjkova USA Amanda Beard Zimbabwe Kirsty Coventry
2008 Beijing Australia Stephanie Rice Zimbabwe Kirsty Coventry USA Natalie Coughlin

400 meter individuell medley[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1964 Tokyo USA Donna de Varona USA Sharon Finneran USA Martha Randall
1968 Mexico by USA Claudia Kolb USA Lynn Vidali Øst-Tyskland Sabine Steinbach
1972 München Australia Gail Neall Canada Leslie Cliff Italia Novella Calligaris
1976 Montreal Øst-Tyskland Ulrike Tauber Canada Cheryl Gibson Canada Becky Smith
1980 Moskva Øst-Tyskland Petra Schneider Storbritannia Sharron Davies Polen Agnieszka Czopek
1984 Los Angeles USA Tracy Caulkins Australia Suzanne Landells Vest-Tyskland Petra Zindler
1988 Seoul USA Janet Evans Romania Noemi Lung Øst-Tyskland Daniela Hunger
1992 Barcelona Ungarn Krisztina Egerszegi Kina Lin Li USA Summer Sanders
1996 Atlanta Irland Michelle Smith USA Allison Wagner Ungarn Krisztina Egerszegi
2000 Sydney Ukraina Jana Klotsjkova Japan Yasuko Tajima Romania Beatrice Câşlaru
2004 Athen Ukraina Jana Klotsjkova USA Kaitlin Sandeno Argentina Georgina Bardach
2008 Beijing Australia Stephanie Rice Zimbabwe Kirsty Coventry Ikke-eksisterende flaggmal[?] Katie Hoff

4 × 100 meter fri stafett[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1912 Stockholm Storbritannia Storbritannia
Belle Moore
Jennie Fletcher
Annie Speirs
Irene Steer
Tyskland Tyskland
Wally Dressel
Louise Otto
Hermine Stindt
Grete Rosenberg
Østerrike Østerrike
Margarete Adler
Klara Milch
Josephine Sticker
Berta Zahourek
1920 Antwerpen USA USA
Margaret Woodbridge
Frances Schroth
Irene Guest
Ethelda Bleibtrey
Storbritannia Storbritannia
Hilda James
Constance Jeans
Charlotte Radcliffe
Grace McKenzie
Sverige Sverige
Aina Berg
Emily Machnow
Carin Nilsson
Jane Gylling
1924 Paris USA USA
Euphrasia Donnelly
Gertrude Ederle
Ethel Lackie
Mariechen Wehselau
Storbritannia Storbritannia
Florence Barker
Constance Jeans
Grace McKenzie
Iris Tanner
Sverige Sverige
Aina Berg
Gurli Ewerlund
Wivan Pettersson
Hjördis Töpel
1928 Amsterdam USA USA
Adelaide Lambert
Albina Osipowich
Eleanor Saville
Martha Norelius
Storbritannia Storbritannia
Joyce Cooper
Iris Tanner
Cissie Stewart
Ellen King
Sør-Afrika Sør-Afrika
Rhoda Rennie
Frederica van der Goes
Marie Redford
Kathleen Russell
1932 Los Angeles USA USA
Helen Johns
Eleanor Saville
Josephine McKim
Helene Madison
Nederland Nederland
Willy den Ouden
Puck Oversloot
Corrie Laddé
Marie Vierdag
Storbritannia Storbritannia
Joyce Cooper
Elizabeth Davies
Edna Hughes
Helen Varcoe
1936 Berlin Nederland Nederland
Jopie Selbach
Tini Wagner
Willy den Ouden
Rie Mastenbroek
Tyskland Tyskland
Ruth Halbsguth
Leni Lohmar
Ingeborg Schmitz
Gisela Arendt
USA USA
Katherine Rawls
Bernice Lapp
Mavis Freeman
Olive McKean
1948 London USA USA
Marie Corridon
Thelma Kalama
Brenda Helser
Ann Curtis
Danmark Danmark
Eva Arndt-Riise
Karen Harup
Greta Andersen
Fritze Carstensen
Nederland Nederland
Irma Heijting-Schuhmacher
Margot Marsman
Marie-Louise Linssen-Vaessen
Hannie Termeulen
1952 Helsingfors Ungarn Ungarn
Ilona Novák
Judit Temes
Éva Novák
Katalin Szőke
Nederland Nederland
Marie-Louise Linssen-Vaessen
Koosje van Voorn
Hannie Termeulen
Irma Heijting-Schuhmacher
USA USA
Jacqueline Lavine
Marilee Stepan
Joan Alderson
Evelyn Kawamoto
1956 Melbourne Australia Australia
Dawn Fraser
Faith Leech
Sandra Morgan
Lorraine Crapp
USA USA
Sylvia Ruuska
Shelley Mann
Nancy Simons
Joan Rosazza
Sør-Afrika Sør-Afrika
Natalie Myburgh
Susan Roberts
Moira Abernethy
Jeanette Myburgh
1960 Roma USA USA
Joan Spillane
Shirley Stobs
Carolyn Wood
Chris von Saltza
Australia Australia
Dawn Fraser
Ilsa Konrads
Lorraine Crapp
Alva Colquhuon
Tyskland Tyskland
Christel Steffin
Heidi Pechstein
Gisela Weiss
Ursula Brunner
1964 Tokyo USA USA
Sharon Stouder
Donna de Varona
Lillian Watson
Kathleen Ellis
Australia Australia
Robyn Thorn
Janice Murphy
Lynette Bell
Dawn Fraser
Nederland Nederland
Pauline van der Wildt
Toos Beumer
Winnie van Weerdenburg
Erica Terpstra
1968 Mexico by USA USA
Jane Barkman
Linda Gustavson
Susan Pedersen
Jan Henne
Øst-Tyskland Øst-Tyskland
Gabriele Wetzko
Roswitha Krause
Uta Schmuck
Gabriele Perthes
Canada Canada
Angela Coughlaw
Marilyn Corson
Elaine Tanner
Marion Lay
1972 München USA USA
Shirley Babashoff
Jane Barkman
Jennifer Kemp
Sandra Neilson
Øst-Tyskland Øst-Tyskland
Andrea Eife
Kornelia Ender
Elke Sehmisch
Gabriele Wetzko
Vest-Tyskland Vest-Tyskland
Gudrun Beckmann
Heidemarie Reineck
Angela Steinbach
Jutta Weber
1976 Montreal USA USA
Kim Peyton
Jill Sterkel
Shirley Babashoff
Wendy Boglioli
Øst-Tyskland Øst-Tyskland
Petra Priemer
Kornelia Ender
Claudia Hempel
Andrea Pollack
Canada Canada
Becky Smith
Gail Amundrud
Barbara Clark
Anne Jardin
1980 Moskva Øst-Tyskland Øst-Tyskland
Barbara Krause
Caren Metschuck
Ines Diers
Sarina Hülsenbeck
Sverige Sverige
Carina Ljungdahl
Tina Gustafsson
Agneta Mårtensson
Agneta Eriksson
Nederland Nederland
Conny van Bentum
Wilma van Velsen
Reggie de Jong
Annelies Maas
1984 Los Angeles USA USA
Jenna Johnson
Carrie Steinseifer
Dara Torres
Nancy Hogshead
Nederland Nederland
Annemarie Verstappen
Desi Reijers
Elles Voskes
Conny van Bentum
Vest-Tyskland Vest-Tyskland
Iris Zscherpe
Susanne Schuster
Christiane Pielke
Karin Seick
1988 Seoul Øst-Tyskland Øst-Tyskland
Kristin Otto
Katrin Meißner
Daniela Hunger
Manuela Stellmach
Nederland Nederland
Marianne Muis
Mildred Muis
Conny van Bentum
Karin Brienesse
USA USA
Mary Wayte
Mitzi Kremer
Laura Walker
Dara Torres
1992 Barcelona USA USA
Nicole Haislett
Angel Martino
Jenny Thompson
Dara Torres
Ashley Tappin
Crissy Ahmann-Leighton
Kina Kina
Le Jingyi
Lü Bin
Zhuang Yong
Yang Wenyi
Zhao Kun
Tyskland Tyskland
Franziska van Almsick
Daniela Hunger
Simone Osygus
Manuela Stellmach
Kerstin Kielgass
Annette Hadding
1996 Atlanta USA USA
Angel Martino
Amy Van Dyken
Catherine Fox
Jenny Thompson
Lisa Jacob
Melaine Valerio
Kina Kina
Le Jingyi
Chao Na
Nian Yun
Shan Ying
Tyskland Tyskland
Sandra Völker
Simone Osygus
Antje Buschschulte
Franziska van Almsick
Meike Freitag
2000 Sydney USA USA
Amy Van Dyken
Courtney Shealy
Jenny Thompson
Dara Torres
Erin Phenix
Ashley Tappin
Nederland Nederland
Manon van Rooijen
Wilma van Hofwegen
Inge de Bruijn
Thamar Henneken
Chantal Groot
Sverige Sverige
Johanna Sjöberg
Therese Alshammar
Louise Jöhncke
Anna-Karin Kammerling
Josefin Lillhage
Malin Svahnstrom
2004 Athen Australia Australia
Alice Mills
Libby Lenton
Petria Thomas
Jodie Henry
Sarah Ryan
USA USA
Kara Lynn Joyce
Natalie Coughlin
Amanda Weir
Jenny Thompson
Colleen Lanne
Maritza Correia
Lindsay Benko
Nederland Nederland
Chantal Groot
Inge Dekker
Marleen Veldhuis
Inge de Bruijn
Annabel Kosten
2008 Beijing Nederland Nederland
Inge Dekker
Ranomi Kromowidjojo
Femke Heemskerk
Marleen Veldhuis
Hinkelien Schreuder
Manon van Rooijen
USA USA
Natalie Coughlin
Dara Torres
Kara Lynn Joyce
Lacey Nymeyer
Emily Silver
Julia Smit
Australia Australia
Cate Campbell
Alice Mills
Melanie Schlanger
Lisbeth Trickett
Shayne Reese
  • Merknad: Siden 1992 har svømmere som kun svømte i de innledende heatene også fått medaljer.

4 × 200 meter fri stafett[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1996 Atlanta USA USA
Trina Jackson
Cristina Teuscher
Sheila Taormina
Jenny Thompson
Lisa Jacob
Annette Salmeen
Ashley Whitney
Tyskland Tyskland
Franziska van Almsick
Kerstin Kielgass
Anke Scholz
Dagmar Hase
Meike Freitag
Simone Osygus
Australia Australia
Julia Greville
Nicole Stevenson
Emma Johnson
Susie O'Neill
Lise Mackie
2000 Sydney USA USA
Diana Munz
Jenny Thompson
Samantha Arsenault
Lindsay Benko
Julia Stowers
Kim Black
Australia Australia
Giaan Rooney
Petria Thomas
Kirsten Thomson
Susie O'Neill
Jacinta van Lint
Elka Graham
Tyskland Tyskland
Franziska van Almsick
Antje Buschschulte
Sara Harstick
Kerstin Kielgass
Meike Freitag
Britta Steffen
2004 Athen USA USA
Natalie Coughlin
Carly Piper
Dana Vollmer
Kaitlin Sandeno
Lindsay Benko
Rhi Jeffrey
Rachel Komisarz
Kina Kina
Zhu Yingwen
Xu Yanwei
Yang Yu
Pang Jiaying
Li Ji
Tyskland Tyskland
Franziska van Almsick
Petra Dallmann
Antje Buschschulte
Hannah Stockbauer
Janina Goetz
Sara Harstick
2008 Beijing Australia Australia
Stephanie Rice
Bronte Barratt
Kylie Palmer
Linda MacKenzie
Felicity Galvez
Angie Bainbridge
Melanie Schlanger
Lara Davenport
Kina Kina
Yang Yu
Zhu Qianwei
Tan Miao
Pang Jiaying
Tang Jingzhi
USA USA
Allison Schmitt
Natalie Coughlin
Caroline Burckle
Katie Hoff
Christine Marshall
Kim Vandenberg
Julia Smit
  • Merknad: Siden 1992 har svømmere som kun svømte i de innledende heatene også fått medaljer.

4 × 100 meter medley stafett[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1960 Roma USA USA
Lynn Burke
Patty Kempner
Carolyn Schuler
Chris von Saltza
Australia Australia
Marilyn Wilson
Rosemary Lassig
Jan Andrew
Dawn Fraser
Tyskland Tyskland (OL)
Ingrid Schmidt
Ursula Küper
Bärbel Fuhrmann
Ursel Brunner
1964 Tokyo USA USA
Cathy Ferguson
Cynthia Goyette
Sharon Stouder
Kathleen Ellis
Nederland Nederland
Kornelia Winkel
Clena Bimolt
Ada Kok
Erica Terpstra
Sovjetunionen Sovjetunionen
Tatjana Saveljeva
Svetlana Babanina
Tatjana Devjatova
Natalja Ustinova
1968 Mexico by USA USA
Kaye Hall
Catie Ball
Ellie Daniel
Susan Pedersen
Australia Australia
Lynne Watson
Judy Playfair
Lyn McClements
Janet Steinbeck
Vest-Tyskland Vest-Tyskland
Angelika Kraus
Uta Frommater
Heike Hustede
Heidemarie Reineck
1972 München USA USA
Melissa Belote
Catherine Carr
Deena Deardurff
Sandra Neilson
Øst-Tyskland Øst-Tyskland
Christine Herbst
Renate Vogel
Roswitha Beier
Kornelia Ender
Vest-Tyskland Vest-Tyskland
Gudrun Beckmann
Vreni Eberle
Silke Pielen
Heidemarie Reineck
1976 Montreal Øst-Tyskland Øst-Tyskland
Ulrike Richter
Hannelore Anke
Kornelia Ender
Andrea Pollack
USA USA
Camille Wright
Shirley Babashoff
Linda Jezek
Lauri Siering
Canada Canada
Susan Sloan
Robin Corsiglia
Wendy Hogg
Anne Jardin
1980 Moskva Øst-Tyskland Øst-Tyskland
Rica Reinisch
Ute Geweniger
Andrea Pollack
Caren Metschuck
Storbritannia Storbritannia
Helen Jameson
Margaret Kelly
Ann Osgerby
June Croft
Sovjetunionen Sovjetunionen
Yelena Kruglova
Yelvira Vasilkova
Alla Grishchenkova
Natalya Meschcheryakova
1984 Los Angeles USA USA
Theresa Andrews
Tracy Caulkins
Mary T. Meagher
Nancy Hogshead
Vest-Tyskland Vest-Tyskland
Svenja Schlicht
Ute Hasse
Ina Beyermann
Karin Seick
Canada Canada
Reema Abdo
Anne Ottenbrite
Michelle MacPherson
Pamela Rai
1988 Seoul Øst-Tyskland Øst-Tyskland
Kristin Otto
Silke Hörner
Birte Weigang
Katrin Meißner
USA USA
Beth Barr
Tracey McFarlane
Janel Jorgensen
Mary Wayte
Canada Canada
Lori Melien
Allison Higson
Jane Kerr
Andrea Nugent
1992 Barcelona USA USA
Crissy Ahmann-Leighton
Lea Loveless
Anita Nall
Jenny Thompson
Elizabeth Wagstaff
Megan Kleine
Summer Sanders
Nicole Haislett
Tyskland Tyskland
Franziska van Almsick
Jana Dörries
Dagmar Hase
Daniela Hunger
Daniela Brendel
Bettina Ustrowski
Simone Osygus
OL Samveldet av nasjoner
Nina Zhivanevskaya
Olga Kiritchenko
Natalia Meshcheryakova
Jelena Rudkovskaja
Elena Choubina
1996 Atlanta USA USA
Beth Botsford
Amanda Beard
Angel Martino
Amy Van Dyken
Catherine Fox
Whitney Hedgepeth
Kristine Quance
Jenny Thompson
Australia Australia
Nicole Stevenson
Samantha Riley
Susie O'Neill
Sarah Ryan
Helen Denman
Angela Kennedy
Kina Kina
Chen Yan
Han Xue
Cai Huijue
Shan Ying
2000 Sydney USA USA
Dara Torres
Barbara Bedford
Megan Quann
Jenny Thompson
Courtney Shealey
Ashley Tappin
Amy Van Dyken
Staciana Stitts
Australia Australia
Petria Thomas
Leisel Jones
Susie O'Neill
Dyana Calub
Giaan Rooney
Tarnee White
Sarah Ryan
Japan Japan
Masami Tanaka
Sumika Minamoto
Mai Nakamura
Junko Onishi
2004 Athen Australia Australia
Giaan Rooney
Leisel Jones
Petria Thomas
Jodie Henry
Brooke Hanson
Jessicah Schipper
Alice Mills
USA USA
Natalie Coughlin
Amanda Beard
Jenny Thompson
Kara Lynn Joyce
Haley Cope
Tara Kirk
Rachel Komisarz
Amanda Weir
Tyskland Tyskland
Antje Buschschulte
Sarah Poewe
Franziska van Almsick
Daniela Gotz
2008 Beijing Australia Australia
Emily Seebohm
Leisel Jones
Jessicah Schipper
Lisbeth Trickett
Tarnee White
Felicity Galvez
Shayne Reese
USA USA
Natalie Coughlin
Rebecca Soni
Christine Magnuson
Dara Torres
Margaret Hoelzer
Megan Jendrick
Elaine Breeden
Kara Lynn Joyce
Kina Kina
Zhao Jing
Sun Ye
Zhou Yafei
Pang Jiaying
Xu Tianlongzi
  • Merknad: Siden 1992 har svømmere som kun svømte i de innledende heatene også fått medaljer.

10 km maraton[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
2008 Beijing Russland Larisa Ilchenko Storbritannia Keri-Anne Payne Storbritannia Cassandra Patten

Utgåtte øvelser[rediger | rediger kilde]

300 meter fri[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1920 Antwerpen USA Ethelda Bleibtrey USA Margaret Woodbridge USA Frances Schroth

Sammenlagt medaljetabell for damer 1912-2008[rediger | rediger kilde]

Nr Nasjon Gull Sølv Bronse Totalt
1 USA USA 87 64 57 208
2 Øst-Tyskland Øst-Tyskland 32 25 17 74
3 Australia Australia 25 23 22 70
4 Nederland Nederland 14 15 14 43
5 Tyskland Tyskland 4 11 16 31
6 Storbritannia Storbritannia 6 10 14 30
7 Kina Kina 7 14 5 26
8 Ungarn Ungarn 10 6 5 21
9 Canada Canada 1 6 10 17
10 Japan Japan 4 3 6 13
11 Sovjetunionen Sovjetunionen 3 7 8 11
12 Frankrike Frankrike 1 4 5 10
13 Danmark Danmark 2 3 4 9
14 Romania Romania 3 2 3 8
15 Sør-Afrika Sør-Afrika 3 0 5 8
16 Vest-Tyskland Vest-Tyskland 0 1 7 8
17 Zimbabwe Zimbabwe 2 4 1 7
18 Sverige Sverige 0 4 3 7
19 Tyskland Tyskland 1 1 4 6
20 Italia Italia 1 3 2 6
21 Ukraina Ukraina 4 1 0 5
22 Irland Irland 3 0 1 4
23 Costa Rica Costa Rica 1 1 2 4
24 Polen Polen 1 2 1 4
25 Bulgaria Bulgaria 1 1 1 3
26 Australasia Australasia 1 1 0 2
27 OL Samveldet av nasjoner 1 0 1 2
28 Russland Russland 1 1 0 2
29 Jugoslavia Jugoslavia 1 1 0 2
30 Slovakia Slovakia 0 2 0 2
31 Argentina Argentina 0 1 1 2
32 Slovenia Slovenia 0 1 0 1
33 Østerrike Østerrike 0 0 1 1
34 Belgia Belgia 0 0 1 1
35 Spania Spania 0 0 1 1
36 Mexico Mexico 0 0 1 1
37 Norge Norge 0 0 1 1
38 New Zealand New Zealand 0 0 1 1
Total 220 218 222 660

Referanser[rediger | rediger kilde]