Liste over norske redningsskøyter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over norske redningsskøyter som har tjenestegjort for Redningsselskapet, tidligere Norsk Selskab til Skibbrudnes Redning.

Statistikk for skøytene er hentet fra Redningselskapets nettside.[1]

Nr Navn Byggeår Status Liv berget Fartøy berget Personer ass. Fartøy ass. År i tjeneste Sist oppdatert
RS 168 «Hans Herman Horn» under bygging
RS 167 TBN under bygging
RS 166 «Horn Stayer» 2018 aktiv
RS 165 «Askeladden» 2017 aktiv
RS 164 «Jens Bye» 2017 aktiv
RS 163 «Kristian Gerhard Jebsen II» 2017 aktiv 4 657 250 01.01.2018
RS 162 «Klaveness Marine» 2016 aktiv 1 1231 524 01.01.2018
RS 161 «Einar Staff Sr» 2016 aktiv 0 755 325 01.01.2018
RS 160 «Horn Rescue» 2015 aktiv 7 2641 1087 01.01.2018
RS 159 «Elias» 2015 aktiv 4 1017 448 01.01.2018
RS 158 «Idar Ulstein» 2015 aktiv 3 749 269 01.01.2018
RS 157 «Bill» 2014 aktiv 2 475 120 01.01.2018
RS 156 «Eivind Eckbo» 2014 aktiv 0 1286 549 01.01.2018
RS 155 «Bendt R. Rasmussen» 2014 aktiv 10 1052 497 01.01.2018
RS 154 «Det Norske Veritas II» 2014 aktiv 1 314 174 01.01.2018
RS 153 «Kystvekteren» 2013 aktiv 0 555 235 01.01.2018
RS 152 «Bergesen d.y.» 2012 aktiv 6 3789 1888 01.01.2018
RS 151 «Sjømann» 2012 aktiv 0 2302 1124 01.01.2018
RS 150 «Odin» 2010 aktiv 0 1452 541 01.01.2018
RS 149 «Uni Røros» 2013 aktiv 0 6 5 01.01.2018
RS 148 «Mjøsvekteren» 2012 aktiv 0 643 272 01.01.2018
RS 147 «Inge Steensland» 2010 aktiv 7 3627 2755 01.01.2018
RS 146 «Stormbull» 2009 aktiv 12 5477 2422 01.01.2018
RS 145 «Vekteren» 2009 aktiv 2 281 152 01.01.2018
RS 144 «Uni Helgeland» 2009 aktiv 1 439 218 01.01.2018
RS 143 «Uni Kragerø» 2011 aktiv 5 1808 746 01.01.2018
RS 142 «Horn Flyer» 2009 aktiv 7 6199 3272 01.01.2018
RS 141 «Mærsk» 2008 aktiv 1 528 230 01.01.2018
RS 140 «Bjarne Kyrkjebø» 2007 aktiv 13 3080 1449 01.01.2018
RS 139 «Uni Oslofjord» 2006 aktiv 3 8700 2902 01.01.2018
RS 138 «Sundt Flyer» 2007 aktiv 11 4738 2021 01.01.2018
RS 137 «Kristian Gerhard Jebsen» 2006 aktiv 14 8686 2688 01.01.2018
RS 136 «Halfdan Grieg» 2006 aktiv 16 4505 1726 01.01.2018
RS 135 «Kaptein Egil J. Nygård» 2005 aktiv 8 3038 1264 01.01.2018
RS 134 «Uni Femunden» 2004 aktiv 0 2 3 01.01.2018
RS 133 «Beta» 1982[2] solgt 2006 0 0 0 0 2 31.12.2007
RS 132 «Gjert Wilhelmsen» 2005 aktiv 6 3180 1073 01.01.2018
RS 131 «Uni» 2004 aktiv 2 1395 605 01.01.2018
RS 130 «Utvær» 2004 aktiv 8 863 382 01.01.2018
RS 129 «Kjøpstad» 2003 aktiv 5 914 427 01.01.2018
RS 128 «Gideon» 2003 aktiv 5 808 430 01.01.2018
RS 127 «Ryfylke» 2003 aktiv 3 2889 1319 01.01.2018
RS 126 «Harald V» 2003 aktiv 31 4499 4604 01.01.2018
RS 125 «Det Norske Veritas» 2003 aktiv 15 5449 1679 01.01.2018
RS 124 «Hvaler» 2002 aktiv 5 2480 867 01.01.2018
RS 123 «Simrad Buholmen» 2001 aktiv 3 2190 930 01.01.2018
RS 122 «Simrad Færder» 2001 aktiv 2 20 1091 647 11 31.12.2007
RS 121 «TBN springer» 2000 solgt 2004 0 1 31 24 4 31.12.2007
RS 120 «Sundt» 2000 aktiv 5 37 1394 764 12 31.12.2007
RS 119 «Erna Olsen» 1998 tatt ut 2012 13 392 359 01.01.2018
RS 118 «Rauna» 1998 solgt 2012 3 5 413 213 14 31.12.2007
RS 117 «Arcturus» 1997 tatt ut 2000 1 2 0 111 15 01.01.2018
RS 116 «Simrad» 1999 solgt 1999 0 0 0 0 0 31.12.2007
RS 115 «Ulabrand III» 1998 solgt 2015 7 4204 1215 01.01.2018
RS 114 «Bergen Kreds» 1998 aktiv 19 28 1334 944 14 31.12.2007
RS 113 «Erik Bye» 1997 aktiv 12 22 1266 849 15 31.12.2007
RS 112 «Emmy Dyvi» 1997 aktiv 23 26 2730 1336 15 31.12.2007
RS 111 «Peter Henry von Koss» 1996 aktiv 43 28 1497 1124 16 31.12.2007
RS 110 «Reidar von Koss» 1996 aktiv 9 15 6720 1039 16 31.12.2007
RS 109 «Stadt II»[3] 1988 solgt 2004 2 8 0 181 16 31.12.2007
RS 108 «Kaptein Skaugen» 1991 aktiv 89 34 3224 1807 21 31.12.2007
RS 107 «Knut Hoem» 1991 aktiv 69 44 1159 1555 21 31.12.2007
RS 106 «Skuld» 1990 aktiv 58 34 1599 2691 22 31.12.2007
RS 105 «Ruth Opsahl»[4] 1989 aktiv 12 25 1678 2955 23 31.12.2007
RS 104 «Oscar Tybring IV»[5] 1988 aktiv 19 28 825 1569 24 31.12.2007
RS 103 «Dagfinn Paust» 1988 aktiv 7 30 1278 1720 24 31.12.2007
RS 102 «Askerbæringen» 1988 solgt 2016 80 6934 5382 01.01.2018
RS 101 «Nils C.P. Aure»[6] 1990 solgt 27 53 2048 2127 17 31.12.2007
RS 100 «Ægir» 1988 forlist 2016 40 3043 4819 01.01.2018
RS 99 «Skomvær III» 1986 aktiv 55 93 2178 2570 26 31.12.2007
RS 98 «Jaycees» 1976 solgt 2005 17 12 60 892 29 31.12.2007
RS 97 «G.J. Kastor» 1983 solgt 2004 1 7 17 186 21 31.12.2007
RS 96 «Olav V» 1982 solgt 1992 1 6 0 314 10 31.12.2007
RS 95 «Kim» 1979 solgt 1984 1 2 0 4 5 31.12.2007
RS 94 «Oscar Tybring III» 1979 solgt 1986 3 18 0 348 7 31.12.2007
RS 93 «Aril» 1975 solgt 1997 12 39 0 1115 22 31.12.2007
RS 92 «Odd Godager» 1975 solgt 60 82 1594 2590 32 31.12.2007
RS 91 «Knut Johan» 1975 solgt 2008 90 55 758 1466 32 31.12.2007
RS 90 «Odd Fellow II» 1974 solgt 2011 39 78 3683 2806 33 31.12.2007
RS 89 «Ragni Berg» 1974 spesialoppdrag/reserve 51 115 1765 2916 38 31.12.2007
RS 88 «Odd Fellow» 1973 solgt 2010 66 103 2417 2294 37 31.12.2007
RS 87 «Gustav Henriksen» 1973 solgt 1992 37 47 0 791 19 31.12.2007
RS 86 «Nanki Bergesen» 1973 solgt 1996 133 129 0 1667 23 31.12.2007
RS 85 «Ada Waage» 1975 solgt 2009 30 29 962 1158 32 31.12.2007
RS 84 «R.S. Platou» 1974 solgt 36 62 2644 1964 33 31.12.2007
RS 83 «Lars Christensen» 1972 solgt 49 24 660 1763 35 31.12.2007
RS 82 «Øivind Lorentzen» 1972 solgt 60 69 839 1822 35 31.12.2007
RS 81 «Hjelm Waage» 1971 solgt 2004 18 28 219 985 33 31.12.2007
RS 80 «America» 1971 solgt 2004 37 38 176 1377 33 31.12.2007
RS 79 «Paul Johansen» 1970 solgt 1990 94 9 0 568 20 31.12.2007
RS 78 «Hagbart Waage» 1968 solgt 1988 11 3 0 393 20 31.12.2007
RS 77 «Fredrikstad» 1968 solgt 1988 11 11 0 623 20 31.12.2007
RS 76 «G. Unger Vetlesen» 1968 solgt 1988 77 16 0 501 20 31.12.2007
RS 75 «Sjøfareren» 1968 solgt 2004 11 13 1056 1428 36 31.12.2007
RS 74 «Arne Fahlstrøm II» 1968 solgt 1975 2 1 0 48 7 31.12.2007
RS 73 «Ole O. Hoshovde» 1968 solgt 1976 7 6 0 55 8 31.12.2007
RS 72 «Jørgen Amundsen» 1966 solgt 1997 70 18 0 1032 31 31.12.2007
RS 71 «Halten II» 1966 solgt 1997 46 24 0 700 31 31.12.2007
RS 70 «Speideren» 1966 solgt 1998 23 17 0 1147 32 31.12.2007
RS 69 «Hjalmar Bjørge» 1963 solgt 1996 75 27 0 1700 33 31.12.2007
RS 68 «Bergen Kreds II» 1963 solgt 1995 36 21 0 595 32 31.12.2007
RS 67 «Ingeborg Platou» 1961 solgt 1987 24 8 0 428 26 31.12.2007
RS 66 «Skomvær II» 1960 solgt 1986 106 20 0 684 26 31.12.2007
RS 65 «Karine Moe» 1960 solgt 1988 33 7 0 606 28 31.12.2007
RS 64 «Oscar Nibe» 1960 solgt 1986 17 9 0 383 26 31.12.2007
RS 63 «Torungen» 1960 solgt 1986 26 7 0 455 26 31.12.2007
RS 62 «Ambassador Bay» 1958 solgt 1983 57 17 0 571 25 31.12.2007
RS 61 «Haakon VII» 1958 solgt 2004 135 40 77 1869 46 31.12.2007
RS 60 «Ulabrand II» 1958 solgt 1986 51 19 0 503 28 31.12.2007
RS 59 «Tønnes Puntervold» 1958 solgt 1990 8 14 0 520 32 31.12.2007
RS 58 «Sørlandsskøyta» 1956 solgt 1987 8 7 0 116 31 31.12.2007
RS 57 «Oslokjøpmannen» 1953 solgt 1968 0 1 0 65 15 31.12.2007
RS 56 «Olav Ringdal jr.» 1952 solgt 1983 44 15 0 592 31 31.12.2007
RS 55 «Olav Østensjø jr.» 1951 solgt 1981 34 11 0 744 30 31.12.2007
RS 54 «Therese Klaveness» 1951 solgt 1978 19 5 0 761 27 31.12.2007
RS 53 «J.M. Johansen» 1949 solgt 1979 70 11 0 843 30 31.12.2007
RS 52 «Ole O. Lian» 1940 solgt 1975 24 10 0 670 35 31.12.2007
RS 51 «Fredrik Langaard» 1939 solgt 1971 34 11 0 565 32 31.12.2007
RS 50 «Osloskøyta» 1940 solgt 1966 85 9 0 523 26 31.12.2007
RS 49 «Willie Wilhelmsen» 1939 solgt 1972 83 13 0 741 33 31.12.2007
RS 48 «Gustav B. Bull» 1939 solgt 1975 28 9 0 571 36 31.12.2007
RS 47 «Ragnhild Schanche» 1938 solgt 1976 33 9 0 788 38 31.12.2007
RS 46 «Thomas Fearnley» 1938 solgt 1967 109 7 0 621 29 31.12.2007
RS 45 «Christian Børs II» 1937 solgt 1970 27 6 0 1140 33 31.12.2007
RS 44 «Idun» 1937 solgt 1969 40 6 0 516 32 31.12.2007
RS 43 «Astrid Finne» 1937 solgt 1954 34 8 0 469 17 31.12.2007
RS 42 «Storebrand» 1936 solgt 1969 34 7 0 767 33 31.12.2007
RS 41 «Christian Bugge» 1935 solgt 1967 68 4 0 685 32 31.12.2007
RS 40 «Frithjof Wiese» 1935 solgt 1967 25 7 0 1206 32 31.12.2007
RS 39 «Erik Farup» 1933 solgt 1970 25 6 0 1211 37 31.12.2007
RS 38 «Biskop Hvoslef» 1933 solgt 1969 49 9 0 2028 36 31.12.2007
RS 37 «Catherine Booth» 1901[7] solgt 1938 5 2 0 204 37 31.12.2007
RS 36 «Andreas Aarø» 1930 solgt 1965 33 9 0 2195 35 31.12.2007
RS 35 «Johan Bruusgaard» 1924 solgt 1959 20 3 0 1263 35 31.12.2007
RS 34 «Haugesund»[8] 1921 solgt 1960 73 14 0 919 39 31.12.2007
RS 33 «Larvik» 1920 solgt 1960 95 8 0 2262 40 31.12.2007
RS 32 «Kragerø» 1920 solgt 1960 38 10 0 1208 40 31.12.2007
RS 31 «Kristiansand»[9] 1914 solgt 1938 24 11 0 387 24 31.12.2007
RS 30 «Risør II» 1914 solgt 1937 25 5 0 337 23 31.12.2007
RS 29 «Arne Fahlstrøm» 1913 solgt 1946 32 5 0 1761 33 31.12.2007
RS 28 «Sandefjord» 1913 solgt 1934 7 3 0 294 21 31.12.2007
RS 27 «Oscar Tybring II»[10] 1913 solgt 1959 67 23 0 1204 46 31.12.2007
RS 26 «Bergen Kreds» 1912 solgt 1948 75 19 0 1135 36 31.12.2007
RS 25 «Namsos» 1912 solgt 1959 56 6 0 3271 47 31.12.2007
RS 24 «Risør» 1911 forlist 1913 0 0 0 320 2 31.12.2007
RS 23 «Nordland II» 1910 solgt 1948 65 18 0 1249 38 31.12.2007
RS 22 «Colin Archer II»[11] 1910 solgt 1948 36 12 0 1037 38 31.12.2007
RS 21 «Anton Poulsson»[12] 1908 solgt 1948 30 11 0 1292 40 31.12.2007
RS 20 «Bergen II» 1907 solgt 1940 40 15 0 1281 33 31.12.2007
RS 19 «Halten» 1907 solgt 1940 71 16 0 2664 33 31.12.2007
RS 18 «William Eger» 1904 solgt 1934 93 29 0 667 30 31.12.2007
RS 17 «Christian Børs» 1904 solgt 1936 139 39 0 2288 32 31.12.2007
RS 16 «Christiansund» 1901 solgt 1921 50 13 0 1365 20 31.12.2007
RS 15 «Langesund II»[13] 1901 solgt 1938 36 10 0 2747 37 31.12.2007
RS 14 «Stavanger» 1901 solgt 1939 53 14 0 2996 38 31.12.2007
RS 13 «Trondhjem» 1899 solgt 1934 95 21 0 1013 35 31.12.2007
RS 12 «Svolvær» 1897 solgt 1938 70 19 0 1042 41 31.12.2007
RS 11 «Tromsø»[14] 1897 solgt 1937 103 33 0 1594 40 31.12.2007
RS 10 «Christiania» 1896 solgt 1932 257 90 0 2811 36 31.12.2007
RS 9 «Stadt» 1895 solgt 1931 159 44 0 1187 36 31.12.2007
RS 8 «Oscar Tybring» 1895 solgt 1937 329 102 0 2489 42 31.12.2007
RS 7 «Bergen» 1895 forlist 1907 133 35 0 224 12 31.12.2007
RS 6 «Nordland»[15] 1894 forlist 1900 144 39 0 372 6 31.12.2007
RS 5 «Liv» 1894 solgt 1932 132 41 0 1338 38 31.12.2007
RS 4 «Feie» 1894 solgt 1905 75 14 0 197 11 31.12.2007
RS 3 «Tordenskjold» 1889 solgt 1905 81 15 0 254 12 31.12.2007
RS 2 «Langesund» 1893 solgt 1913 102 42 0 3562 20 31.12.2007
RS 1 «Colin Archer» 1893 solgt 1933 237 67 0 1522 40 31.12.2007

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Redningsselskapet». Redningsselskapet. Besøkt 1. januar 2018. 
  2. ^ Overtatt 2004
  3. ^ Tidligere «Måløy»
  4. ^ Tidligere «Ruth»
  5. ^ Tidligere «Ivar H. Bentzen»
  6. ^ Tidligere «Adeler»
  7. ^ Overtatt 1931
  8. ^ Tidligere «Kristiansand»
  9. ^ Tidligere «Haugesund»
  10. ^ Tidligere «Vadsø»
  11. ^ Tidligere «Vardø»
  12. ^ Tidligere «Solli»
  13. ^ Tidligere «Vadsø»
  14. ^ Tidligere «Havskaaren II»
  15. ^ Tidligere «Havskaaren I»