Liste over norske redningsskøyter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Liste over norske redningsskøyter som har tjenestegjort for Norsk Selskab til Skibbrudnes Redning (Redningsselskapet).

Statistikk for skøytene er pr. 31. desember 2007.[1]

Nr Navn Byggeår Status Liv berget Fartøy berget Fartøy ass. Personer ass. År i tjeneste
RS 163 Ikke navngitt 2017 aktiv
RS 162 «Klaveness Marine» 2016 aktiv
RS 161 «Einar Staff Sr» 2016 aktiv
RS 160 «Horn Rescue» 2015 aktiv
RS 159 «Elias» 2015 aktiv
RS 158 «Idar Ulstein» 2015 aktiv
RS 157 «Bill» 2014 aktiv
RS 156 «Eivind Eckbo» 2014 aktiv
RS 155 «Bendt R. Rasmussen» 2014 aktiv
RS 154 «Det Norske Veritas II» 2014 aktiv
RS 153 «Kystvekteren» 2013 aktiv
RS 152 «Bergesen d.y.» 2012 aktiv
RS 151 «Sjømann» 2012 aktiv
RS 150 «Odin» 2010 aktiv
RS 149 «Uni Røros» 2013 aktiv
RS 148 «Mjøsvekteren» 2012 aktiv
RS 147 «Inge Steensland» 2010 aktiv
RS 146 «Stormbull» 2009 aktiv
RS 145 «Vekteren» 2009 aktiv
RS 144 «Uni Helgeland» 2009 aktiv
RS 143 «Uni Kragerø» 2011 aktiv
RS 142 «Horn Flyer» 2009 aktiv
RS 141 «Mærsk» 2008 aktiv
RS 140 «Bjarne Kyrkjebø» 2007 aktiv 2 6 122 249 5
RS 139 «Uni Oslofjord» 2006 aktiv 1 15 496 2519 6
RS 138 «Sundt Flyer» 2007 aktiv 3 3 179 441 5
RS 137 «Kristian Gerhard Jebsen» 2006 aktiv 9 35 326 982 6
RS 136 «Halfdan Grieg» 2006 aktiv 5 17 313 944 6
RS 135 «Kaptein Egil J. Nygård» 2005 aktiv 3 18 215 542 7
RS 134 «Uni Femunden» 2004 aktiv 8
RS 133 «Beta» 1982[2] solgt 2006 0 0 0 0 2
RS 132 «Gjert Wilhelmsen» 2005 aktiv 1 4 246 965 7
RS 131 «Uni» 2004 aktiv 1 16 161 464 8
RS 130 «Utvær» 2004 aktiv 2 8 138 331 8
RS 129 «Kjøpstad» 2003 aktiv 4 5 133 287 9
RS 128 «Gideon» 2003 aktiv 1 18 294 218 9
RS 127 «Ryfylke» 2003 aktiv 1 20 388 841 9
RS 126 «Harald V» 2003 aktiv 21 26 1645 1299 9
RS 125 «Det Norske Veritas» 2003 aktiv 5 18 488 1727 9
RS 124 «Hvaler» 2002 aktiv 3 17 575 1440 10
RS 123 «Simrad Buholmen» 2001 aktiv 3 14 636 1478 11
RS 122 «Simrad Færder» 2001 aktiv 2 20 647 1091 11
RS 121 «TBN springer» 2000 solgt 2004 0 1 24 31 4
RS 120 «Sundt» 2000 aktiv 5 37 764 1394 12
RS 119 «Erna Olsen» 1998 aktiv 13 19 356 286 14
RS 118 «Rauna» 1998 solgt 2012 3 5 213 413 14
RS 117 «Arcturus» 1997 aktiv 1 2 111 0 15
RS 116 «Simrad» 1999 solgt 1999 0 0 0 0 0
RS 115 «Ulabrand III» 1998 aktiv 7 9 829 1432 14
RS 114 «Bergen Kreds» 1998 aktiv 19 28 944 1334 14
RS 113 «Erik Bye» 1997 aktiv 12 22 849 1266 15
RS 112 «Emmy Dyvi» 1997 aktiv 23 26 1336 2730 15
RS 111 «Peter Henry von Koss» 1996 aktiv 43 28 1124 1497 16
RS 110 «Reidar von Koss» 1996 aktiv 9 15 1039 6720 16
RS 109 «Stadt II»[3] 1988 solgt 2004 2 8 181 0 16
RS 108 «Kaptein Skaugen» 1991 aktiv 89 34 1807 3224 21
RS 107 «Knut Hoem» 1991 aktiv 69 44 1555 1159 21
RS 106 «Skuld» 1990 aktiv 58 34 2691 1599 22
RS 105 «Ruth Opsahl»[4] 1989 aktiv 12 25 2955 1678 23
RS 104 «Oscar Tybring IV»[5] 1988 aktiv 19 28 1569 825 24
RS 103 «Dagfinn Paust» 1988 aktiv 7 30 1720 1278 24
RS 102 «Askerbæringen» 1988 aktiv 80 109 3847 2291 24
RS 101 «Nils C.P. Aure»[6] 1990 solgt 27 53 2127 2048 17
RS 100 «Ægir» 1988 aktiv 39 43 2977 804 24
RS 99 «Skomvær III» 1986 aktiv 55 93 2570 2178 26
RS 98 «Jaycees» 1976 solgt 2005 17 12 892 60 29
RS 97 «G.J. Kastor» 1983 solgt 2004 1 7 186 17 21
RS 96 «Olav V» 1982 solgt 1992 1 6 314 0 10
RS 95 «Kim» 1979 solgt 1984 1 2 4 0 5
RS 94 «Oscar Tybring III» 1979 solgt 1986 3 18 348 0 7
RS 93 «Aril» 1975 solgt 1997 12 39 1115 0 22
RS 92 «Odd Godager» 1975 solgt 60 82 2590 1594 32
RS 91 «Knut Johan» 1975 solgt 2008 90 55 1466 758 32
RS 90 «Odd Fellow II» 1974 solgt 2011 39 78 2806 3683 33
RS 89 «Ragni Berg» 1974 spesialoppdrag/reserve 51 115 2916 1765 38
RS 88 «Odd Fellow» 1973 solgt 2010 66 103 2294 2417 37
RS 87 «Gustav Henriksen» 1973 solgt 1992 37 47 791 0 19
RS 86 «Nanki Bergesen» 1973 solgt 1996 133 129 1667 0 23
RS 85 «Ada Waage» 1975 solgt 2009 30 29 1158 962 32
RS 84 «R.S. Platou» 1974 solgt 36 62 1964 2644 33
RS 83 «Lars Christensen» 1972 solgt 49 24 1763 660 35
RS 82 «Øivind Lorentzen» 1972 solgt 60 69 1822 839 35
RS 81 «Hjelm Waage» 1971 solgt 2004 18 28 985 219 33
RS 80 «America» 1971 solgt 2004 37 38 1377 176 33
RS 79 «Paul Johansen» 1970 solgt 1990 94 9 568 0 20
RS 78 «Hagbart Waage» 1968 solgt 1988 11 3 393 0 20
RS 77 «Fredrikstad» 1968 solgt 1988 11 11 623 0 20
RS 76 «G. Unger Vetlesen» 1968 solgt 1988 77 16 501 0 20
RS 75 «Sjøfareren» 1968 solgt 2004 11 13 1428 1056 36
RS 74 «Arne Fahlstrøm II» 1968 solgt 1975 2 1 48 0 7
RS 73 «Ole O. Hoshovde» 1968 solgt 1976 7 6 55 0 8
RS 72 «Jørgen Amundsen» 1966 solgt 1997 70 18 1032 0 31
RS 71 «Halten II» 1966 solgt 1997 46 24 700 0 31
RS 70 «Speideren» 1966 solgt 1998 23 17 1147 0 32
RS 69 «Hjalmar Bjørge» 1963 solgt 1996 75 27 1700 0 33
RS 68 «Bergen Kreds II» 1963 solgt 1995 36 21 595 0 32
RS 67 «Ingeborg Platou» 1961 solgt 1987 24 8 428 0 26
RS 66 «Skomvær II» 1960 solgt 1986 106 20 684 0 26
RS 65 «Karine Moe» 1960 solgt 1988 33 7 606 0 28
RS 64 «Oscar Nibe» 1960 solgt 1986 17 9 383 0 26
RS 63 «Torungen» 1960 solgt 1986 26 7 455 0 26
RS 62 «Ambassador Bay» 1958 solgt 1983 57 17 571 0 25
RS 61 «Haakon VII» 1958 solgt 2004 135 40 1869 77 46
RS 60 «Ulabrand II» 1958 solgt 1986 51 19 503 0 28
RS 59 «Tønnes Puntervold» 1958 solgt 1990 8 14 520 0 32
RS 58 «Sørlandsskøyta» 1956 solgt 1987 8 7 116 0 31
RS 57 «Oslokjøpmannen» 1953 solgt 1968 0 1 65 0 15
RS 56 «Olav Ringdal jr.» 1952 solgt 1983 44 15 592 0 31
RS 55 «Olav Østensjø jr.» 1951 solgt 1981 34 11 744 0 30
RS 54 «Therese Klaveness» 1951 solgt 1978 19 5 761 0 27
RS 53 «J.M. Johansen» 1949 solgt 1979 70 11 843 0 30
RS 52 «Ole O. Lian» 1940 solgt 1975 24 10 670 0 35
RS 51 «Fredrik Langaard» 1939 solgt 1971 34 11 565 0 32
RS 50 «Osloskøyta» 1940 solgt 1966 85 9 523 0 26
RS 49 «Willie Wilhelmsen» 1939 solgt 1972 83 13 741 0 33
RS 48 «Gustav B. Bull» 1939 solgt 1975 28 9 571 0 36
RS 47 «Ragnhild Schanche» 1938 solgt 1976 33 9 788 0 38
RS 46 «Thomas Fearnley» 1938 solgt 1967 109 7 621 0 29
RS 45 «Christian Børs II» 1937 solgt 1970 27 6 1140 0 33
RS 44 «Idun» 1937 solgt 1969 40 6 516 0 32
RS 43 «Astrid Finne» 1937 solgt 1954 34 8 469 0 17
RS 42 «Storebrand» 1936 solgt 1969 34 7 767 0 33
RS 41 «Christian Bugge» 1935 solgt 1967 68 4 685 0 32
RS 40 «Frithjof Wiese» 1935 solgt 1967 25 7 1206 0 32
RS 39 «Erik Farup» 1933 solgt 1970 25 6 1211 0 37
RS 38 «Biskop Hvoslef» 1933 solgt 1969 49 9 2028 0 36
RS 37 «Catherine Booth» 1901[7] solgt 1938 5 2 204 0 37
RS 36 «Andreas Aarø» 1930 solgt 1965 33 9 2195 0 35
RS 35 «Johan Bruusgaard» 1924 solgt 1959 20 3 1263 0 35
RS 34 «Haugesund»[8] 1921 solgt 1960 73 14 919 0 39
RS 33 «Larvik» 1920 solgt 1960 95 8 2262 0 40
RS 32 «Kragerø» 1920 solgt 1960 38 10 1208 0 40
RS 31 «Kristiansand»[9] 1914 solgt 1938 24 11 387 0 24
RS 30 «Risør II» 1914 solgt 1937 25 5 337 0 23
RS 29 «Arne Fahlstrøm» 1913 solgt 1946 32 5 1761 0 33
RS 28 «Sandefjord» 1913 solgt 1934 7 3 294 0 21
RS 27 «Oscar Tybring II»[10] 1913 solgt 1959 67 23 1204 0 46
RS 26 «Bergen Kreds» 1912 solgt 1948 75 19 1135 0 36
RS 25 «Namsos» 1912 solgt 1959 56 6 3271 0 47
RS 24 «Risør» 1911 forlist 1913 0 0 320 0 2
RS 23 «Nordland II» 1910 solgt 1948 65 18 1249 0 38
RS 22 «Colin Archer II»[11] 1910 solgt 1948 36 12 1037 0 38
RS 21 «Anton Poulsson»[12] 1908 solgt 1948 30 11 1292 0 40
RS 20 «Bergen II» 1907 solgt 1940 40 15 1281 0 33
RS 19 «Halten» 1907 solgt 1940 71 16 2664 0 33
RS 18 «William Eger» 1904 solgt 1934 93 29 667 0 30
RS 17 «Christian Børs» 1904 solgt 1936 139 39 2288 0 32
RS 16 «Christiansund» 1901 solgt 1921 50 13 1365 0 20
RS 15 «Langesund II»[13] 1901 solgt 1938 36 10 2747 0 37
RS 14 «Stavanger» 1901 solgt 1939 53 14 2996 0 38
RS 13 «Trondhjem» 1899 solgt 1934 95 21 1013 0 35
RS 12 «Svolvær» 1897 solgt 1938 70 19 1042 0 41
RS 11 «Tromsø»[14] 1897 solgt 1937 103 33 1594 0 40
RS 10 «Christiania» 1896 solgt 1932 257 90 2811 0 36
RS 9 «Stadt» 1895 solgt 1931 159 44 1187 0 36
RS 8 «Oscar Tybring» 1895 solgt 1937 329 102 2489 0 42
RS 7 «Bergen» 1895 forlist 1907 133 35 224 0 12
RS 6 «Nordland»[15] 1894 forlist 1900 144 39 372 0 6
RS 5 «Liv» 1894 solgt 1932 132 41 1338 0 38
RS 4 «Feie» 1894 solgt 1905 75 14 197 0 11
RS 3 «Tordenskjold» 1889 solgt 1905 81 15 254 0 12
RS 2 «Langesund» 1893 solgt 1913 102 42 3562 0 20
RS 1 «Colin Archer» 1893 solgt 1933 237 67 1522 0 40

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Redningsselskapets årsrapport 2007» (PDF). 
  2. ^ Overtatt 2004
  3. ^ Tidligere «Måløy»
  4. ^ Tidligere «Ruth»
  5. ^ Tidligere «Ivar H. Bentzen»
  6. ^ Tidligere «Adeler»
  7. ^ Overtatt 1931
  8. ^ Tidligere «Kristiansand»
  9. ^ Tidligere «Haugesund»
  10. ^ Tidligere «Vadsø»
  11. ^ Tidligere «Vardø»
  12. ^ Tidligere «Solli»
  13. ^ Tidligere «Vadsø»
  14. ^ Tidligere «Havskaaren II»
  15. ^ Tidligere «Havskaaren I»