Kontoret (USA)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kontoret
orig. The Office
The Office US logo.svg
The cast of The Office in August 2009.jpg
Generell informasjon
SjangerMockumentar, amerikansk situasjonskomedie
Prod.landUSA
Sesonger9
Episoder201
Lengde22 min. (per episode)
Språkengelsk
Basert påKontoret
Foran kamera
Medvirkende
Bak kamera
SkaperGreg Daniels
RegiRandall Einhorn, J.J. Abrams, Joss Whedon, Jon Favreau, Harold Ramis, Jason Reitman, Marc Webb, Ken Kwapis
Prod.selskapUniversal Television, Deedle-Dee Productions, 3 Arts Entertainment
Sending
Periode24. mars 200516. mai 2013
TV-kanalNBC
Sideforhold16:9
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Kontoret (orig. The Office) er en amerikansk fiktiv dokumentarserie som er basert på den engelske serien ved samme navn. Handlingen er lagt til det fiktive firmaet Dunder Mifflin Paper Company i Scranton, Pennsylvania.

I de første episodene var handlingen lagt svært nært opp til den engelske versjonen, men det tok ikke lenge før serien fikk sin egen utvikling, basert på mer typisk amerikanske forhold. Det faktum at serien var produsert for en reklamefinansiert TV-stasjon bidro også til at episodene ble kortere. Og mens den engelske serien endte på 12 episoder fordelt over to sesonger, samt to spesialepisoder, er det blitt sendt 201 amerikanske episoder i løpet av ni sesonger. Sesong 6 hadde premiere 17. september 2009 i USA.[1]

Hovedpersoner[rediger | rediger kilde]

De fleste av de opprinnelige karakterene er basert på sine britiske motstykker:

Michael Scott[rediger | rediger kilde]

Michael Scott (Steve Carell), basert på David Brent, er distriktssjef for Scranton-avdelingen av Dunder Mifflin. Han er, jevnt over, en inkompetent sjef, noe han imidlertid ikke er i stand til å innse selv. Han regner seg også som venn av alle de ansatte og elsker en god spøk, i hvert fall så lenge det ikke går på hans egen bekostning.

Dwight Schrute[rediger | rediger kilde]

Dwight Schrute (Rainn Wilson), basert på Gareth Keenan, er assistent for distriktssjefen, etter hvert assisterende distriktssjef i navnet, ved Dunder Mifflin. Han er også frivillig sheriffbetjent. Han er en autoritær og arrogant personlighet som mener at stillingen hans gir ham særlige privilegier. På kontoret er han stadig offer for Jim og Pams pek, og i serien utvikler han også et mer eller mindre hemmelig forhold til regnskapssjefen Angela.

Jim Halpert[rediger | rediger kilde]

Jim Halpert (John Krasinski), basert på Tim Canterbury, er ved seriens begynnelse selger ved avdelingen. Kontorplassen hans ligger ved siden av Dwights, noe som til stadighet fører til problemer. Jims beste venn på kontoret er resepsjonisten Pam. Jim er den eneste av hovedpersonene som faktisk opplever en karriereutvikling og blir i sesong tre assisterende distriktssjef, noe som i motsetning til tilsvarende betegnelse hos Dwight, faktisk har praktisk betydning.

Pam Beesly[rediger | rediger kilde]

Pam Beesly (Jenna Fischer), basert på Dawn Tinsley, er resepsjonist ved Dunder Mifflin og forlovet med den håpløse lagerarbeideren Roy Anderson. Hennes beste venn ved kontoret er Jim, og hun er ofte medskyldig i Jims pek som først og fremst rettes mot Dwight.

Ryan Howard[rediger | rediger kilde]

Ryan Howard (B.J. Novak), basert på Ricky. Ryan er nyansatt når serien starter, men inntar en mye mer sentral rolle enn sitt britiske motstykke. Ved flere tilfeller fremstår Ryan som Michaels yndling, til Dwights store gremmelse. Han er lenge noe motvillig involvert i et forhold til medarbeideren Kelly. I slutten av tredje sesong blir Ryan tilbudt en jobb i hovedkvarteret i New York.

Andrew Bernard[rediger | rediger kilde]

Andy Bernard (Ed Helms) ble introdusert i tredje sesong som Regional Director in Charge of Sales ved Stamford-avdelingen og senere overført til Scranton-kontoret.

Andre figurer[rediger | rediger kilde]

En rekke andre figurer er også mer eller mindre basert på engelske motstykker:

  • Todd Packer (us) – Chris Finch (eng)
  • Jan Levinson (us) – Jennifer Taylor-Clarke (eng)
  • Roy Anderson (us) – Lee (eng)
  • Kevin Malone (us) – Keith Bishop (eng)
  • Josh Porter (us) – Neil Godwin (eng)
  • Karen Filippelli (us) – Rachel (eng)

Sesonger[rediger | rediger kilde]

Kontoret bestod av ni sesonger av totalt 201 episoder.

Sesong 1[rediger | rediger kilde]

Den første sesongen består av seks episoder.

Serien starter med å introdusere de ansatte hos Dunder Mifflin via en rundtur gitt av grenens sjef, Michael Scott, både for et dokumentarkamera-mannskap og Ryan Howard, som er en midlertidig ansatt. Publikum får vite at Jim Halpert er forelsket i resepsjonisten Pam Beesly, som hjelper ham å spøke med kollegaen deres Dwight Schrute, selv om hun er forlovet med Roy, som arbeider i selskapets varehus i kjelleren. Ryktene sprer seg gjennom kontoret at Dunder Mifflins bedrifthovedkontor planlegger å nedbemanne en hel gren. Men Michael velger å nedtone realitetene av situasjonen for å beholde de ansattes moral, men fører til generell angst hos de ansatte.

Sesong 2[rediger | rediger kilde]

Den andre sesongen inneholder 22 episoder.

Flere arbeidere sett i bakgrunnen i den første sesongen er nå utviklet til bifigurer, og romantiske relasjoner begynner å utvikle seg mellom dem. Michael kliner med, og bruker natten sammen med sjefen sin, Jan Levinson, men har ikke sex med henne. Dwight og Angela blir romantisk innvolvert, men holder relasjonen deres hemmelig. Kelly utvikler en forelskelse mot Ryan, og de starter å gå it av og på. Når Roy endelig blir enig om å sette en dato for bryllupet med Pam, på selskapets sprit cruise, blir Jim deprimert og vurderer å overføres til grenen i Samford, Connecticut. Jim forteller Pam i den siste episoden at han er forelsket i henne. Selv om Pam sier at hun fortsatt vil være sammen med Roy, kysser Jim og Pam, og Jim overføres til grenen i Stamford etterpå. Den generelle trusselen om nedbemanning fortsetter også gjennom hele serien.

Sesong 3[rediger | rediger kilde]

Den tredje sesongen består av 23 episoder.

Sesongen starter med et kort tilbakeblikk på (og nye opptak fra) siste episode i sesong 2, "Casino Night", når Jim kysser Pam og forteller følelsene sine til henne. Jim overføres til Dunder Mifflins Stamford gren etter at Pam bekrefter forpliktelsen hennes til Roy. Sjefen (Jan) blir senere tvunget til å slå sammen Stamford-grenen med Scranton-grenen. Michael tar denne sammenslåingen veldig seriøst. Karen Filippelli, som Jim har begynt å gå ut med, er også en av de som overføres til Scranton-grenen. Også Andy Bernard, Tony Gardner, Martin Nash og Hannah Smotridge-Barr blir også overført fra Stamford. Pam er nylig blitt singel, etter hun avbrøt bryllupet med Roy, og Jims uløste følelser for henne og hans nye relasjon med Karen leder til skiftende spenning mellom de tre. I mellomtiden eskalerer Michael og Jans forhold, som får dem begge til å oppføre seg uberegnelig på jobben. Dwight og Angela fortsetter deres hemmelige forhold. I sesongens siste episode, intervjues Jim, Karen, og Michael for en posisjon som viser seg å være Jans, som ble sparket på grunn av dårlig opptreden. Jim blir tilbudt jobbe, men avviser det, og velger i stedet å fortsette i Scranton uten Karen, og spør Pam ut på en date, som hun aksepterer med glede. I den siste scenen får vi vite at Ryan får jobben til Jan.

Sesong 4[rediger | rediger kilde]

Den fjerde sesongen består av 14 episoder.

Sesong 5[rediger | rediger kilde]

Den femte sesongen består av 28 episoder.

Sesong 6[rediger | rediger kilde]

Den sjette sesongen består av 16 episoder.

Sesong 7[rediger | rediger kilde]

Den syvende sesongen består av 26 episoder.

Sesong 8[rediger | rediger kilde]

Den åttende sesongen består av 24 episoder.

Sesong 9[rediger | rediger kilde]

Den niende sesongen består av 25 episoder.

DVD-er[rediger | rediger kilde]

Tittel Utgitt Episoder Disker Lengde Bonus
The Office(us)-Sesong 1 15. november 2006 6 1 2t. 7min. Deleted Scenes
The Office(us)-Sesong 2 3. mars 2007 22 4 7t. 38min. Deleted Scenes, Bloope Reel, Episode Commentaries, Webisodes from nbc.com, Fake PSAs, Steve on Steve And Much More!
The Office(us)-Sesong 3 12. desember 2007 23 4 9t. Deleted Scenes, Exerpts from 2006, NBC Primetime Preview hosted by the cast of The Offiece, Dwight Schrute music video, Kevin Cooks stuff in the Office
The Office(us)-Sesong 4 12. november 2008 14 4 7t. 6min. Deleted Scenes, Rabies - The More You Know, Bloopers, The Office Convention - Writer´s Block, Michael Scott´s Dunder Mifflin Ad, Summer Vaction Promo

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]