Nettsted

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Et nettsted er en samling av relaterte nettsider, bilder, video eller andre digitale ressurser som kan aksesseres med et felles domenenavn eller IP-adresse i et IP-basert nettverk. Et nettsted er lagret på en eller flere tjenere, og er tilgjengelig via Internett eller et lokalt datanett.

En nettside er et dokument som typisk er skrevet i ren tekst og markert med et markeringsspråk (som for eksempel HTML/XHTML). En nettside kan inkludere elementer fra andre nettsteder ved hjelp av egnede teknologier (som for eksempel RSS).

Nettsider blir hovedsakelig aksessert og transportert over hypertekstoverføringsprotokollen HTTP. Brukerapplikasjonen, oftest en nettleser, viser vanligvis innholdet på nettsiden i henhold til markeringsinstruksjonene på en dataskjerm.

Alle offentlig tilgjengelige nettsteder utgjør til sammen World Wide Web.

Sidene på et nettsted er vanligvis tilgjengelige fra en enkel nettadresse (URL) kalt startsiden, hjemmesiden eller forsiden. Et nettsted kan være organisert i flere forskjellige topografiske lenkestrukturer[trenger referanse], blant disse er hierarkisk struktur (som hos en portal) og omvendt kronologisk struktur (som hos en blogg) vanlige.

Se også[rediger | rediger kilde]

datastubbDenne datarelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.