Ed Helms

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Ed Helms
EdHelmsJune09.jpg
FødtEdward Helms
24. januar 1974
Atlanta i Georgia
Utdannet ved Oberlin College, Tisch School of the Arts
Beskjeftigelse
7 oppføringer
Fjernsynsskuespiller, filmskuespiller, skuespiller, banjospiller, karakterskuespiller, manusforfatter, stemmeskuespiller
Nasjonalitet USA
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Edward «Ed» Helms (født 24. januar 1974 i Atlanta i Georgia) er en amerikansk skuespiller og komiker, mest kjent for sitt arbeid som korrespondent for The Daily ShowComedy Central og rollen som Andy Bernard i den amerikanske versjonen av The Office.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Edward Helms ble født i Atlanta i Georgia i 1974, fullførte grunnskole og high school ved The Westminster Schools i 1992 og ble uteksaminert fra Oberlin College i 1996. Medskuespilleren Brian Baumgartner i The Office fullførte samme high school ett år tidligere enn Helms, og i 2007 ble de sammen hyllet for sin suksess i Hollywood ved en seremoni på skolen.

Helms har en rekke mindre roller og gjesteopptredener i tv-serier og filmer, og var fra 2002 til 2006 fast korrespondent og humorist i The Daily Show. I juli 2006 kunngjorde NBC at Helms ville opptre i minst ti episoder i tredje sesong av The Office, og i februar 2007 fikk han en fast rolle i serien. Han har samtidig med innspillingen av The Office hatt sporadiske opptredener på The Daily Show.

I 2009 spilte Helms rollen som Stu i filmen The Hangover.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]