Ed Helms

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ed Helms
EdHelmsJune09.jpg
FødtEdward Helms
24. januar 1974 (45 år)
Atlanta
Utdannet ved Oberlin College, Tisch School of the Arts
Beskjeftigelse
7 oppføringer
Fjernsynsskuespiller, filmskuespiller, komiker, banjospiller, karakterskuespiller, manusforfatter, stemmeskuespiller
Nasjonalitet USA
Aktive år2002
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Edward «Ed» Helms (født 24. januar 1974 i Atlanta i Georgia) er en amerikansk skuespiller og komiker, mest kjent for sitt arbeid som korrespondent for The Daily ShowComedy Central og rollen som Andy Bernard i den amerikanske versjonen av The Office.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Edward Helms ble født i Atlanta i Georgia i 1974, fullførte grunnskole og high school ved The Westminster Schools i 1992 og ble uteksaminert fra Oberlin College i 1996. Medskuespilleren Brian Baumgartner i The Office fullførte samme high school ett år tidligere enn Helms, og i 2007 ble de sammen hyllet for sin suksess i Hollywood ved en seremoni på skolen.

Helms har en rekke mindre roller og gjesteopptredener i tv-serier og filmer, og var fra 2002 til 2006 fast korrespondent og humorist i The Daily Show. I juli 2006 kunngjorde NBC at Helms ville opptre i minst ti episoder i tredje sesong av The Office, og i februar 2007 fikk han en fast rolle i serien. Han har samtidig med innspillingen av The Office hatt sporadiske opptredener på The Daily Show.

I 2009 spilte Helms rollen som Stu i filmen The Hangover.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]