Jason Bateman

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Jason Bateman
JasonBateman-adjusted.jpg
FødtJason Kent Bateman
14. januar 1969 (49 år)
USA Rye i New York i USA
Ektefelle Amanda Anka
Far Kent Bateman
Søsken Justine Bateman
Beskjeftigelse Skuespiller, filmprodusent, fjernsynsskuespiller, filmskuespiller, stemmeskuespiller
Nasjonalitet USA
Aktive år1981
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Jason Kent Bateman (født 14. januar 1969 i Rye i New York) er en amerikansk skuespiller.

Bateman begynte sin karriere med en rolle i TV-dramaet Huset på prærien, der han hadde rollen som James Ingalls fra 1981 til 1982. Senere fikk han roller i TV-serier som Silver Spoons, It's Your Move og The Hogan Family, men etter den sistnevnte serien var han ute av søkelyset i nesten 10 år. I løpet av denne perioden hadde han store roller i fire serier, men ingen av dem ble godt mottatt, og de varte ikke lengre enn en sesong. I 2003 gjorde han comeback med hovedrollen i FOX og TV3-serien Arrested Development.

I ettertid har han opptrådt i Kanonball: en film med baller som en ESPN-kommentator, og Starsky & Hutch som Vince Vaughns figurs forretningspartner.

Bateman fikk en Golden Globe i 2005 for «beste opptreden av en mannlig skuespiller i en komiserie» for sitt arbeid i Arrested Development. Han var også gjesteprogramleder på NBCs Saturday Night Live den 12. februar 2005.

Bateman har også spilt i den kritikerroste komedien Juno (2007) og senere i Up in the Air (2009), begge regissert av Jason Reitman. I 2013 var han å se i komedien Identity Thief (2013) sammen med Melissa McCarthy.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]