Hopp til innhold

Up in the Air

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Up in the Air
Generell informasjon
SjangerDramakomedie
Utgivelsesår2009
Prod.landUSA
Lengde109 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiJason Reitman
ProdusentDaniel Dubiecki
Jeffrey Clifford
Ivan Reitman
Jason Reitman
ManusforfatterSheldon Turner og Jason Reitman
(Manus)
Walter Kirn
(Bok)
MusikkRolfe Kent
Randall Poster
Rick Clark
SjeffotografEric Steelberg
KlippDana E. Glauberman
Foran kamera
MedvirkendeGeorge Clooney
Vera Farmiga
Anna Kendrick
Annen informasjon
Budsjett$25 millioner
Prod.selskapParamount Pictures
Eksterne lenker

Up in the Air er en amerikansk dramakomediefilm fra 2009. Filmen er regissert av Jason Reitman, som også har produsert filmen sammen med sin far Ivan Reitman og skrevet manus sammen med Sheldon Turner. Up in the Air er basert på romanen ved samme navn av Walter Kirn fra 2001. Filmen har bl.a. George Clooney, Vera Farmiga, Anna Kendrick og Jason Bateman i hovedrollene.

Filmen mottok seks Oscar-nominasjoner i 2010: Beste film, beste regi (Jason Reitman), beste skuespiller i en hovedrolle (George Clooney), beste skuespillerinne i en birolle (Vera Farmiga), beste skuespillerinne i en birolle (Anna Kendrick) og beste bearbeidede manus (Jason Reitman og Sheldon Turner). Den fikk også strålende kritikker fra et samlet pressekorps, og spilte inn 166 millioner dollar på verdensbasis.

Handling[rediger | rediger kilde]

Ryans (George Clooney) jobb er å fjerne andre mennesker fra sin. Han har over 250 reisedager i året og flere millioner kilometer med fly på samvittigheten. Han utnytter andre folks desperasjon og tomhet til sin egen fordel, og han lever for jobben sin. Han evner ikke å se at hans eget liv er minst like tomt som livene til de han sparker. Jobben fører også til at han forelsker seg i den like reiseglade Alex (Vera Farmiga). Men når hans sjef Craig (Jason Bateman) ansetter den unge og svært ambisiøse Natalie (Anna Kendrick), som presenterer sitt eget teknologiske fremtidsprogram, blir ideologien som han så desperat i hele sitt liv har vernet om, plutselig truet. Så han får henne som sin elev, og tar henne med seg rundt i hele landet for å lære henne sin jobb. Etter hvert som Natalie lærer seg opp og dermed ser sårbarheten til menneskene hun og Ryan sparker, blir hun mer og mer skeptisk til den. I begynnelsen frustrerer dette Ryan, men snart begynner han å innse at hun har rett – ikke bare om jobben, men også hans livsstil.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]