Disconnect

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Disconnect
Generell informasjon
SjangerDrama-thriller
Utgivelsesår2012
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde115 min.
Bak kamera
RegiHenry Alex Rubin
ProdusentMickey Liddell
William Horberg
Jennifer Hilton
ManusforfatterAndrew Stern
MusikkMax Richter
SjeffotografKen Seng
KlippLee Percy
Foran kamera
MedvirkendeJason Bateman
Hope Davis
Frank Grillo
Michael Nyqvist
Paula Patton
Andrea Riseborough
Alexander Skarsgård
Max Thieriot
Colin Ford
Jonah Bobo
Haley Ramm
Prod.selskapLD Entertainment
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Disconnect er en amerikansk thriller og dramafilm fra 2012 regissert av Henry Alex Rubin og skrevet av Andrew Stern.

Handling[rediger | rediger kilde]

Filmen utforsker hvordan folk erfarer de negative sidene ved den moderne kommunikasjonsteknologi ved å følge tre historier parallelt.

Den lovende TV-reporteren «Nina» (spilt av Andrea Riseborough) får stor suksess med sitt intervju med den mindreårige video- og prate-rom og stripperen, «Kyle» (spilt av Max Thieriot). Kyle jobber for et lyssky hus sammen med andre under sjefen «Harvey» (spilt av Marc Jacobs). Nina blir kontaktet av FBI som vil at hun skal gi adressen til huset slik at de kan stenge det. Siden hun betalte Kyle penger for å få kontakt første gang, har hun brutt loven, noe som fører til at både Ninas sjef og politiet presser henne til samarbeide. Nina vil at Kyle skal komme seg vekk fra huset og starte en ny framtid. Kyle gir henne adressen, som er nødt til å gi den videre til FBI. Harvey oppdager at FBI jobber med å stenge hans forretning. Han flykter sammen med de ansatte til et motell. Da Nina finner ut dette, følger hun etter dem og prøver å overtale Kyle til å bli med henne. Først virker Kyle positiv til en ny fremtid, men da Nina sier at hun er usikker på om han kan bo oss henne, vil han ikke. Harvey fulgte med på deres diskusjon. Han går ut, slår til Nina og drar med de andre

To gutter, Jason og hans venn Frye oppretter en falsk Facebook-profil som de kaller «Jessica Rhony». De klarer å bli venner med Ben (sønn av Rich som jobber som advokat på samme TV-stasjon som Nina) via profilen, ved å si at de liker sangene han produserer. De bygger opp et sterkt kjærlighetsforhold via deres profil og Ben som tror det er en ekte jente. Jason får et annerledes forhold til Ben enn det Frye får. Han snakker indirekte om sitt personlige liv, selvfølgelig som om det var Jessicas. Frye tar alt dette som en spøk, og bryr seg ikke om Ben. Etter en stund sender de et nakenbilde til Ben, og spør om de kan få et tilbake. Ben svarer med et nakenbilde av seg selv. Jason og Frye sender dette bildet videre til sine klassekamerater, som sender det videre til resten av skolen. På grunn av dette blir Ben svært upopulær på skolen og blir deprimert. En dag skal hans søster gå til rommet hans for å klage siden han har satt på veldig høy musikk, da hun finner han hengende etter halsen etter et selvmordsforsøk. Ben faller i koma og blir innlagt på sykehus. Jason og Frye blir svært sjokkert av dette. De vet ikke hva de skal gjøre, men Jason mener at de ikke må slette «Jessica»-profilen for da vil hun bli den eneste mistenkte. Jason fortsetter å bruke «Jessica»-profilen, og kommer i kontakt med faren. Det var et uhell, hevder Jason og at «vi mente det ikke med vilje» før han logger av. Neste dag drar Jason til sykehuset for å se på Ben. Der møter han Bens far, Rich, og lyver ved å si at han heter Mike. Jasons far, den ekte Mike, finner ut hva sin sønn og Frye har holdt på med og blir veldig irriterte på dem. For å ødelegge bevis, sletter han alt innhold på Fryes iPad, som guttene brukte for å chatte med Ben. Rich finner ut at det var Jason som var Jessica, og drar til huset hvor han kommer i en slåsskamp med Mike. Jason prøver å stoppe det og Rich slår han med en hockey-kølle.

Cindy og Derek er et ungt par som har mistet barnet sitt, og samtidig sliter de med at deres identiteter har blitt stjålet. Ettersom politiet ikke har tid til å etterforske deres sak før om flere måneder, og bankene krever at de betaler, leier de privatdetektiven Mike (som er Jasons far). Etter en stund finner Mike ut at Cindy har brukt et chatrom og snakket med en person om hennes og sin manns personlige liv. Mike klarer å finne ut hvem som er tyven, og sier det til Cindy og Derek. De begynner å følge etter tyven som heter Stephen Schumacher. De følger etter han på jobb, ser hele tiden på hvor han går og bryter seg inn i huset hans for å lete etter bevis. Rett før Derek skal til å konfrontere han, ringer Mike og sier at det ikke er Schumacher, men at han også var et offer og at tyven har brukt hans datamaskin som en proxy. Stephen har funnet ut at Cindy og Derek har fulgt etter ham en lang stund, og konfronterer dem ved bilen med en hagle. Derek, som tidligere har vært i marinen, avvæpner Stephen og tvinger han inn i hans eget hus. Cindy klarer å overtale Derek til å ta vekk haglen ved å snakke om hennes og Stephens chatting om deres tap.

Filmen slutter med at ingen av de tre historiene har blitt løst, og ved at alle rollene har kommet nærmere de som de elsker.

Skuespillere og roller[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]