Horrible Bosses

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Horrible Bosses
Horrible Bosses
Generell informasjon
SjangerKomedie
Krim
UtgivelsesårUSA 8. juli 2011
Norge 22. juli 2011
Prod.landUSA USA
Lengde98 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørSeth Gordon
ProdusentBrett Ratner
Jay Stern
ManusforfatterMichael Markowitz
John Francis Daley
Jonathan M. Goldstein
Michael Markowitz
MusikkChristopher Lennertz
SjeffotografDavid Hennings
Foran kamera
MedvirkendeJason Bateman
Charlie Day
Jason Sudeikis
Prod.selskapNew Line Cinema
Rat Entertainment
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Horrible Bosses er en amerikansk krimkomedie fra 2011. Filmen er regissert av Seth Gordon, og har blant andre Jason Bateman, Charlie Day og Jason Sudeikis i rollene.

Tre venner innser at deres respektive sjefer forhindrer dem fra å være lykkelige, og de bestemmer seg derfor for å drepe dem. Det er imidlertid lettere sagt enn gjort, og en rekke komplikasjoner oppstår. Filmen hadde premiere på kino i Los Angeles den 30. juni 2011, og kom ut på DVD den 8. juli 2011. En oppfølger, Horrible Bosses 2, ble publisert den 26. november 2014. Handlingen følger tre venner (spilt av Jason Bateman, Charlie Day og Jason Sudeikis) som bestemmer seg for å myrde sjefene deres, spilt av Kevin Spacey, Jennifer Aniston og Colin Farrell.

Handling[rediger | rediger kilde]

Nick Hendricks og Dale Arbus er venner som forakter sjefene deres. Nick jobber hos ComniDyne, et finansfirma med hans sadistiske sjef David Harken (spilt av Kevin Spacey) som i flere måneder antyder muligheten for at Nick snart kan bli forfremmet. Men det viser seg at Harken tar over denne jobben selv, i steden for å betale noen andre til å gjøre denne jobben. Dale er en assistent som blir seksuelt trakassert av sjefen hans, tannlege Julia Harris. Hun truer med å fortelle hans forlovede Stacy at Dale hadde sex med Julia, med mindre Dale faktisk har sex med henne. Nick og Dale`s venn Kurt Buckman er en regnskapsfører som trives med å jobbe for Jack Pellitt hos et kjemisk selskap. Men etter at Jack uventet dør av et hjerteinfarkt, blir selskapet overtatt av sjefens kokain-avhengige sønn Bobby. Hans udugelighet, apati og inkompetanse truer hele selskapets fremtid.

Om kvelden, på en bar, antyder Kurt spøkefullt at deres liv ville blitt veldig mye lykkeligere og bedre dersom sjefene deres ikke lenger var en del av livene deres. Etterhvert går vennene med på å drepe arbeidsgiverne deres. På leting etter en leiemorder møter de Dean "Muthafuckah" Jones, en tidligere kriminell som går med på å være "drapskonsulent" for dem. Jones foreslår at Dale, Kurt og Nick dreper hverandres sjefer for å skjule deres motiv, samtdig som de forsøker å få dødsfallene til å se ut som en ulykke.

De studerer huset til Bobby, og Kurt stjeler telefonen hans. Deretter reiser de til Harken`s hus. Kurt og Nick går inn, men Dale venter utenfor i bilen. Harken dukker opp etter en joggetur, og konfronterer Dale på grunn av hans forsøpling. Men Harken får et allergi-anfall på grunn av peanøtter. Dale redder Harken ved å bruke en EpiPen. Nick og Kurt ser dette fra et vindu i Harken`s hus, og de tror Dale dreper Harken. De stikker av fra huset, med Kurt mister Bobby`s telefon på Harken`s soverom.

Senere venter Nick og Dale motvillig utenfor henholdsvis Bobby og Harken sine hus for å begå disse mordene, til tross for at ingen av dem egentlig ønsket å være med. Harken oppdager Bobby`s mobiltelefon på soverommet sitt, og han bruker telefonen for å finne adressen til Bobby. Harken mistenker at hans kone Rhonda har en affære med Bobby. Harken reiser til Bobby og dreper ham, og Nick er vitne til dette. Nick flykter fra åstedet i høy hastighet, og blir sett av et trafikk-kamera. Vennene blir avhørt av politiet, som mener at kamera-opptak gjør dem til mistenkte i drapet på Bobby. Men politiet mangler flere bevis, og lar dem gå.

De rådfører seg med "Muthafuckah" Jones igjen, men får vite at han egentlig aldri drepte noen. Jones foreslår at de kan få Harken til å tilstå drapet på Bobby, filme denne tilståelsen, og tipse politiet om Harken. De går til Harken`s bursdagsfest, og Nick og Dale får ham til å tilstå drapet. Men etterpå oppdager de at Kurt, som hadde en lydopptaker, var opptatt med å ha sex med Rhonda. Harken truer med å drepe alle tre, for å ha forsøkt å presse ham. De flykter med bil, men Harken følger etter og kjører inn i bilen deres gjentatte ganger. Harken truer dem med pistol, og han planlegger å gi dem skylden for drapet på Bobby. Men de klarer å bevise deres egen uskyld, og at Harken myrdet Bobby. Harken blir dømt til livstid i fengsel. Nick blir forfremmet til sjef for bedriften, under en sadistisk administrerende direktør. Kurt beholder jobben sin under en ny sjef. Dale, med hjelp av "Muthafuckah" Jones, får Julia til å avslutte trakasseringen hennes.

Mottagelse i Norge[rediger | rediger kilde]

Filmen fikk en lunken mottagelse i Norge; Verdens Gang ga den terningkast 4,[1] mens Filmpolitiet ga den terningkast 3.[2]

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]