The Break-Up

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Break-Up
Generell informasjon
SjangerRomantisk film, komedie, dramafilm
Utgivelsesår2006
Prod.landUSA
Lengde106[1] min.
SpråkEngelsk
AldersgrenseTillatt for alle[2] (Norge)
Bak kamera
RegiPeyton Reed
ProdusentVince Vaughn, Scott Stuber, Peter Billingsley
ManusforfatterJay Lavender, Jeremy Garelick
MusikkJon Brion
SjeffotografEric Alan Edwards
KlippDan Lebental, David Rosenbloom
Foran kamera
Hovedrolle(r)Vince Vaughn, Jennifer Aniston
Annen informasjon
Budsjett52 mill. dollar[1]
Totalomsetning205,7 mill. dollar[1]
DistributørUniversal Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

The Break-Up er en amerikansk romantisk dramakomedie fra 2006, regissert av Peyton Reed. Vince Vaughn og Jennifer Aniston spiller hovedrollene. Manus ble skrevet av Jay Lavender og Jeremy Garelick, og filmen ble produsert av Universal Pictures.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Gary Grobowski og Brooke Meyers møter hverandre under en Chicago Cubs-kamp, og de begynner ett forhold. Etter en stund velger de å kjøpe en eierseksjon sammen. Gary arbeider som tur-guide i en familiebedrift sammen med brødrene sine, Lupus og Dennis. Brooke administrerer et kunstgalleri eid av en eksentrisk kunstner. Utover i forholdet har paret flere heftige krangler. Brooke, som ikke føler seg nok verdsatt i forholdet, kritiserer Garys umodenhet og uvilje til å arbeide mye mer med forholdet deres. Gary er frustrert over Brookes kontrollerende, perfeksjonistiske holdning. Gary ønsker langt mer uavhengighet og frihet i forholdet deres, spesielt når han kommer hjem etter lange arbeidsdager og ønsker å slappe av.

Brooke blir frustrert når Gary ikke tilbyr seg å hjelpe henne med å rydde opp etter et stort middagsselskap hjemme hos dem. Fremdeles irritert fra deres mange tidligere krangler, slår Brooke opp med ham (til tross for at hun fremdeles er forelsket i ham) og hun ber om tips om forhold fra søsteren Addie. Men Gary forteller hva som har skjedd til sin venn Johnny Ostrofski. Ingen av dem er villige til å flytte ut av leiligheten de eier sammen. Så begge to fortsetter å bo der, samtidig som de forsøker å provosere hverandre. Gary kjøper et stort biljard-bord, rydder aldri vekk gammel mat eller søppel etter seg, og har en fest sammen med flere venner og en stripper.

I mellomtiden forsøker Brooke å gjøre Gary misunnelig ved å ha mange stevnemøter med flere andre menn. Når eiendomsmegler Mark Riggleman ønsker å selge leiligheten deres, får Gary og Brooke to ukers varsel på å flytte ut. Brooke inviterer Gary til en konsert, som hennes siste forsøk på å berge forholdet deres. Gary går med på å møte henne der, men han vet ikke om hennes skjulte agenda. Dessuten går han glipp av konserten, og gjør Brooke lei seg uten at Gary er klar over det. Vennen hans, Johnny, påpeker at Gary alltid har vært en stor egoist i forholdet hans.

Kort tid senere slutter Brooke i jobben sin, for å reise over hele Europa. Men når hun kommer hjem en kveld finner Brooke hele leiligheten rengjort, og Gary forbereder en fancy middag for å vinne henne tilbake. Han lover å sette mer pris på henne, men Brooke sier at hun ikke lenger føler det på samme måte. Begge flytter til slutt ut av leiligheten deres. Gary begynner å ta en langt mer aktiv rolle i familie-virksomheten sin. Men Brooke reiser verden rundt, før hun etterhvert kommer tilbake til Chicago. Senere møtes de igjen ved en tilfeldighet, og blir venner igjen.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c «The Break-Up» (engelsk). The Numbers. Besøkt 1. april 2019. 
  2. ^ «The Break Up». Medietilsynet. Besøkt 1. april 2019. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]