The Switch – Pappa på boks

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
The Switch – Pappa på boks
Generell informasjon
SjangerRomantisk komedie
Utgivelsesår2010
Prod.landUSA
Lengde1 t. 41 min.
SpråkEngelsk
Aldersgrense(Norge)
Bak kamera
RegiJosh Gordon
Will Speck
ProdusentAlbert Berger
Ron Yerxa
ManusforfatterAllan Loeb
MusikkAlex Wurman
SjeffotografJess Hall
KlippJohn Axelrad
Foran kamera
Hovedrolle(r)Jennifer Aniston
Jason Bateman
Annen informasjon
BudsjettUSD 19 millioner
Prod.selskapMiramax Films
Mandate Pictures
Echo Films
Premiere16. august 2010 (Hollywood)
1. oktober 2010 (Norge)
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

The Switch er en amerikansk romantisk komedie fra 2010, regissert av Josh Gordon og Will Speck. Basert på et manus skrevet av Allan Loeb. Hovedrollene spilles av Jennifer Aniston og Jason Bateman.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Kassie Larson (spilt av Jennifer Aniston) er i tretti-årene og singel. Hun har ikke funnet den store kjærlighet ennå, men bestemmer seg for at hun ønsker seg en baby. Til tross for innvendinger fra hennes nevrotiske mangeårige bestevenn Wally Mars (spilt av Jason Bateman) velger Kassie å gjennomføre planen alene, fordi hun ikke har lyst til å vente lenger. Hun ønsker også å stå ansikt til ansikt med sin sæd-donor, istedenfor å bruke en sædbank. Wally foreslår at han kan være giver, men Kassie mener han er litt for nevrotisk, pessimistisk og selvopptatt. I tillegg mener hun at det vil være merkelig, fordi de er så gode venner. Wally har alltid hatt romantiske følelser for Kassie, og de var kjærester for en kort periode for over seks år siden. Men vennen hans Leonard (spilt av Jeff Goldblum) mener at Wally har mistet muligheten til et fast forhold til Kassie.

Som sæd-donor velger kKassie en kjekk og sjarmerende adjunkt, Roland (spilt av Patrick Wilson) og Kassie arrangerer en fest hvor Wally møter Roland for første gang, og Wally misliker ham øyeblikkelig. Roland produserer en sæddonasjon på badet, og lar den ligge igjen i en kopp. Wally bruker badet senere, og får øye på koppen. Beruset og dopet ned etter å ha fått en ukjent pille fra Kassies venninne, Debbie. Wally likte ikke ideen om at Kassie skulle insemineres med denne sæden, og han tuller koppen, og søler innholdet ved et uhell ned i vasken. I panikk erstatter han prøven med hans egen sæd. Dagen etter på jobben, fremdeles bakfull etter gårsdagens fest, husker ikke Wally noe særlig fra festen. Inseminasjonen blir vellykket. Men Wally blir opprørt når Kassie forteller at hun ønsker å flytte tilbake til familien hennes i Minnesota. Hun tror dette vil være et bedre miljø å oppdra et barn, i stedet for i New York City.

Syv år senere vender Kassie tilbake til New York, sammen med den nevrotiske, seks år gamle sønnen Sebastian. Hun introdusere sønnen sin for Wally. Etterhvert danner Wally et nært bånd med denne gutten som ligner veldig på ham selv, og Sebastian kommer veldig godt overens med Wally. Men den dårlige nyheten er at Roland også befinner seg i bildet: Han er nå skilt fra hans tidligere kone. Men Kassie tror fremdeles at han er den egentlige faren til Sebastian. Wally har lagt merke til alle likhetene mellom seg selv og Sebastian, og husker hva som skjedde ved festen flere år tidligere.

Rett før Roland foreslår en forlovelse til Kassie, avslører Wally ovenfor Kassie at Sebastian er sønnen hans - sammen med hans sanne følelser for henne. Kassie blir sjokkert og sint, og sier at hun ikke ønsker å se ham igjen. Men en stund senere venter Kassie på ham utenfor jobben hans. Hun forteller at sønnen Sebastian virkelig savner ham. Wally innrømmer at han savner Sebastian også. Kassie avslører at hun ikke er lenger er sammen med Roland, og at hun faktisk har romantiske følelser for Wally. Wally ønsker å gifte seg med henne, og de deler ett kyss. Filmen avslutter med de lykkelig gifte Wally og Kassie, og de feirer bursdagen til sønnen Sebastian som skal feire åtte år.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]