The Ex

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

The Ex er en amerikansk filmkomedie fra 2007 regissert av Jesse Peretz og skuespillerprestasjoner av Zach Braff, Amanda Peet og Jason Bateman. Filmen hadde en bred utgivelse planlagt for 19. januar 2007, og deretter 9. mars 2007. Den var opprinnelig kjent under arbeidstittelen Fast Track. Filmen ble utgitt den 11. mai 2007. Andre medvirkende inkluderer Charles Grodin, Donal Logue og Mia Farrow.

Filmen generelt fikk negative kritikker fra kritikerne.[trenger referanse] Den hadde en internasjonal brutto på $ 5,142,074.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Tom er en kokk bosatt på Manhattan, som har problemer med å holde på en fast jobb. Hans kone Sofia (spilt av Amanda Peet) er en advokat. Når deres første barn blir født, blir de enige om at hun burde være mor på heltid, og Tom skal jobbe hardt for å få en bedre jobb. Men Tom får sparken etter å ha forsvart vennen Paco. Tom finner seg en ny jobb i Ohio, og får jobb i en bedrift hvor svigerfaren hans er assisterende direktør. Tom får i oppgave å rapportere til Chip (spilt av Jason Bateman) som er en streng og hardtarbeidende handikappet mann som tilfeldigvis er Sofias eks-kjæreste fra videregående. Chip har fremdeles følelser for henne, og han planlegger å gjøre Toms arbeidsliv elendig. Etter hvert som Toms frustrasjon øker, forsøker Chip å begynne ett romantisk forhold til Sofia.

Tom begynner å mistenke at Chip ikke er funksjonshemmet i det hele tatt, og Tom går gjennom skrivebordet hans. Han oppdager et fotografi av Chip som spiller tennis, og han skynder seg til svigerfamiliens hjem for å vise fotografiet til sin kone. Han ser at Chip spiser middag sammen med Sofia og foreldrene hennes, og han holder Toms barn på fanget. Tom forsøker å bevise at Chip faktisk ikke er lam, ved å dra ham opp en trapp og deretter kaste ham ned. Han forventer at Chip skal reise seg for å forhindre ett fall. Men Chip blir liggende, og Tom blir ydmyket foran hele familien sin. Senere konfronterer han Chip utenfor huset sitt, og angriper ham. Chip avslører at han virkelig kan gå, og han slår ned Tom. Han avslører at han planlegger å ha sex med Sofia, til Toms raseri.

Det kommer frem at vennen Paco hadde kontaktet Chip under dekke av å være sjef for en stor bedrift på Barcelona. Han forteller at han er veldig interessert i Chip til en jobb, og overbeviser Chip om å fly til Spania. Chip reiser sin vei begeistret for nyhetene, og ber Sofia flytte sammen med ham. Men Tom overbeviser henne om å ikke bli med Chip. Chip, sint fordi Sofia valgte Tom over ham, håner dem før han reiser seg fra rullestolen sin og går sin vei. Utenfor huset blir Chip truffet av en buss, og ender opp med å bli lam fra livet og ned. Han blir dermed forkrøplet i virkeligheten. Tom og Sofia flytter sin vei, og Tom blir hjemme-pappa som tar seg av barnet og huset deres samtidig som Sofia blir heltidsarbeider. Filmen avslutter med at Chip blir kastet ut av bedriften i Spania, og senere ser de på TV når Chip forsøker å løpe vekk fra en flokk okser.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]