Tropic Thunder

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Tropic Thunder er en action-komedie fra 2008, produsert og regissert av Ben Stiller. Filmmanuskript er laget av Ben Stiller og Justin Theroux. Produksjonsselskaper involvert i filmen: Dreamworks SKG, Red Hour Films, Goldcrest Pictures, Internationale Filmproduction Stella-del-Sud-Second [1].

Handlingsforløp[rediger | rediger kilde]

For å filmatisere boken Tropic Thunder som er skrevet av og handler om vietnamveteranen Four Leaf Tayback (Nick Nolte) sine erfaringer i vietnamkrigen blir en gjeng skuespillere hyret. Besetningen består av den nokså naive Tugg Speedman (Ben Stiller) som er på jakt etter å sette fart i sin noe dalende filmkarriere. Kirk Lazarus (Robert Downey Jr.) er en prisvinnende metode skuespiller som til denne filmen har gått så langt som å forandre hudfarge slik at han best mulig skal kunne ligne sin rollefigur. Jeff Portnoy (Jack Black) er kjent for sine komedier hvor bæsj og promp er en viktig faktor, han er også rusavhengig. Alpa Chino (Brandon T Jackson) er en selvutnevnt kvinnebedårer som nylig har lansert en reklamevideo hvor han reklamerer energidrikken Booty Sweat og energibaren Bust a Nut. Kevin Sandusky (Jay Baruchel) er en noe nerdete unggutt som ønsker å skape et større navn for seg selv som skuespiller. Når alle disse ulike personlighetene møtes under innspilling blir jobben til produsenten Damien Cockburn (Steve Coogan) vanskeligere enn hva han hadde sett for seg. I samråd med Four Leaf Tayback blir han derfor enig om å flytte filmproduksjonen til en jungel i Vietnam og fly skuespillerne via helikopter inn til et område som de på forhånd har rigget med skjulte filmkamera og pyroteknikk. Dette drastiske grepet vil forhåpentligvis tvinge skuespillerne til å samarbeide noe som vil gjøre det mulig å fullføre innspillingen av filmen. Til tross for denne nye planen oppstår det likevel en rekke misforståelser og uenigheter som etterhvert fører til at pyroteknikeren Cody ( Danny Mcbride), Four Leaf Tayback og Tugg Speedman blir tatt til fange av en vietnamesisk narkotikaliga med navn Flaming Dragon som også har tilholdssted i den samme jungelen. Det blir videre opp til de gjenværende skuespillerne og Tugg Speedmans manager Rick Peck (Matthew McConaughey) å utarbeide en plan som kan redde de tre fangene fra fangenskap.

Mottagelse i Norge[rediger | rediger kilde]

Filmen fikk noe blandet respons i norsk presse. NRK sin filmanmelder Birger Vestmo gav den terningkast fem, Dagbladets Erik Alver gav terningkast fire mens VG´s Jon Selås gav terningkast tre.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Stiller, Ben (13. august 2008). «Tropic Thunder». Besøkt 2. oktober 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


filmstubbDenne filmrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.