Jack Black

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jack Black
Jack Black 2 2011.jpg
FødtThomas Jacob Black
28. august 1969 (49 år)
Hermosa Beach
Ektefelle Tanya Haden (2006–)
Partner(e) Tanya Haden
Mor Judith Love Cohen
Barn Samuel Black, Thomas Black
Utdannet ved UCLA School of Theater, Film and Television
Beskjeftigelse
14 oppføringer
Skuespiller, sanger, manusforfatter, stemmeskuespiller, musiker, sanger-låtskriver, komiker, musikkprodusent, filmprodusent, filmskuespiller, fjernsynsskuespiller, gitarist, komponist, youtuber
Parti Det demokratiske parti
Nasjonalitet USA
Medlem av Tenacious D
Aktive år1982
IMDbIMDbRedigere på wikidata
Signatur
Jack Blacks signatur

Jack Black (født Thomas Jacob Black jr. 28. august 1969 i Santa Monica i California) er en amerikansk musiker og skuespiller. Han gikk på University of California, Los Angeles. Mens han gikk på universitetet var han medlem av en skuespillergruppe. Han er også sangeren i bandet Tenacious D. Han har uttalt at yndlingsbandet hans er The Who og han er selv et medlem av The Frat Pack

Black slo i gjennom i rollen som den frekke musikknerden som arbeider i John Cusacks platebutikk i High Fidelity i 2000.

Black spiller i blant annet disse filmene:

Black har også spilt roller i over 40 andre filmer, samt i en del TV-serier som for eksempel Tenacious D, en serie om bandet som han er med i virkeligheten. Black spiller som regel i komedier, og har mottatt mange priser for sitt skuespillertalent. I 2008 bidro Black med stemmen til pandabjørnen Po i Kung Fu Panda.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)