Tenacious D in The Pick of Destiny

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Tenacious D in The Pick of Destiny
Generell informasjon
GenreFilmmusikal, filmkomedie
Utgivelsesår2006
NasjonalitetUSA
Lengde93 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiLiam Lynch[1][2]
ManusJack Black, Kyle Gass
Produsent(er)Jack Black, Kyle Gass, Stuart Cornfeld
MusikkJack Black
SjeffotografRobert Brinkmann
KlippDavid Rennie
Foran kamera
MedvirkendeJack Black,[1] Kyle Gass,[1] Tim Robbins,[3] Ben Stiller,[3] Colin Hanks,[3] Amy Poehler,[3] John C. Reilly,[3] Dave Grohl,[3] Ronnie James Dio,[3] Meat Loaf,[3] Amy Adams,[3] Troy Gentile,[3] David Krumholtz,[4] David Koechner,[4] Ned Bellamy,[4] Fred Armisen,[4] Dave Allen,[4] Gregg Turkington,[4] Paul F. Tompkins, Jason Reed,[4] Andrew Caldwell,[4] John Ennis[4]
Annen informasjon
Farve/s.hvFarge
FilmselskapRed Hour Productions
DistributørNew Line Cinema, Netflix, HBO Max
Premiere(r)26. oktober 2006
Eksterne lenker

Tenacious D in The Pick of Destiny er en film fra 2006 med bandet Tenacious D, et amerikansk band som består av Jack Black og Kyle Gass. Filmen er regissert av musikeren og komikeren Liam Lynch.

Handling[rediger | rediger kilde]

Filmen handler om et vennskap som for alltid kommer til å forandre rockens historie, den skjebnefylte kollisjonen av Jack Black og Kyle Gass som førte til dannelsen av bandet Tenacious D. Filmen følger deres søken etter sannheten for å kunne spille «Kick ass» Rock'n Roll. Svaret finnes i «skjebnens plekter» (The Pick of Destiny).

Referanser i filmen[rediger | rediger kilde]

I filmen er det flere referanser til andre rockeband, bl.a i innledningen vises det noen tarotkort med forskjellige motiver, et av disse er hentet fra inneromslaget til Led Zeppelins fjerde album, Led Zeppelin IV. Plekteret skal ha blitt brukt av Eddie Van Halen fra det amerikanske bandet Van Halen og AC/DCs gitarist Angus Young. Når de til slutt finner plekteret, er det plassert på halsen av en Gibson SG gitar i kammeret "Guitarway To Heaven" (nok en referanse til Led Zeppelin) med en spesiell tegning mellom stemmeskruene. Angus Young var kjent for å spille på nettopp SG gitarer, og i tillegg er hans egen signatur, en liten tegning av en mann, plassert mellom stemmeskruene. Angus Young har en egen signaturgitar hvor denne tegningen er plassert på samme måte som i filmen. I den første sangen (Kickapoo) deltar både Meat Loaf og rockelegenden Ronnie James Dio.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c http://stopklatka.pl/film/tenacious-d-kostka-przeznaczenia; besøksdato: 7. juli 2016.
  2. ^ http://www.imdb.com/title/tt0365830/; besøksdato: 7. juli 2016.
  3. ^ a b c d e f g h i j http://www.imdb.com/title/tt0365830/fullcredits; besøksdato: 7. juli 2016.
  4. ^ a b c d e f g h i (på cs) ČSFD, 2001, Wikidata Q3561957, https://csfd.cz 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]