The Holiday

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Holiday
orig. The Holiday
Generell informasjon
SjangerRomantisk komedie
Utgivelsesår8. des. 2006 (USA)
15. des. 2006 (NOR)
Prod.landUSA
Lengde138 min.
SpråkEngelsk
AldersgrenseAlle (Norge)
Bak kamera
RegiNancy Meyers
ProdusentBruce A. Block
Nancy Meyers
ManusforfatterNancy Meyers
MusikkHans Zimmer
SjeffotografDean Cundey
Foran kamera
MedvirkendeCameron Diaz
Kate Winslet
Jude Law
Jack Black
Eksterne lenker

The Holiday er en romantisk komedie fra 2006, regissert av Nancy Meyers og med Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law og Jack Black i hovedrollene.

Handling[rediger | rediger kilde]

Amanda Woods (Cameron Diaz) eier et lovende reklamefirma som produserer filmtrailere i California, mens Iris Simpkins (Kate Winslet) skriver en bryllupsspalte i The Daily Telegraph i London. Selv om de bor på hver sin side av kloden er de begge på samme sted i livet, og bestemmer seg for å ta en pause fra mennene i livene sine.

Amanda oppdager tilfeldigvis at Iris har lagt ut huset sitt på en internettside som spesialiserer seg på husbytte, og de to bestemmer seg for å bytte hus i to uker i juleferien.

Iris lander i Los Angeles på en varm dag, og kun kort tid etter at hun har ankommet Amandas hus blir hun venn med Arthur og Miles, to filmpersonligheter. Miles jobber med Amandas ekskjæreste.

Amanda lander på sin side i London, der været er alt annet enn varmt. Ikke lenge etter at hun har flyttet inn i huset til Iris kommer Graham, Iris' bror, på besøk. De to blir etterhvert svært gode venner.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]