Jumanji: Welcome to the Jungle

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jumanji: Welcome to the Jungle
Generell informasjon
SjangerEventyr / Fantasy
Utgivelsesår2017
Prod.landUSA
RegissørJake Kasdan
Annen informasjon
Premiere5. desember 2017 (Paris)
11. desember 2017 (USA)
12. januar 2018 (Norge)
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Jumanji: Welcome to the Jungle er en amerikansk eventyrfilm fra 2017 regissert av Jake Kasdan og manusforfattet av Scott Rosenberg.

Filmen er en fortsettelse av 1995-filmen med samme navn, og vil ha en hyllest til den avdøde Robin Williams,[1] som spilte i den opprinnelige filmen. Filmens hovedroller spilles av Dwayne Johnson, Kevin Hart, Jack Black, Karen Gillan og Nick Jonas.

Den ble etterfulgt av Jumanji: The Next Level (fra 2019).

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

I 1996 mottar Brantford-tenåringen Alex Vreeke et brettspill kalt Jumanji fra sin far, som oppdaget spillet begravd ved en strand når han var på joggetur. Men Alex er ikke imponert, og legger spillet til side. Men samme kveld oppdager Alex at brettspillet har blitt forvandlet til et videospill. Men når han forsøker å spille spillet, blir Alex plutselig trukket inn i spillet når han skal velge en karakter i spillet. I nåtiden blir fire studenter ved en videregående skole – Spencer Gilpin, idrettsutøver Anthony «Fridge» Johnson, den kyniske Martha Kaply og selvopptatte Bethany Walker – sendt av rektor Bentley for å rengjøre skolens kjeller. Fridge oppdager Alex sitt videospill. Han og Spencer bestemmer seg for å spille, og oppmuntrer også jentene til å bli med.

Men når de starter spillet, blir de også sugd inn i Jumanji, og fremstår som deres utvalgte karakterer: Dr. Smolder Bravestone, Franklin Mouse Finbar, professor Sheldon Oberon, og Ruby Roundhouse. Ungdommene oppdager tre merker på armene deres, som angir hvor mye liv de har igjen. Spencer teoretiserer at hvis de mister alle livene sine, kommer de til å dø i det virkelige liv også. De møter snart spillets guide, Nigel Billingsley, som forteller dem om spillet og karakterenes bakhistorier. Gruppen får vite at målet deres ispillet er å avslutte en forbannelse over Jumanji, forårsaket av en forrædersk arkeolog: professor Russell Van Pelt etter at han stjal en magisk juvel kalt «Jaguar's Eye» og dermed fikk kontroll over alle dyrene ei jungelen. Professoren skal også ha kastet en forferdelig forbannelse over hele Jumanji.

Nigel Billingsley gir Spencer den magiske juvelen, etter å ha stjålet den fra professor Van Pelt. Han instruerer ungdommene om å returnere juvelen til en statue og rope «Jumanji!» for å bli kvitt hele forbannelsen over spillet. Spillerne oppdager også et trehus som Alan Parrish bygde under hans periode i Jumanji, og gruppen blir sjokkerte når de oppdager hvor lenge Alex faktisk har vært fanget i spillet - selv om Alex trodde han bare hadde vært der noen få måneder. Nå med et felles mål, lover ungdommene å hjelpe Alex mde å reise tilbake til virkeligheten sammen med dem.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]