Nacho Libre

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Nacho Libre
Generell informasjon
UtgivelsesårUSAs flagg 16. juni 2006
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde92 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiJerusha Hess
ProdusentMike White
Ricardo Del Río
ManusforfatterJerusha Hess
MusikkDanny Elfman
Foran kamera
MedvirkendeJack Black
Troy Gentile
Ana de la Reguera
Hector Jimenez
Peter Stormare
Annen informasjon
Budsjett$35 million
Prod.selskapParamount Pictures
Eksterne lenker

Nacho Libre er en amerikansk komediefilm fra 2006, regissert av Jared Hess. Den ble utgitt på amerikansk kino den 16. juni 2006 av Paramount Pictures.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Ignacio (Jack Black) er sønn av en skandinavisk luthersk misjonær og en meksikansk diakon, som begge døde da han var barn. Han arbeider som kokk for et barnehjem ved et kloster i Mexico. En kveld samler han sammen donert mat til barnehjemmet, og blir ranet av en tyv som heter Steven. Ignacio får en ide om å begynner med wrestling for å tjene penger til barnehjemmet. Han endrer navnet sitt til "Nacho" for å holde sin egentlige identitet hemmelig.

Nacho taper sine første kamper, og kontaker en mann kjent som "Emperor" som forteller hva Ignacio burde gjøre for å vinne. Ignacio gjør som han får beskjed om, men taper fremdeles kamper. Senere får Nacho muligheten til å delta i en turnering og slåss mot en annen mester, Ramses, som Nacho så vidt klarer å slå. Nacho bruker pengene han vinner på å kjøpe en minibuss for å dra på ekskursjon sammen med foreldreløs barn fra barnehjemmet. Filmen avsluttes med Ignacio, Steven og en nonne tar med alle barna til Monte Alban.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Jack Black

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]