King Kong (2005)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
King Kong
orig. King Kong
Generell informasjon
SjangerDrama, action og eventyr
Utgivelsesår2005
Prod.landUSA, New Zealand
Lengde3t 28 min.
SpråkEngelsk
Aldersgrense12+ (Norge)
Bak kamera
RegiPeter Jackson
ProdusentPeter Jackson og Fran Walsh
ManusforfatterPeter Jackson
Fran Walsh
Philippa Boyens
MusikkJames Newton Howard
SjeffotografAndrew Lesnie
Derek Whipple
Foran kamera
MedvirkendeNaomi Watts
Jack Black
Adrien Brody
Annen informasjon
Filmformat2,35:1
Prod.selskapUniversal Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

King Kong er en newzealandsk-amerikansk film fra 2005, regissert av Peter Jackson.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Filmen er en nyinnspilling av den berømte historien om kjempegorillaen fra de dype junglene, som klarer å bryte seg ut fra de fastspente kjettingene og løper redd og forskrekket i New Yorks stressede gater. Der originalfilmen fra 1933 fremstilte apen ved hjelp av et metall-skjelett dekket med en hårete apedrakt, har Peter Jackson (mest kjent for regien på Ringenes Herre) dataanimert apen. Siden Jackson var ung, har han hatt et ønske om å gjøre en nyinnspilling av filmen, men har ikke hatt tilstrekkelig med erfaring.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

I 1933, under den store depresjonen, blir skuespillerinne Ann Darrow ansatt av film-produsenten Carl Denham for å spille hovedrollen i en film sammen med skuespiller Bruce Baxter. Ann oppdager at favoritt-dramatikeren hennes, Jack Driscoll, skal være manusforfatter for filmen. Filmingen skal foregå om bord på SS Venture, under kaptein Englehorn. Men det Carl egentlig planlegger er å seile til, og filme, den mystiske og sagn-omsuste Skull Island. Kaptein Englehorn er urolig for reisen, og mannskapets spekulerer om problemer fremover. I løpet av reisen blir Ann og Jack forelsket. SS Venture mottar en radio-melding som informerer kaptein Englehorn om at det har blitt utsendt en arrestordre for Carl, på grunn av hans motstand mot film-studioets ordre om å stanse produksjonen.

Meldingen instruerer Englehorn om å gå i land ved Rangoon, men skipet deres går kort tid senere tapt i tåke. Når de endelig treffer land, viser det seg at skipet faktisk har nådd Skull Island. Carl og film-teamet hans, inkludert kamera-mann Herb, assistent Preston og operatør Mike, utforsker øya. Men de blir etter hvert angrepet av innfødte som dreper Mike, og et annet medlem av mannskapet. En annen innfødt sniker seg også inn på skipet, og kidnapper Ann. De innfødte tilbyr Ann som et offer til King Kong, en 7,6 meter høy gorilla. Carl klarer å få et glimt av King Kong, og blir fast bestemt på å fange skapningen på film.

Ann er i begynnelsen livredd for King Kong. Men hun forstår også hans intelligens, og hans evne til følelser. Englehorn organiserer et redningsforsøk, men de får snart problemer på grunn av en flokk Apatosaurus-lignende Brontosaurus og Utahraptor-lignende «Venatosaurus Saevidicus» som jakter på dem. Jack fortsetter å lete etter Ann, mens Carl ønsker å fange skapningen. Jack klarer endelig å rømme med Ann, men King Kong følger etter dem.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Andy Serkis.
Skuespiller Norske Skeuspiller Rolle
Naomi Watts Line Verndal Ann Darrow
Adrien Brody Sven Nordin Jack Driscoll
Jack Black Anders Hatlo Carl Denham
Andy Serkis Andy Serkis Lumpy the Cook, og «King Kong» (motion capture og stemme)
Colin Hanks Kåre Conradi Preston
Jamie Bell Kalle Øby Jimmy
Lobo Chan Ivar Nørve Choy
Kyle Chandler Nils Ole Oftebro Bruce Baxter
Thomas Kretschmann Harald Mæle Kaptein Englehorn
Evan Parke Nicolay Lange-Nielsen Hayes
Ray Woolf Dennis Storhøi Helmsman
Chris A. Romero Kim Fangen Jeff

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]