Mars Attacks!

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Mars Attacks!
Generell informasjon
Utgivelsesår
  • 13. desember 1996 (1996-12-13)
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde106 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiTim Burton
ProdusentTim Burton
Larry J. Franco
ManusforfatterJonathan Gems
Basert på«Mars Attacks» 
av Topps
MusikkDanny Elfman
SjeffotografPeter Suschitzky
KlippChris Lebenzon
Foran kamera
MedvirkendeJack Nicholson
Glenn Close
Annette Bening
Pierce Brosnan
m/fler
Annen informasjon
Budsjett$100 millioner
Totalomsetning$101 371 017
Prod.selskapWarner Bros. Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

Mars Attacks! er en amerikansk film fra 1996 regissert av Tim Burton. Den er en science fiction-komedie basert på byttekort-serien med samme navn. Filmen bruker elementer av svart komedie, surrealistisk humor og politisk satire, og den er også en parodi på en lang rekke B-filmer innen science fiction-genren. Filmen har et bredt ensemble av skuespillere, blant andre Jack Nicholson, Lukas Haas, Annette Bening, Jim Brown, Pierce Brosnan, Sarah Jessica Parker, Glenn Close, Martin Short, Michael J. Fox, Jack Black, Natalie Portman og Danny DeVito.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Et romskip reiser fra jordkloden og returnerer til Mars, hvor det samler hundrevis av andre Mars-skip og returnerer til jorden. USAs president James Dale (spilt av Jack Nicholson) sammen med sine medhjelpere, henvender seg til befolkningen angående denne historiske begivenheten. Flere dager senere oppretter presidenten deres første kontakt med marsboere i Nevada. Ved hjelp av en maskin til å oversette samtalen kunngjør Mars-ambassadøren at de "kommer i fred". Men når en hippie slipper en due som et symbol på fred, skyter Mars-ambassadøren fuglen før han og de andre marsboerne dreper de fleste ved arrangementet, inkludert general Casey, og nyhetsreporter Jason Stone.

De er bekymret for at marsboerne trodde duen var et symbol på krig, ber Dale professor Donald Kessler (spilt av Pierce Brosnan) om å forhandle med marsboerne, hvis ambassadør senere ber om å snakke foran den amerikanske kongressen. Ved dette møtet dreper marsboerne det meste av kongressen. Kessler ber Mars-ambassadøren om å stoppe, men blir slått bevisstløs og ført om bord på deres skip, hvor han senere blir vist med kroppen oppløst og hans kroppsløse hode forblir animert. General Decker forsøker å overbevise presidenten om å gjengjelde med kjernefysisk krigføring, men Dale nekter.

Etter et mislykket forsøk på å myrde Dale, invaderer marsboerne jorden i hopetall. De begynner med Washington, D.C. og sprer seg raskt over hele kloden. Etter at Frankrikes president ble myrdet av marsboerne den kvelden, forsøker den amerikanske regjeringen et atom-angrep på Mars-moderskipet. Men dette viser seg å være nytteløst, og marsboerne fortsetter å ødelegge jorden og vandalisere verdens landemerker. USAs president forsøker å holde en lidenskapelig tale i forsøk på å be om fred. Mars-lederen ser ut til å bli rørt av talen og godtar tilsynelatende en våpenhvile, men dreper snart Dale.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]