Hot Club Records

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hot Club Records (etablert 1982 i Oslo) er et norsk, uavhengig plateselskap som også utgir DVD-er og bøker.

Selskapet har utgitt over 350 plater, DVD-er og bøker, hovedsakelig innen jazz. Senere etablerte HCR serien «Vintage Guitar Series» (1989–) som har stor, internasjonal distribusjon, og er ansett for å være genreskapende[trenger referanse] takket være sine omfattende utgivelser innen sigøynerjazz. Selskapet ble etablert av jazzmusikeren/komponisten Jon Larsen, som fortsatt driver det. I 2004 ble en stor del av den norske back-katalogen overtatt av Ponca Jazz Records.

Vintage Guitar-serien[rediger | rediger kilde]

Ble etablert i 1988 som subdivisjon av Hot Club Records, og det er hittil utgitt ca. 300 forskjellige Djangorelaterte plater i denne serien, som gjør det til verdens mest omfattende plateserie for stringswing. Blant de fremstående musikerne som har utgitt plater på plateselskapet HRC er Bireli Lagrene, Matelo Ferré, Baro Ferré, Joseph Reinhardt, Stochelo Rosenberg, Robert Normann, Angelo Debarre, Jimmy Rosenberg, Andreas Öberg, Jon Larsen og Florin Niculescu.

Zonic Entertainment[rediger | rediger kilde]

Zonic Entertainment ble etablert i 2006 som en underavdeling av Hot Club Records, og har spesialisert seg på musikk inspirert av Frank Zappa. Etableringen var et resultat av Jon Larsens interesse for komponisten Zappa, og en rekke av Zappas gamle medmusikanter har medvirket i Zonic-prosjekter, deriblant Tommy Mars, Bruce Fowler, Jimmy Carl Black, Arthur Barrow, Bunk Gardner, Don Preston og Vinni Colaiuta.

Den Gyldne Banan[rediger | rediger kilde]

Kunstbokforlaget DGB – Den Gyldne Banan – ble startet som en avdeling av Hot Club Records i 2008. I 2009 utga DGB sin første utgivelse, boka Maler i solnedgang, som handler om Jon Larsens billedkunst.

Plateutgivelser[rediger | rediger kilde]

'Gypsy Jazz Today Django Festival 7 (HCR 179, 2013)

2000-serien[rediger | rediger kilde]

Zonic Entertainment-serien[rediger | rediger kilde]

1000-serien[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]