Ivar Brodahl

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Ivar Brodahl (født 26. mai 1928, død 18. juli 2003) var en norsk elektriker, mest kjent som jazzmusiker (violin) og flere innspillinger på 1980-tallet.

Brodahl var spesielt inspirert av den danske fiolinisten Svend Asmussen, og først etter at han traff Stephane Grappelli personlig, på konsert med Hot Club de Norvège i Paris i 1984, ble han interessert i den franske sigøynerjazzen. Med Jan Berger ledet han bandet «String Swing» på 60-tallet, der Bjørn Pedersen bass. Ivar Brodahl spilte tidligere også mye med Terje Kjær i dennes husorkester ved Penguin Club (1953–55), samt med Egil Albrechtsen og Tor Braun.

Ivar Brodahl fikk en ny karrière da han begynte å spille sammen med Jon Larsen og Hot Club de Norvège i 1980. Han var med som fast medlem i den populære kvartetten fram til 1986. Brodahl er med på de fire første platene med Hot Club de Norvège, samt samarbeidsprosjektet Løver og Tigre.[1], og figurerte på flere av deres plater på Hot Club Records, blant annet som solist på Lillebjørn Nilsen's komposisjon «Tanta til Beate».

Plateutgivelser[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]