Deutsche Schule Oslo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Den norsk-tyske bikulturelle skoles bygg i Sporveisgata i Oslo.

Den norsk-tyske bikulturelle skole (tysk: Deutsche Schule Oslo, forkortet DSO, norsk: Den Tyske Skole Oslo) er en privat skole som omfatter barnehage, barne- og ungdomsskole og videregående skole. Skolen ble grunnlagt i 1980, Den holder til i Sporveisgata 20 i Oslo. Pr. 2014 har skolen rundt 260 elever, samt 86 barn i barnehagen.

Informasjon[rediger | rediger kilde]

Skolen eies av en stiftelse. Den drives med tilskudd fra den tyske og den norske stat og underviser etter tyske læreplaner.

DSO startet i kjelleren til den tyske menighet i Oslo. Allerede etter ett år viste det seg at lokalene ble for små, og skolen flyttet til Bolteløkka skole med vellykket "sameksistens" både på lærerværelset og i skolegården. Dette var i tråd med Foreningens idé: tysk ja, men i Norge og med det norske. Etter få år ble også Bolteløkka skole for liten, og Oslo kommune var igjen behjelpelig, slik at skolen kunne flytte inn i deler av Majorstuen skoles bygg. Siden 1998 har skolen tilhold i Sporveisgata 20, hvor Hegdehaugen videregående skole tidligere lå. Skolen har sitt navn etter den tysk-jødiske forfatter Max Tau (1897–1976), som i 1938 flyttet til Norge og arbeidet for økt forståelse og toleranse mellom kristne og jøder.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]