Deutsche Schule Oslo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Deutsche Schule Oslo
Deutsche Schule Oslo.jpg
Grunnlagt1980
KommuneOslo kommune
AdresseSporveisgata 20, 0354 Oslo, Postboks 214, Bogstadveien, 0323 Oslo
NettstedOffisielt nettsted
Beliggenhet

Deutsche Schule Oslo
59°55′30″N 10°43′33″Ø

Den norsk-tyske bikulturelle skole (tysk: Deutsche Schule Oslo Max Tau, forkortet DSO, norsk: Den Tyske Skole Oslo) er en privat skole som omfatter barnehage, barne- og ungdomsskole og videregående skole. Skolen ble grunnlagt i 1980, Den holder til i Sporveisgata 20 i Oslo. Pr. 2014 har skolen rundt 260 elever, samt 86 barn i barnehagen.

Skolen eies av en stiftelse. Den drives med tilskudd fra den tyske og den norske stat og underviser etter tyske læreplaner.

Historie[rediger | rediger kilde]

Den norsk-tyske bikulturelle skoles bygg i Sporveisgata i Oslo.

DSO startet i kjelleren til den tyske menighet i Oslo. Allerede etter ett år viste det seg at lokalene ble for små, og skolen flyttet til Bolteløkka skole med vellykket «sameksistens» både på lærerværelset og i skolegården. Dette var i tråd med Foreningens[klargjør] idé: ja til tysk, men i Norge og med det norske.

Etter få år ble også Bolteløkka skole for liten, og Oslo kommune var igjen behjelpelig, slik at skolen kunne flytte inn i deler av Majorstuen skoles bygg. Siden 1998 har skolen tilhold i Sporveisgata 20, hvor Hegdehaugen videregående skole tidligere lå.

Skolen har sitt navn etter den tysk-jødiske forfatter Max Tau (1897–1976), som i 1938 flyttet til Norge og arbeidet for økt forståelse og toleranse mellom kristne og jøder.

Skolen er en type Begegnungschule, med fullt løp fra barnehage til videregående, og som tillater for videre studier både i Norge og Tyskland

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]