Natur videregående skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Natur videregående skole
Natur vgs.jpg
MottoVi skaper naturbasert læring for fremtiden!
SkoletypeVideregående skole
Grunnlagt1886
KommuneOslo
BydelAlna
AdresseSrømsveien 323 A
RektorHeidi Tokstad
Elever300
NettstedOffisielt nettsted
Beliggenhet

Natur videregående skole
59°56′10″N 10°52′52″Ø

Natur videregående skole er en friskoleFuruset i Oslo. Skolen ble opprettet i 1886 under navnet Vinterlandbruksskolen. Det er den eneste videregående skolen i Oslo innen utdanningsprogrammet naturbruk; den eies av en privat stiftelse.

Skolen bygger på læring gjennom praksis og at teori og praksis er tett knyttet sammen. Formålet er å tilby yrkesfaglig og studieforberedende utdanning, samt å fremme forståelsen i samfunnet for en helhetlig forvaltning av landbruk, natur og miljø. Ved skolen kan elevene få yrkeskompetanse innen landbruk, gartneri og heste- og hovslagerfag samt spesiell studiekompetanse innen realfag eller generell studiekompetanse. Skolen har i tillegg fordypning innen hund og skog/villmark/landbruk.

Historie[rediger | rediger kilde]

Skolen er en av Norges eldste eldste landbruks-/naturbruks-skoler. I 1886 etablerte Bastian R. Larsen og Olav Sendstad skolen under navnet Vinterlandsbruksskolen.

Skolen ble del av det videregående skoletilbudet i 1990. Fra skolestart i august 1994 kunne skolen tilby studieretningen naturbruk. Skolen lå på den tiden i PottemakerveienRødtvet, og flyttet til nåværende lokaer i 2003. Da Sogn videregående skole ble lagt ned i 2013, ble ikke naturbruksfaget videreført i tilbudsstrukturen i den offentlig videregående skolen i Oslo. Utdanningsletaten kjøper dermed plasser til Osloelever med skolerett som ønsker en utdanning innen naturbruk, på Natur videregående skole.

Frem til 2003 brukte skolen navnet Vinterlandbruksskolen, og hadde et kornaks som symbol, etter dette ble navn og logo endret til det som nyttes i dag.

Rektorer[rediger | rediger kilde]

  • 2015–: Heidi Tokstad
  • 2014-2015: Åshild Maria Eftevåg (fungerende)
  • 2011–2014: Geir Lindblad
  • –2011: Mali Romestrand (fungerende)

Litteratur[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]