Noroff

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
NOROFF
Noroff-kristiansand.jpg
SkoletypeFagskole og Høyskole
Grunnlagt1987
FylkeVest-Agder
KommuneKristiansand
BydelKvadraturen
AdresseElvegata 2A
NettstedOffisielt nettsted

Noroff - School of Technology and Digital Media driver med utdanning på fagskole- og høyskolenivå i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand. I tillegg driver selskapet en utstrakt nettbasert utdanningsvirksomhet gjennom Noroff Nettstudier.

Utdanningene driftes av Noroff Fagskole AS og Noroff University College. Noroff University College tilbyr fire bachelorgrader på campus og på nett, og tilbyr studieprogrammene sine på engelsk. Noroff Fagskole tilbyr fagskoleutdanning.

Noroffs utdanningsprogrammer spenner over fagområder som frontend-utvikling, design, animasjon, DAK og teknisk design, spilldesign, filmproduksjon, lyd- og musikkproduksjon og IT, datasikkerhet og digital etterforskning. Skolene har ca. 1400 fulltidsstudenter på campus og nett hvert år. Daglig leder er Lars Erik Torjussen. Eieren av selskapet er Trym Skeie.

Historie[rediger | rediger kilde]

Noroff AS ble opprettet i 1987. De første 10 årene drev gründer og daglig leder Finn H. Mathiesen selskapet som et kurs og konsulentselskap innen fagområder som service, ledelse, kvalitet og organisasjonsutvikling. Tidlig på 90-tallet kom PC-en inn i de de fleste bedrifter med tilførende behov for programvareopplæring som ble en ny del av Noroff sitt kurstilbud. I 1997 startet Noroff med de første årsstudiene under navnet Noroff Instituttet. De startet med 120 studenter i første kull, og skulle gi næringslivet dyktige, kreative medarbeidere via et intensivt og praktisk skoleår innen IT og media. I 2001 hadde Noroff Instituttet mer enn 1000 fulltidsstudenter, og hadde vokst til en av de største skolene i Norge innen kreativ innholdsproduksjon og IT-fag. Samtidig satset selskapet tungt på nettbasert utdanning i avdelingen WebStudent.

I 2005 startet Noroff fire videregående skoler innen medier og kommunikasjon under merkevaren Mediegymnaset i Stavanger, Kristiansand, Oslo og Fredrikstad.

I 2007 var Noroff Instituttet vokst til en av de største skolene i Europa innen animasjonsfaget/3D design og Norges største skole i antall studenter innen Filmproduksjon.

Gjennom akkrediteringsavtaler med utenlandske universiteter i England, Wales, Australia og Sør-Afrika er det mulig for studentene å fullføre til bachelorgrad med et tredje år i utlandet.

Da skolen ble en godkjent fagskole under Fagskoleloven, endret den navn til Noroff Fagskole AS. Noroff Fagskole leverer NOKUT-godkjente studier som gir rett til lån og stipend i Lånekassen for norske studenter.

I 2012 fikk Noroff akkreditering av NOKUT til å tilby høyskoleutdanning i selskapet Noroff University College AS. Tilbudet er foreløpig bachelorgrader innen animasjon, spill og datasikkerhet.

I juni 2015 solgte Noroff AS sine fire videregående skoler til Akademiet Utdanning Norge AS.

I august 2015 kjøpte Trym Skeie Noroff Fagskole og Noroff University College under sitt nyopprettede selskap Noroff Education AS.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]