Charles Curtis

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Charles Curtis
Charles Curtis.jpg
Født 25. januar 1860, Topeka, Kansas
Død 8. februar 1936 (76 år), Utica, Washington, D.C.
Ektefelle Annie Baird Curtis
Yrke Politiker, jurist
Parti Republikaner
USAs visepresident
4. mars 1929
4. mars 1933
President Herbert Hoover
Forgjenger Charles G. Dawes
Etterfølger John N. Garner
Forgjenger Charles G. Dawes
Etterfølger John N. Garner

Charles Curtis (25. januar 18608. februar 1936) var et amerikansk kongressmedlem og USAs 31. visepresident.

Curtis hadde indiansk blod i årene. Moren var trekvart indianer, og han tilbragte deler av oppveksten på et indianerreservat. Han var den første person uten ren europeisk avstamning som nådde opp til det nest øverste vervet i amerikansk politikk.

Han ble født i delstatshovedstaden Topeka i Kansas, og som så mange andre visepresidenter før ham, var han utdannet jurist. Han praktiserte som advokat og aktor for påtalemyndighetene, før han i 1893 ble valgt inn i Representantenes hus. Her satt han til 1907, da han måtte fylle et sete i Senatet etter en representant som hadde trukket seg der. Han var senator fra 1907, med unntak av årene 19131915, helt fram til 1929. Da trakk han seg for å innta visepresidentembedet under president Herbert Hoover.

Etter endt periode i Det hvite hus tok han igjen opp advokatpraksisen, denne gangen i Washington, D.C.. Han døde i denne byen av et hjerteinfarkt i 1936.

politikerDenne politiker- og USA-relaterte artikkelen er dessverre kort eller mangelfull. Hvis du vet mer om emnet, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den eller foreslå endringer.
En stubbmerking uten oppgitt grunn kan fjernes ved behov.