James S. Sherman

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
James S. Sherman
James Sherman, Bain bw photo portrait facing left.jpg
Født24. oktober 1855
Utica, New York
Død30. oktober 1912 (57 år)
Utica, New York
Gravlagt Forest Hill Cemetery
Ektefelle Carrie Sherman
Far Richard Updike Sherman
Utdannet ved Hamilton College
Beskjeftigelse Politiker, jurist
Parti Republikaner
Nasjonalitet USA
Språk Engelsk
USAs visepresident
4. mars 1909
30. oktober 1912
PresidentWilliam Howard Taft
ForgjengerCharles W. Fairbanks
EtterfølgerThomas R. Marshall
ForgjengerCharles W. Fairbanks
EtterfølgerThomas R. Marshall
Signatur
s signatur


James Schoolcraft Sherman (24. oktober 185530. oktober 1912) var en representant i Kongressen fra New York og USAs 27. visepresident.

Etter å ha tatt jusutdannelse og praktisert i fire år som advokat, ble han i 1884 borgermester i hjempyen Utica i New York. I 1886 ble han valgt inn i Representantenes hus, hvor han satt i fire år. Han tapte valget i 1890. Etter en pause på to år ble han igjen ble valgt inn i 1892. Denne gangen ble han sittende i 16 år, og ble dermed et velkjent ansikt i hovedstadens politiske miljø.

Da Sherman ble valgt som visepresident i 1908 hadde han fått diagnosen gallestein, og fått beskjed om at han hadde problemer med nyrene. Men ved å holde en streng diett klarte han å holde symptomene i sjakk, og inntok stillingen 4. mars 1909. Under valgkampen i 1912 sviktet likevel helsen, mye på grunn av det høye arbeidspresset han påla seg selv, og han døde få dager før valget.

Sherman blir husket som en humørfylt person og som den eneste visepresident som har fått sin byste hugget ut med briller på.

politikerstubbDenne biografien om en politiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.