Denne artikkelen er semibeskyttet.

Ariana Grande

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Ariana Grande-Butera
93.3 FLZ Jingle Ball Tampa Florida IMG 6850 (11490195453) (cropped).jpg
Født Ariana Grande-Butera
26. juni 1993 (23 år)
Boca Raton i Florida i USA
Bror Frankie Grande
Yrke Skuespiller
Artist
Nasjonalitet USA USA
Aktive år 2008 - d.d.
Kjente roller Cat Valentine i Victorious og Sam & Cat
IMDb IMDbRedigere på wikidata

Ariana Grande-Butera (født 26. juni 1993 i Boca Raton i Florida) er en amerikansk skuespillerinne og vokalist.

Skuespiller

Ariana Grande startet med skuespill da hun var tre år gammel. Hun var med i Broadway-stykket 13 i 2008. Grande er først og fremst kjent for å spille Cat Valentine i TV-serien Victorious, som går på Nickelodeon. Hun har også spilt Cat i en gjesterolle i en spesialepisode av iCarly. I 2013 gjentok hun rollen som Cat Valentine i en ny TV-serie på Nickelodeon, Sam and Cat, som også inneholdt Sam Puckett (Jennette McCurdy) fra iCarly. Hun hadde også en gjesterolle i Scream Queens som Chanel#2.

Musikk

Ariana Grande debuterte med albumet Yours Truly i 2013. Albumet, som opprinnelig skulle hete Daydreamin', gikk rett inn på førsteplassen på Billboards topp 200-liste. Det solgte i 138 000 eksemplarer den første uken, slik at Grande ble den femtende kvinnelige artisten som debuterte med en førsteplass.[1][2]

En av Arianas sanger heter, «Focus»,og kom ut 30. oktober 2015.[trenger referanse] "Christmas And Chill" kom ut 18 desember 2015 med sangene;* Intro, Winter Things, Wit It This Chrismas, December, Not Just On Christmas og True Love.

Også hennes neste album, My Everything, som utkom i 2014, mottok gode kritikker og debuterte som nummer én på Billboard-listen. Det solgte 169 000 eksemplarer første uke.[3][4]

Filmografi

År Tittel Rolle Notater
2010–present Victorious Cat 51 episoder
2011 iCarly ("iParty with Victorious") Cat 1 episode
2011 Winx Club Princess Diaspro 1 episode
2012 Figure It Out seg selv 2 episoder
2013 Sam & Cat Cat
2015 Scream Queens Chanel#2 3 episode

Diskografi

  • Studioalbum
    • «Dangerous Woman», (2016)
    • «My Everything», (2014)
    • «Yours Truly», (2013)
  • EP
    • «Christmas & Chill», (2015)
    • «Christmas Kisses», (2013)
  • Remix
    • «The Remix», (2015)
  • Gjest / Ft.
    • My Favorite Part, The Divine Feminine Mac Miller (2016)
    • «Over and Over Again», Unfinished Business Nathan Sykes (2016)
    • «E più ti penso», Cinema Andrea Bocelli (2015)
    • «Boys Like You», Who Is Fancy (2015)
    • «Adore», Cashmere Cat (2015)
    • «All My Love (Remix)», Peace Is the Mission Major Lazer (2015)
    • «Research», Dark Sky Paradise Big Sean (2015)
    • «Get On Your Knees», The Pinkprint Nicki Minaj (2014)
    • «Popular Song», The Origin of Love Mika (2013)
  • Sanger fra TV, film og scene
    • «This Is Not a Feminist Song», episode 15 sesong 41 Saturday Night Live (2016)
    • «All My Love», The Hunger Games:Mockingjay, Pt. 1 Major Lazer (2014)
    • «Brand New You», 13 (2014)
    • «Give It Up», Victorious (2011)

Referanser

  1. ^ «Ariana Grande Finishes Recording First Album». Fanlala. Besøkt 24. juni 2013. 
  2. ^ Caulfield, Keith. «Ariana Grande Debuts At No. 1 On Billboard 200». Billboard. Besøkt 11. september 2013. 
  3. ^ Sheffield, Rob (26. august 2014). «Ariana Grande My Everything». Rolling Stone. Jann Wenner. Besøkt 28. august 2014. 
  4. ^ Caulfield, Keith (2. september 2014). «Ariana Grande Nabs Second No. 1 Album In Less Than A Year». Besøkt 5. september 2014. 

Eksterne lenker