Victorious

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Victorious
מתוך הערך ויקטוריוס באנגלית 2013-12-02 16-28.jpg
Victorious Cast in Concert.jpg
Generell informasjon
SjangerSituasjonskomedie / Musikal
Prod.landAmerikansk
Sesonger4
Episoder58
Lengde25 min. (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
HovedrollerVictoria Justice
Medvirkende
Bak kamera
SkapereDan Schneider
ProdusentBruce Rand Berman
Joe Catania
Robin Weiner
Warren Bell
(sesong 2)
Jake Farrow
(fra sesong 3)
Matt Fleckenstein
(fra sesong 3)
TittelmusikkDr. Luke
Victoria Justice
Michael Corcoran
KomponistDr. Luke
Prod.selskapSchneider's Bakery
Sending
Periode27. mars 20102. februar 2013
TV-kanalNickelodeon
Teknisk informasjon
Bildeformat480i (SDTV)
1080i (HDTV)
LydformatStereo
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Victorious er en amerikansk musikalsk situasjonskomedie for ungdom som gikk på Nickelodeon fra 2010 til 2013. Serien handler om tenåringsjenta Tori Vega som begynner på Hollywood Arts High School. Serien ble laget av Dan Schneider.

‎Handling[rediger | rediger kilde]

Serien sentrerer seg rundt Tori Vega, en tenåringsjente som begynner på Hollywood Arts High School. Dette er ikke en vanlig skole: de som går der er spesielle elever med mange ulike talenter innenfor «showbiz». Skuespill, sang, komedie og tekniske ferdigheter er blant talentene som blir satt pris på, og man må vanligvis gjennom en audition for å komme inn. Tori synger, og kommer inn på Hollywood Arts nærmest ved en tilfeldighet. Tori blir i løpet av kort tid innlemmet i en liten vennegruppe, som ellers består av Andre, Robbie, Jade, Cat og Beck, og de gjør så å si alt mulig sammen, til tross for et vidt spekter av personligheter og mange uenigheter underveis. Toris søster Trina er også en sentral del av serien.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Hovedroller[rediger | rediger kilde]

Seriens hovedperson. Tori er en helt normal jente som kommer til Hollywood Arts som en outsider. Hun blir oppdaget når hun stepper inn for søsteren sin i et shownummer, men tror ikke hun har talent nok til å gå på skolen. Hun blir imidlertid etterhvert overbevist, og blir straks midtpunktet for det meste som skjer på Hollywood Arts med sin eminente sangstemme. Det viser seg etterhvert at hun har romantiske følelser for Beck, som hun prøver å begrave fordi hun ikke vil såre følelsene til Jade.

Andre er Toris beste venn på skolen, og tilbringer mye av sin fritid i huset til Tori. Han kan spille hvilket som helst instrument (selv om han helst spiller piano) og har en fin sangstemme, og har en merkelig kjærlighet for ketchup. Han elsker å stå på scenen, enten det er for å synge, spille instrumenter eller rollespill. Han var den som overbeviste Tori om å begynne på Hollywood Arts. Han blir ofte svært irritert over Robbie, noe som særlig vises når Robbie overtaler ham til å gjøre forskjellige ting og planen som oftest skjærer seg.

Robbie er den nerdete i vennegruppen. Han har med seg sin dukke Rex overalt, og har på en måte skaffet seg en andre personlighet ved hjelp av sine evner som buktaler, og nekter for at Rex «bare er en dukke» hver gang det blir antydet av en av vennene, noe som skjer ganske ofte. Han er også en glimrende gitarist. Han er forelsket i Cat, og har også indirekte sagt det til henne flere ganger (blant annet når han skrev en hel sang til henne i sesong 3), men hun ser på ham kun som «en av jentene». Han er ikke alltid like fortrolig med hva han bør si og ikke si, men er lojal og ærlig mot vennene sine.

Jade er den gotiske og aggressive i vennegruppen. Hun er som oftest sarkastisk og ekkel mot andre, men viser også til tider at hun bryr seg om vennene, selv om hun ikke liker å innrømme det. Jade er flink til å opptre, og fremstår både som sanger og skuespiller. Hun var sammen med Beck i nesten to år før de slo opp. Hun har et komplisert forhold til Tori, som liker å se på henne som en venn, noe Jade gjør alt for å motsette seg. I sesong 4 ble hun sammen med Beck igjen.

Cat er den merkelige og eksentriske i vennegruppen. Hun sier ofte ting som er helt tatt ut av virkeligheten, fremstår tidvis ukonsentrert, og gjør irrelevante referanser til uforståelige ting. Hun er nesten alltid glad og fornøyd, men blir også lett såret, og har gjort frasen «What's that supposed to mean?» til sin egen. Hun hjelper også vennene til å føle seg bedre hvis de føler seg nedfor, og er generelt godt likt av alle på skolen, selv om hun ofte også irriterer dem med usammenhengende snakk. Hennes talent er fremfor alt sang, selv om hun også er en god skuespiller. Til tross for at hun ikke ser Robbie i et romantisk lys, har hun likevel vist at hun bryr seg veldig om ham, og at han er hennes kanskje nærmeste venn.

Beck er den «kjekke» i vennegruppen. Han var sammen med Jade i to år, og er den eneste som har noenlunde «kontroll» over henne. Han fremstår ofte som rolig og bekymringsløs. Hans nærmeste venn er Andre. Han slo opp med Jade i sesong 3, og har romantiske følelser for Tori, som imidlertid ikke vil være sammen med ham fordi hun ikke vil såre Jade. Beck trives med å stå på scenen og er en glimrende skuespiller, og har også talent som instruktør. I sesong 4 ble han sammen med Jade igjen.

Trina er Toris søster, og ikke en del av vennegruppen, selv om hun ofte trenger seg på. Ingen liker egentlig Trina, som har en tendens til å oppføre seg irriterende og bedrevitende. Hun tror hun har masse talent, selv om hun egentlig ikke duger til noen ting, og ingen vet egentlig hvorfor hun går på skolen, som har en audition på forhånd for å bestemme om elevene kommer inn. Det er likevel blitt vist gjentatte ganger at Tori og Trina bryr seg om hverandre og som regel gjør den riktige tingene til slutt.

Biroller[rediger | rediger kilde]

Blir sett på som ekkel av alle medelevene, og har det da også med å gjøre mindre delikate ting, som å plukke seg i nesa eller å snike seg opp på de andre karakterene, særlig jentene. Sinjin er derimot flink med tekniske ting, og blir derfor mye brukt som ekspert på for eksempel data og kamerabruk.

Sikowitz er læreren i dramaklassen. Han er svært eksentrisk og bruker ofte merkelige metoder for å lære elevene sine å spille, men er generelt godt likt av elevene. Han favoriserer Tori, Andre, Robbie, Jade, Cat og Beck, og vennegjengen vitser ofte om at de er de eneste som snakker og gjør ting i dramaklassen.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]