Victorious

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Victorious
Generell informasjon
SjangerSituasjonskomedie / Musikal
Prod.landAmerikansk
Sesonger4
Episoder58
Lengde25 (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
HovedrolleVictoria Justice
Medvirkende
11 oppføringer
Bak kamera
Skaper(e)Dan Schneider
ProdusentBruce Rand Berman
Joe Catania
Robin Weiner
Warren Bell
(sesong 2)
Jake Farrow
(fra sesong 3)
Matt Fleckenstein
(fra sesong 3)
TittelmusikkDr. Luke
Victoria Justice
Michael Corcoran
MusikkDr. Luke
Victoria Justice
Michael Corcoran
Prod.selskapSchneider's Bakery, Sony Music Entertainment, Sony Pictures Television, CBS Studios, Nickelodeon Productions, Nickelodeon
Sending
Periode27. mars 20102. februar 2013
TV-kanalNickelodeon
Teknisk informasjon
Bildeformat480i (SDTV)
1080i (HDTV)
Sideforhold16:9
LydformatStereo
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Victorious er en amerikansk musikalsk situasjonskomedie for ungdom som gikk på Nickelodeon fra 2010 til 2013. Serien handler om tenåringsjenta Tori Vega som begynner på Hollywood Arts High School. Serien ble skapt av Dan Schneider.

‎Handling[rediger | rediger kilde]

Seriens hovedperson er Tori Vega, en tenåringsjente som begynner på Hollywood Arts High School. Dette er en skole for elever med særlige talenter som skuespillere, sangere, komikere, dansere eller andre disipliner relatert til «showbiz». Opptak skjer vanligvis gjennom en audition. Tori er sanger, og kommer inn på Hollywood Arts nærmest ved en tilfeldighet. Innen kort tid blir hun med i en liten vennegjeng som ellers består av Andre, Robbie, Jade, Cat og Beck. De er alle svært ulike, noe som fører til mange konfrontasjoner internt i gruppen. Likevel tilbringer de det meste av fritiden sammen. Toris søster Trina spiller også en sentral rolle i serien.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Hovedroller[rediger | rediger kilde]

Tori er en helt vanlig jente som kommer til Hollywood Arts som en outsider. Hun blir oppdaget når hun stepper inn for søsteren sin i et shownummer, men tror ikke selv at hun har talent nok til å gå på skolen. Hun blir imidlertid etterhvert overbevist, og blir straks midtpunktet for det meste som skjer på Hollywood Arts med sin eminente sangstemme. Hun forelsker seg i Beck, men forsøker å undertrykke følelsene sine av hensyn til Jade, som har vært sammen med Beck i to år.

Andre er Toris beste venn på skolen. På fritiden er han ofte hjemme hos Tori. Han er en begavet musiker som kan spille et hvilket som helst instrument, selv om piano er hovedinstrumentet hans. Han har dessuten en god sangstemme. Han elsker å stå på scenen, som sanger, musiker eller skuespiller. Det var han som overtalte Tori til å begynne på Hollywood Arts. Han blir ofte svært irritert på Robbie, særlig fordi Robbie ofte klarer å få ham med på ulike «lyse ideer» som har en tendens til å ende med fiasko.

Robbie er vennegjengens nerd. Han er buktaler, og har med seg buktalerdukken «Rex» overalt. Rex fremstår på mange måter som Robbies alter ego, og han blånekter hver gang vennene antyder at Rex «bare er en dukke». Han er også en glimrende gitarist. Han er forelsket i Cat, og har også indirekte sagt det til henne flere ganger (blant annet da han i sesong 3 skrev en hel sang til henne), men hun ser på ham som «en av jentene». Han er ikke alltid like god til å skjønne hva som passer seg å si og hva han bør holde inne med, men han er lojal og ærlig mot vennene sine.

Jade er vennegjengens «goth», og den mest aggressive av dem. Hun er som oftest sarkastisk og ekkel mot andre, men iblant viser hun at hun bryr seg om vennene, selv om hun ikke liker å innrømme det. Jade er dyktig på scenen, både som sanger og skuespiller. Hun var sammen med Beck i nesten to år før de slo opp. Hun har et komplisert forhold til Tori, som ser på Jade som en venn, selv om Jade gjør sitt beste for å demonstrere at de ikke er venner. I sesong 4 ble hun sammen med Beck igjen.

Cat er den merkelige og eksentriske i gjengen. Hun sier ofte rare ting og virker i blant helt irrasjonell og ukonsentrert. Hun er nesten alltid glad og fornøyd, men blir også lett såret. Rett som det er spør hun: «Hva skal det liksom bety?». Når vennene føler seg nedfor gjør hun sitt beste for å muntre dem opp eller trøste dem. Hun er generelt godt likt av alle på skolen, selv om de også ofte blir irritert på henne fordi hun skravler usammenhengende. Hovedtalentet hennes er sangstemmen, men hun er også en god skuespiller. Selv om hun ikke er forelsket i Robbie er det tydelig at hun er veldig glad i ham, og at han kanskje er den vennen hun er nærmest knyttet til.

Beck er gjengens «kjekkas». Han var sammen med Jade i to år, og er den eneste som til en viss grad klarer å takle henne. Han fremstår som regel som rolig og bekymringsløs. Hans nærmeste venn er Andre. Han slo opp med Jade i sesong 3, og er betatt av Tori, som imidlertid ikke vil være sammen med ham fordi hun ikke vil såre Jade. Beck føler seg hjemme på scenen og er en glimrende skuespiller, og har også talent som instruktør. I sesong 4 ble han sammen med Jade igjen.

Trina er Toris søster. Hun er ikke en del av vennegjengen til Tori, men trenger seg ofte på. Ingen liker egentlig Trina, som har en tendens til å oppføre seg irriterende og bedrevitende. Hun tror selv at hun er veldig talentfull, men i virkeligheten er hun temmelig blottet for talenter. Ingen skjønner egentlig hvordan hun kom inn på skolen, som gjør opptak ved hjelp av auditions. Til tross for ulikhetene mellom søstrene er det likevel klart at de er glade i hverandre, og selv om Trina gjør mye dumt, ender hun alltid opp med å rette opp feilene sine til slutt.

Biroller[rediger | rediger kilde]

Alle de andre elevene synes Sinjin er ekkel. Han har det med å plukke seg i nesa og å snike seg innpå medelevene, særlig jentene. Men siden har er teknisk flink, og blir han ofte gitt oppgaver innen for eksempel data og fotografering.

Sikowitz er dramalærer. Han er svært eksentrisk og bruker ofte merkelige metoder for å lære elevene sine å spille, men er generelt godt likt av elevene. Han favoriserer Tori, Andre, Robbie, Jade, Cat og Beck, og vennegjengen vitser ofte om at de er de eneste som snakker og gjør ting i dramaklassen.

Norske stemmer[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]