iCarly

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
iCarly
ICarly Cast 2012.jpg
Generell informasjon
SjangerKomedie / Ungdom
Prod.landAmerikansk
Introduksjonsår2007
Sesonger7
Episoder109
Lengde23 min. (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
MedvirkendeMiranda Cosgrove
Jennette McCurdy
Nathan Kress
Bak kamera
SkapereDan Schneider
ProdusentRobin Weiner
(tilsynsprodusent)
Joe Catania
Bruce Rand Berman
(fra sesong 2)
TittelmusikkMiranda Cosgrove og Drake Bell (vignett)
Prod.selskapSchneider's Bakery
Sending
Periode8. sept. 200723. nov. 2012
TV-kanalNickelodeon
Teknisk informasjon
Bildeformat1080i (HDTV)
LydformatStereo
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

iCarly er en amerikansk komedieserie for ungdom som gikk på Nickelodeon fra 2007 til 2012. Serien handlet om de tre vennene Carly Shay (Miranda Cosgrove), Samantha "Sam" Puckett (Jennette McCurdy) og Fredward "Freddie" Benson (Nathan Kress) som sto bak et populært nettshow kalt iCarly. Serien ble laget av Dan Schneider.

I Norge har serien blant annet blitt sendt på NRK Super i en dubbet versjon.

Handling[rediger | rediger kilde]

Serien baserer seg på livet til de tre vennene Carly Shay (spilt av Miranda Cosgrove), Samantha "Sam" Puckett (spilt av Jennette McCurdy) og Fredward "Freddie" Benson (spilt av Nathan Kress) som sammen står bak et populært nettshow kalt iCarly. Det hele begynte ved at Freddie la ut en video av Carly og Sam som gjorde morsomheter av en av lærerne deres mens de holdt en skole-audition for et talentshow. Freddie filmet alle deltakerne på audition, men når venninnene begynte å skape moro i en pause slo han på kameraet igjen. Videoen la han ut på nettstedet «Splashface», uten at jentene var klar over det, og den ble i løpet av kort tid veldig populær. De tre bestemte seg derfor for å gi publikum hva de ville ha – mer. Hver uke sender gjengen et show over Internett fra Carlys og storebroren Spencers (spilt av Jerry Trainor) loft. Carly og Sam står for innholdet og leder showet, mens Freddie er den tekniske produsenten og står for det som skjer bak kameraet.

Medeleven Gibby Gibbson (spilt av Noah Munck) dukker stadig opp i løpet av serien. Det er derimot først i sesong 4 han blir en del av serie-introen og offisielt blir en av hovedkarakterene.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Rolle Skuespiller Norsk stemme
Carly Miranda Cosgrove Siri Nilsen
Sam Jennette McCurdy Tiril Heide-Steen
Freddie Nathan Kress Sebastian Lewis
Spencer Jerry Trainor Gaute Boris Skjegstad
Gibby Noah Munck Henrik S. Roestad
Marissa Mary Scheer Lena Meieran

Disse norske stemmene er blant rollene i den norske versjonen. Rollene deres er derimot ikke kjent:

Nettsiden[rediger | rediger kilde]

Nettshowet sendes over nettsiden iCarly.com. I virkeligheten inneholder denne hovedsakelig mindre klipp der karakterene fra serien holder sitt show, eller deler av et show. I tillegg er det videoer og innhold fra seerne, karakterenes egne blogger, sanger, bilder, konkurranser og spill. Zaplook, SplashFace, ToonJuice[død lenke], CraigsMix, Nevelocity, GirlyCow.com, Chickipedia.com, WebFlicks.com, RadioDingo.com, PillowMyHead.com, AggressiveParenting.com, SamPuckett.com, TheValerieShow.com, Beavecoon.org, NeverWatchiCarly.com, iSnarly.com, SprayYourChildren.com og alle andre nettsider som nevnes i serien videresender til iCarly.com.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]