Alice i Eventyrland (2010)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Alice i Eventyrland
orig. Alice in Wonderland
Generell informasjon
SjangerEventyr
Utgivelsesår2010
Prod.landAmerikansk
Lengde109 min.
SpråkEngelsk
Aldersgrense11 (Norge)
Bak kamera
RegiTim Burton
ProdusentRichard D. Zanuck
Joe Roth
Suzanne Todd
Jennifer Todd
ManusforfatterLinda Woolverton (manuskript)
Lewis Carroll (bok)
MusikkDanny Elfman
SjeffotografDariusz Wolski
KlippChris Lebenzon
Foran kamera
MedvirkendeMia Wasikowska
Johnny Depp
Anne Hathaway
Helena Bonham Carter
Crispin Glover
Michael Sheen
Stephen Fry
Annen informasjon
Budsjett$200 millioner
Totalomsetning$210 millioner
Prod.selskapWalt Disney Pictures
Premiere25. februar 2010 (UK)
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Alice i Eventyrland (originaltittel: Alice in Wonderland) er en amerikansk eventyrfilm fra 2010, regissert av Tim Burton. Filmen er basert på boka ved samme navn skrevet av Lewis Carroll, som har blitt filmatisert flere ganger. Den ble innspilt i 3D.

Handling[rediger | rediger kilde]

I London i 1871 er Alice (spilt av Mia Wasikowska) plaget av en merkelig tilbakevendende drøm, og sorg etter tapet av faren sin. 19 år gamle Alice Kingsleigh deltar ved en fest på Lord Ascots eiendom. Der blir hun konfrontert med et uønsket ekteskapsforslag av Lord Ascots sønn, Hamish, og de kvelende forventningene til samfunnet hvor hun bor. Hun følger etter en kanin iført en blå vest som bærer et lommeur. Hun faller ned i et dypt kaninhull under et tre. Hun går inn i en liten dør ved å drikke av en flaske merket 'Drikk meg' (kalt Pishsalver) og dukker opp til en skog på et magisk sted som heter Wonderland.

Der møter Alice en hvit kanin, flere andre karakterer, og ett par identiske tvillinger som heter Tweedledee og Tweedledum som alle tilsynelatende kjenner henne. Alice tror at alt sammen er en drøm, men de andre krangler om Alice er "den rette Alice" som må drepe den røde dronningen. Gruppen blir deretter oppdaget av noen glupske dyr som kalles Bandersnatch, og en hær av spillkort kalt "Red Knights" ledet av Knave of Hearts (den røde dronningens general og elsker) og Knave of Hearts informerer den røde dronningen om at Alice truer hennes regjeringstid, noe som får henne til å beordre ham, de røde ridderne, og en blodhund om å finne Alice umiddelbart. I mellomtiden går Alice inn i Tulgey Woods hvor hun blir møtt av en Cheshire Cat som guider henne til resten av vennene. Knave forsøker å forføre Alice, men hun avviser ham. Den røde Dronningen krever at Alice skal halshugges.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]