Sweeney Todd – Demonbarbereren fra Fleet Street

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Sweeney Todd – Demonbarbereren fra Fleet Street
orig. Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
Generell informasjon
Sjanger Musikal - Grøsser - Drama
Nasjonalitet Britisk - Amerikansk
Utgitt 21. desember 2007 (Canada og USA)
25. januar 2008 (UK)
22. februar 2008 (Norge)
Lengde 116 min.
Språk Engelsk
Aldersgrense 15
Bak kamera
Regissør Tim Burton
Manus Stephen Sondheim (musikk)
Hugh Wheeler (musikalmanus)
Christopher Bond (originalt teaterstykke)
John Logan (filmmanus)
Produsent Richard D. Zanuck
John Logan
Walter F. Parkes
Musikk Stephen Sondheim
Sjeffotograf Dariusz Wolski
Klipp Chris Lebenzon
Foran kamera
Medvirkende Johnny Depp
Helena Bonham Carter
Alan Rickman
Annen informasjon
Filmselskap Paramount/DreamWorks (USA)
Warner Bros. (non-USA)
Budsjett $50 millioner
Totalomsetning $152,5 millioner [1]
Eksterne lenker
Offisielt nettsted Redigere på wikidata

Sweeney Todd – Demonbarbereren fra Fleet Street er en britisk-amerikansk skrekkfilm-musikal fra 2007 regissert av Tim Burton.

Den har vunnet en Oscar for beste Art Direction og to to Golden Globe (for beste mannlige hovedrolle og beste musikal eller komedie).

Handling[rediger | rediger kilde]

Benjamin Barker kommer hjem til London etter 15 år i fengsel, uskyldig dømt. Han sverger hevn over dommeren som ødela livet hans, og sammen med fru Nellie Lovett lager Barker oppskriften på en makaber suksess: tett barbering og paibaking

Benjamin Barker (Johnny Depp) har sittet 15 år i fengsel på den andre siden av kloden. Han rømmer tilbake til London og sverger å ta hevn. Under dekke av å være Sweeney Todd vender Barker tilbake til sin gamle barbersalong over fru Lovetts paibakeri (Helena Bonham Carter). Han sikter seg inn på dommer Turpin (Alan Rickman), som sammen med sin ondsinnede håndlanger, Beadle Bamford, forviste Barker basert på falske anklager. Så frarøvet de ham hustruen Lucy og den lille datteren. Når en konkurrerende barberber, den jålete italieneren Pirelli, truer med å avsløre Sweeneys ekte identitet, skjærer Todd strupen over på ham. I villrede over hva de skal gjøre med liket, ser fru Lovett krisen som en mulighet til å få fart på den magre forretningen; hun foreslår å fylle paiene med menneskekjøtt.

Sweeney oppdager at dommeren svermer for Johanna, Sweeneys datter som er blitt en tenåring med dommeren som verge. Som fange i eget hus blir Johanna en dag oppdaget av Anthony, en ung sjømann som reddet Sweeney fra havet. Anthony faller pladask, og sverger å redde Johanna og gifte seg med henne. Imens er fru Lovetts paier blitt berømt i London. I takt med suksessen drømmer hun om å bli respektabel og leve et liv ved sjøen med Sweeney som ektemake og Pirellis tidligere assistant Toby, som hun har tatt til seg, som sin adopterte sønn. Men Sweeney tenker bare på hevn, og det vil koste ham dyrt.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]