Paul Whitehouse

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Paul Whitehouse
Født17. mai 1958 (61 år)
Stanleytown, Rhondda Cynon Taf
Utdannet ved University of East Anglia
Beskjeftigelse Komiker, skuespiller, manusforfatter
Nasjonalitet USA, Storbritannia
Aktive år1986
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Paul Whitehouse (født 17. mai 1958 i Cardiff, South Glamorgan, Wales) er en walisisk komiker og skuespiller, godt kjent for sitt arbeid med Harry Enfield og som en av stjernene i det populære BBC-programmet The Fast Show.

Filmografi[rediger | rediger kilde]

Fjernsyn[rediger | rediger kilde]

Whitehouse har jobbet fortrinnsvis for BBC, først som manusforfatter, deretter som skuespiller i show som Harry Enfield's Television Programme, hvor han utviklet et utall figurer, inkludert «Mike Smash» i Smashie and Nicey. I 1994 utvidet hans berømmelse seg, da han ble en del av skuespillerstaben i The Fast Show, hvor han spilte sammen med sin gamle venn fra universitetet, Charlie Higson.

I 2001 og 2002 skrev og spilte Whitehouse i to serier av komedie-dramaet Happiness for BBC, hvor han spilte en voice-over-skuespiller i midtlivskrise.

I den senere tid har Whitehouse skrevet, produsert og opptrådt sammen med Chris Langham) i komedie-dramaet Help (2005), også dette for BBC. I dette showet innehar han 25 forskjellige roller, alle pasienter hos Langhams psykoterapeut, unntatt én, hvor han spiller Langhams psykoterapeuts psykoterapeut.

Filmer (utvalg)[rediger | rediger kilde]

Whitehouse har hatt en rekke små roller i filmer, og her følger et utvalg:

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]